miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăEducațieMăsură de pandemie: de luni, toți elevii, de la clasa I la...

Măsură de pandemie: de luni, toți elevii, de la clasa I la a XII-a, intră în vacanță două săptămâni

-

Toți elevii, din toate ciclurile școlare (primar, gimnazial, liceal), vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile și grădinițele se vor închide începând de luni, 25 octombrie, până duminică, 7 noiembrie.

Cu un Guvern inert, Klaus Iohannis a preluat frâiele și a anunțat, miercuri, decizii importante.

Klaus Iohannis: „Până vă convingeți să vă vaccinați, este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate – și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Astăzi s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu. Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni”.

Structura anului școlar prevedea o vacanță de o săptămână (25-31 octombrie) doar pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe.

- Advertisement -

În urma discuțiilor de miercuri, de la Palatul Cotroceni, s-a decis ca toți elevii să intre în vacanță pentru următoarele două săptămâni (25 octombrie – 7 noiembrie). 

Ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat pentru Digi 24, înainte de ședința de la Palatul Cotroceni, că se ia în calcul o vacanță suplimentară pentru toți elevii.

Sorin Cîmpeanu: „Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară – fără a se micșora durata primului semestru – în loc de intrare în online, le răspund că, din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta există doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În București, spre exemplu, avem viteza de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”.

- Advertisement -

Structura anului școlar 2021-2022

  • Semestrul I: 14 săptămâni de cursuri (13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021)
  • Semestrul II: 20 de săptămâni de cursuri (10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022)

Vacanțele elevilor și preșcolarilor

  • Preșcolari și ciclul primar: 25-31 octombrie 2021
  • Vacanța de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022
  • Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022
  • Vacanța de vară: 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022-2023 (nedecisă însă).

Vacanța de primăvară include și perioada de Paște, și sărbătoarea „Ziua muncii” (1 mai).

În 2022, Paștele catolic pică pe 17 aprilie, iar cel ortodox pe 24 aprilie. Ambele sărbători sunt cuprinse în intervalul de vacanță de primăvară (15 aprilie – 1 mai).

Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură în „echipa câștigătoare”: „Grupul de la Cluj” ia distanță de „Grupul oltenilor” și nu-l mai vrea pe Cîțu premier! Rareș Bogdan, suspectat că e „cârtiță”

* SURSE: Iohannis i-ar fi cerut lui Cîțu să renunțe la șefia noului Guvern, șeful PNL se opune!

* Conducerea PNL, tot mai irațională: la consultările de joi, de la Cotroceni, îl va propune tot pe Cîțu prim-ministru! Criza se adâncește

* Cum a reușit Drulă să fie singurul ministru avizat pozitiv într-un Parlament ostil: dintr-o greșeală a unui deputat PSD, președinte de comisie!

* Infectați cu Covid, Firea și Pandele n-au mai putut ține secretul: erau vaccinați cu trei doze! Acum îi dezamăgesc pe conspiraționiștii cărora le cântau în strună

Mama medicului conspiraționist Răzvan Constantinescu, nevaccinată, „se zbate între viață și moarte“, infectată cu Covid. Doctorul insistă că „porcăria din flacon va distruge lumea“

VIDEO. Șoșoacă s-a năpustit la Spitalul „Marius Nasta” și a agresat-o pe managera Beatrice Mahler. „Aici se întâmplă crime! Există tratament, nu vor să-l aplice!”

VIDEO. Ambrozie, Episcopul de Giurgiu: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Vedeți? Dau foc românilor în spitale!“

Escrocherie în Voluntari: Primăria lui Pandele a cumpărat „medalioane anti-Covid” de 30.000 de euro, neomologate în UE

Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. poate ar trebui ca sa nu se mai deschida scolile niciodata !!!…oricum numai carte nu fac loazele acolo…la ce trebuie cultura si educatie intr-o tara esuata ?>.. radeati de talibani cu scolile lor,acum e mai rau decat in Afghanistan !!!…n-ai nevoie de carte sa cersesti,sa fi politician,sa furi…..!!!scolile de mai bine de 20 de ani au devenit focare ale prostiei,prostitutiei,infractiunilor,drogurilor…!!!!..
    Acum ca vor avea vacanta sa vezi balamuc pe DN1!!!…vor nenoroci toata valea prahovei ….brasovul ..branul..ati facut ce-a zis bula ati sarit din lac in puta!!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -