Demarează, în sfârșit, și Autostrada Brașov – Făgăraș. Proiectul „zăcea abandonat în sertar de 10 ani”

3
650
Autostrada Brașov - Făgăraș

S-a semnat contractul pentru proiectarea Autostrăzii Brașov – Făgăraș, document care zăcea la Ministerul Transporturilor de 10 ani, a anunțat pe Facebook ministrul Cătălin Drulă. Este vorba de un segment de 48 de kilometri al Autostrăzii A3 Transilvania, care a fost scos la licitație astă-primăvară, actele semnându-se acum.

Noua autostradă va face joncțiunea între A3 și Autostrada care vine prin Pitești și Sibiu. Proiectul prevede, în zona Brașov, o legătură cu o altă autostradă importantă, care va veni dinspre Bacău.

Anunțul lui Cătălin Drulă despre Autostrada Brașov – Făgăraș

CONTRACT SEMNAT PENTRU PROIECTAREA AUTOSTRĂZII FĂGĂRAȘ-BRAȘOV, O INVESTIȚIE CARE FUSESE ABANDONATĂ DE PESTE 10 ANI

În această dimineață am luat parte la semnarea contractului dintre Compania de drumuri și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu.

Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitație în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate.

Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. În plus, în zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău.

Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare.

La fel ca A7 – Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Agenția SUA pentru Medicamente: „Nu tratați Covid-19 cu ivermectină! Nu sunteți cai! Nu sunteți vaci!”. „Dr. Becali” și „dr. Șoșoacă” spuneau exact pe dos

* Bolojan a hotărât: PNL Bihor nu-l susține nici pe Orban, nici pe Cîțu! Fiecare delegat la Congres va vota cum „consideră de cuviință”

* Triumful lui Orban în Bistrița-Năsăud: moțiunea sa a fost votată de 57 din cei 58 de membri ai Colegiului Director Județean

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

* Și „Țăndărică” a semnat pe lista PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

* Salima Mazari, femeia-guvernator, a scăpat din ghearele talibanilor și se află „într-un loc sigur”! Ea a luptat cu arma în mână împotriva jihadiștilor

3 COMENTARII

  1. În fiecare săptămână, ne vine cel puțin o veste bună de la Ministerul Transporturilor: BRAVO, Cătălin Drulă!!!

    Ne gândim din ce în ce mai des-și-intens dacă… CEL MAI DINAMIC (așadar: PERFORMANT!) ministru din actualul guvern… NU AR FI CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE PENTRU ȘEFIA/PREȘEDINȚIA U.S.R.-P.L.U.S. (sau cum se va numi partidul după congresul din această toamnă…)!!!
    (Șiii… NU SUNTEM SINGURII CARE NE GÂNDIM LA ASTA!!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here