luni, aprilie 15, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaDezastru de securitate: rușii l-au interceptat pe un general german imprudent și...

Dezastru de securitate: rușii l-au interceptat pe un general german imprudent și au aflat ce arme livrează Franța, că britanicii au militari în Ucraina și că nemții discută trimiterea rachetelor Taurus

-

Dezastru de securitate extrem de grav pentru Occident și Ucraina, după ce rușii l-au interceptat pe un general german inconștient și au aflat secrete majore privind ajutorul livrat Kievului. Uriașa gafă comisă de ofițerul neamț a provocat furia britanicilor, care-și văd puși în pericol oamenii desfășurați în secret în Ucraina.

Generalul german Ingo Gerhartz, aflat în Singapore, a folosit pentru comunicații o platformă video nesecurizată (Webex) de tip Zoom, iar rușii – care îl monitorizau – au aflat secrete militare extrem de importante.

Ofițerul a vorbit cu camarazi de-ai săi despre faptul că britanicii au desfășurați pe teren experți care ajută la folosirea sistemelor HIMARS și a rachetelor Storm Shadow, că Franța livrează rachetele ascunse în mașini Audi Q7 și că la vârful armatei germane se discută despre planuri de livrare a rachetelor Taurus, cu rază lungă de acțiune.

Umilința la adresa NATO a fost totală: serviciile de informații rusești au dat înregistrările propagandistei Margarita Simonian, șefa Russia Today, care le-a dat publicității sâmbătă, la oră de maximă audiență.

- Advertisement -

În conversații se putea auzi cum ofițerii germani discută planul de a lovi Crimeea cu rachetele Taurus și își arată nemulțumirea față de opoziția cancelarului Olaf Scholz la trimiterea acestor arme Ucrainei.

Gerhartz, șeful Departamentului de Operațiuni și Exerciții din Luftwaffe, aviația militară germană, a ținut teleconferința cu ofițerii germani timp de 38 de minute, în 19 februarie. Discuția a început – conform „The Times“ – cu o critică dură la adresa cancelarului Scholz: „Nimeni nu știe de ce cancelarul federal blochează trimiterea rachetelor”.

Pe parcurs, numeroase secrete au fost discutate pe acest canal necriptat, care era ascultat și interceptat de ruși. Astfel, s-a aflat că:

- Advertisement -

– Marea Britanie este foarte implicată pe teren, în Ucraina, unde are militari care ajută direct la folosirea corectă a sistemelor (Patriot, HIMARS) și la coordonarea logisticii.

– „Dacă suntem întrebați despre metodele de livrare, știu cum fac britanicii acest lucru. Le transportă întotdeauna în vehicule blindate Ridgeback. Au mai multe persoane la sol.“

– Francezii „trimit Audi Q7 încărcate cu rachete Scalp în Ucraina“.

– Marea Britanie a modificat avioanele de tip sovietic ale ucrainenilor pentru a transporta și trage cu rachetele Storm Shadows și ar putea ajuta și la folosirea rachetelor Taurus, ale germanilor.

– O variantă studiată de nemți, pentru a evita implicarea directă în război, ar fi antrenarea personalului ucrainean în folosirea rachetelor Taurus, apoi coordonarea să treacă în mâinile britanicilor.

– Germania deține circa 600 de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, din care 100 ar putea fi trimise Ucrainei în două loturi de câte 50. Livrarea acestora eșalonat are rolul de a „nu schimba cursul ostilităților“, adică a nu provoca o înfrângere dezastruoasă a Rusiei.

– Ofițerii germani consideră că 10 sau 20 de rachete Taurus ar trece de defensiva rusă și ar distruge complet podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia continentală. Efectul ar fi devastator pentru Rusia, care și-ar pierde posibilitatea de a aproviziona forțele de ocupație din sudul Ucrainei.

Britanicii au fost foarte furioși, deoarece le-a fost pus în pericol nu doar întregul sprijin acordat Ucrainei, dar acum sunt periclitate și viețile specialiștilor trimiși la sol, să ajute forțele Kievului. Nu e prima gafă a nemților, iar de curând Ben Wallace, fostul ministru al Apărării din Marea Britanie, l-a criticat foarte dur pe Olaf Scholz, afirmând că „în ce privește securitatea Europei, el este omul nepotrivit la locul de muncă nepotrivit și la momentul nepotrivit“.

Ca urmare a acestei imense breșe de securitate, toată lumea își regândește strategia și planurile. Franța a decis să facă public integral ajutorul acordat Ucrainei de la 24 februarie 2022 până la 31 decembrie 2023, cu toate sistemele și munițiile trimise – care se ridică la valoarea totală de 3,8 miliarde euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. George Simion „participă la efortul de destabilizare a Republicii Moldova“, confirmă oficial premierul Recean. Exact asta face și Rusia! Extremistul de la AUR a fost declarat persona non-grata peste Prut

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -