De la „Dați un leu pentru Ateneu!” la „Dați un dolar pentru yankeu!”. 80 de milioane de iranieni = 80 de milioane de dolari

4
2995

Moderatorul care a prezentat funeraliile generalului Qassem Suleimani la televiziunea de stat de la Teheran a făcut un apel către poporul iranian pentru strângerea sumei de 80 de milioane de dolari, ca să fie oferită ca recompensă pentru capul lui Donald Trump.

„Iranul are 80 de milioane de locuitori. Cu sprijinul populației iraniene, dorim să strângem 80 de milioane de dolari, sumă ce reprezintă o recompensă pentru cel care se apropie de capul președintelui Trump”, a fost mesajul difuzat în direct la postul național de televiziune al Iranului – IRIB, potrivit Newsweek.

Apelul e de o stupiditate maximă.

În primul rând, pentru că recompensa nu e anunțată în riali iranieni, nici măcar în ruble rusești, ci în dolari americani! Așadar, păcătoșii ăia au monedă puternică, în timp ce preasfinții mujahedini au făcut o monedă iraniană anemică, a cărei valoare este:

1 rial = 0,00013 lei = 0,00003 dolari

Altfel spus:

1 dolar = 4,2658 lei = 33.333 riali

Dacă nici barba ayatollahului, tipărită pe bancnota iraniană, nu dă valoare monedei naționale, sunt vinovați americanii?!

Al doilea motiv de stupiditate: dacă tot îți umfli mușchii că ești o putere regională, de ce faci chetă publică? Să scoată ayatollahul de la teșcherea, că e ditamai conducătorul suprem! Ce fac iranienii, prin apelul de la televiziunea publică, seamănă cu celebra campanie „Dați un leu pentru Ateneu!”, dar măcar la noi a fost vorba de o acțiune culturală, cu finalitate grozavă.

A face chetă pentru o recompensă de acest gen, „ca să-i iei capul lui Trump”, e o premieră care va intra în istoria penibilului.

4 COMENTARII

  1. Nu exista nicio apropiere intre colecta publica facuta pt Ateneu si aceasta oribila campanie pe care o lanseaza o sluga dintr-o dictatura, care are totusi o scuza, aceea a emotiei produse de lovitura primiya.
    Dar d-stra, d=le Cartianu, nu aveti nicio scuza sa glumiti asa, de dragul unei rime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here