Dezbinare printre militarii ruși: unii și-au abandonat tancurile și au depus armele, alții continuă ofensiva și fac sabotaje

2
191717

În regiunea Cernighiv din nord-estul Ucrainei, nu foarte departe de capitala Kiev și de granițele cu Belarus și Rusia, militarii dictatorului Vladimir Putin sunt gata să depună armele și să se predea. Sute de tancuri au fost abandonate pe drumuri în toată Ucraina. Vestea a fost anunțată de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe pagina sa de Facebook.

Într-un comunicatul emis duminică seara, Statul Major al Armatei ucrainene a scris: „În apropiere de Koriukivka, în regiunea Cernighiv, recruții forțelor armate ale Federației Ruse sunt gata să depună armele și să se predea. Starea morală și psihologică a forțelor de ocupație este scăzută. Sute de vehicule blindate și tancuri scoase din luptă sunt abandonate de-a lungul drumurilor în toată Ucraina”.

Lukașenko l-a mințit pe Zelenski! Rusia se mobilizează pentru noi asalturi de pe teritoriul Belarusului

În ciuda pierderilor masive suferite, Rusia continuă să se mobilizeze pentru noi asalturi asupra Ucrainei, de pe teritoriul Belarusului. Conform oficialilor de la Kiev, peste 50 de avioane de luptă, 10 elicoptere și 2 avioane AN-124 erau concentrate pe aeroportul Maciulisci. Mai multe aeronave au decolat în mod constant de pe aeroporturile Baranovici și Maciulisci spre Ucraina.

Mai mult, comandamentul din Belarus a adus în luptă și o parte din unitățile sale, deși dictatorul psihopat Aleksandr Lukașenko i-a promis președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuție telefonică lungă purtată duminică, fptul că nu va trimite niciun fel de trupe în țara sa. S-a dovedit că e o minciună sfruntată, venită din partea unui șef de stat diagnosticat oficial în 1976 cu psihopatie mozaică de către psihiatri sovietici.

„O coloană se deplasa în direcția Makariv – Kiev, iar inamicul a plasat copii și femei pe vehiculele blindate”

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene mai informează: „Realizând o operațiune ofensivă în Ucraina, ocupanții ruși folosesc metode de război interzise de Dreptul Internațional Umanitar: capturează obiective de infrastructură socială, se îmbracă în uniformele militarilor ucraineni, ale polițiștilor, ale lucrătorilor din Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență. Grupurile de sabotaj folosesc ambulanțe și mașini de poliție furate din spitale, teroriștii ocupă tabere de copii și școli. Trei ambulanțe cu marcaj condiționat de invadatori au fost văzute recent la Kiev, artileria inamică și MLRS (lansatoare multiple de rachete – n. red.) sunt desfășurate pe terenuri de sport. O coloană se deplasa în direcția Makariv – Kiev, iar inamicul a plasat copii și femei pe vehiculele blindate, pentru a le acoperi”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

* Ucrainenii anunță că au ucis 5.300 de ruși, au doborât 29 de avioane și au distrus 191 de tancuri, până luni în zori. Pierderile Rusiei încep să devină insuportabile

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

Epuizați și rămași fără muniție, soldații ruși refuză să mai lupte, dezertează sau se predau trupelor ucrainene. Tot mai multe blindate rămân fără combustibil

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

VIDEO. Ultimul schimb de replici pe Insula Șerpilor: „Predați-vă!” / „Navă rusească, du-te-n p… mea!”. Cei 13 polițiști de frontieră ucraineni au murit eroic în luptă cu rușii

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

* Povestea Irynei, scriitoarea din Ucraina care a murit alături de soţul său apărând Kievul cu arma în mână. Lasă în urmă 5 copii orfani

* Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

2 COMENTARII

  1. Este fara precedent ce sanctiuni s-au impus, nu credeam ca impotriva unei tari precum Rusia se poate incepe un macel economic, social, politic. Pierderea razboiului in Ucraina, teritoriile ocupate abuziv, sunt cea mai mica problema a dezaxatului la acest moment. Tara este efectiv distrusa de intreaga planeta. Este exact ca in bancul cu furnicile care s-au suit pe elefant, iar una trebuie sa-l stranga de gat. Ei bine musuroiul s-a legat atat de bine incat a devenit funie care asfixiaza ursul. Putin este istorie, iar Rusia este terminata definitiv. Va avea de platit datorii enorme Ucraine si celorlalte tari care au avut de suferit. Ce se intampla acum este un moment nemaintalnit in istoria umanitatii, care va fi un exemplu pentru toate dictaturile marunte precum Venezuela, Coreea de Nord, Cuba, Africa, China. Se va lua blana ursului si se va pune la tabacit. Cine se gandeste la costuri de gaze, petrol, gandeste marunt. Prefer sa platesc 8 lei/litru de benzina dar Rusia sa scape de Putin. Cand o va face si va fi democratie, lumea va fi alta, iar resursele vor veni negociat. Rusia va fi nevoita sa-si vanda resurse pentru a plati acest razboi si daunele sale.

  2. Suntem eroi când ieşim câştigători din război! (evul mediu) Omorând: copii, femei, bătrâni? Cine i-şi asumă ordinul de a asupri un stat independent! în 2022? De câtă suferință trebue să aibă parte Putin in comparație cu populația Ucrainei? Mai are atâta viață de trăit pentru a suporta atâta durere? După terminarea acestei invazii pedeapsa să fie: mutarea sa în Ucraina! Glorie rezistenței Ucrainei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here