Dăncilă: „În România nu avem corupție. Șpaga e doar o formă de a mulțumi cuiva”. Caramitru: „Nenorociților! Hoților!”

5
4997

Viorica Dăncilă (PSD) le-a explicat europenilor că mita nu e o problemă de corupție în România, ci „un model cultural” diferit de cel occidental. Andrei Caramitru (USR) o pune la punct cu argumente demolatoare.

„În România nu există corupție. Mita este o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulțumi”, le-a spus premierul Viorica Dăncilă colegilor europarlamentari din grupul socialist.

Dezvăluirea a fost făcută de luxemburghezul Frank Engel, membru al Parlamentului European din partea Partidului Popularilor European (PPE), într-un interviu pentru ziare.com. Engel este președintele Partidului Creștin-Social din Luxemburg, care face parte din familia PPE.

„O decizie favorabilă cumpărată de la un judecător nu ar înseamna corupere, ci un comportament cultural specific”, a comentat ironic eurodeputatul luxemburghez.

Un alt PSD-ist care a exprimat o asemenea mentalitate a fost Adrian Severin, fost coleg cu Viorica Dăncilă în grupul social-democrat din Parlamentul European. Severin spunea, în 2016, că „dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt”. O altă maximă a coruptului Severin: „Atunci când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul”.

„Oamenii sunt FORȚAȚI să dea șpagă de voi, hoților!”

Andrei Caramitru (USR) s-a înfuriat când a aflat cum ne face de râs în Europa premierul Dăncilă. El a postat un text acid pe Facebook.

 • „În sfârșit, ne spun cu subiect și predicat ce cred și susțin ei. Prim-ministrul PSD ne spune că tradițiile românești includ șpaga. E culturală, cică. Nenorociților!”
 • „E, uite de asta există USR. Pentru că marea majoritate a românilor nu cred în așa ceva. Nu dă nimeni șpagă când merge la mall, la un spital privat, când cumpără ceva pe internet, când merge cu Uber-ul, da? Pentru că nu e nevoie. Servicii private și civilizate”.
 • „Oamenii sunt FORȚAȚI să dea șpagă de voi, hoților! Pentru că altfel nu pot obține nimic de la statul vostru PSD-ist. Un stat falimentar, care nu e în stare ăa facă un kilometru de autostradă, un spital sau măcar să mute WC-urile din curțile școlilor. Un stat care fură tot, ne gazează, ne bate și ne omoară cu zile”.
 • „Dar lasă – stați voi cu cei pentru care furtul și șpaga sunt un mod de viață. Există un loc special pentru oamenii cu asemenea «valori». În doi metri pătrați și cu zăbrele. Conform legii. Și valorilor europene”.

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Legea ajută forma de rău din om. Fiecare am dat o şpagă la doctor. Economia producea şi pentru doctori dar salariile mici au dus doctorii spre dolari. A ucide pentru bani e crimă judecată. Educația nu permite omului să comită crime. Legea e marja de lucru într-un an de gândire. Ce poți face când insulți în numele unui om sau în numele unui sponsor? Nimic mai mult să regreți că ai gura prea mare pentru un sărut. Sărutul morții imediate.

 2. SLUGA TOT SLUGA RAMÂNE !

  Țoapa de la Videle , Didina Găina , in sfârsit face lumină la Bruxelles ! Mama lu’ Bulă, le explică europarlamentarilor , cum stă treaba cu coruptia din România: – NU EXISTA ! – Șpaga este doar „o manieră diferită cultural de a mulțumi cuiva”
  Acelasi tupeu mizerabil l-au avut si cei şapte hăndrălai care au violat până la leşin o elevă din Vaslui: „Nu a fost viol, ci sex-surpriză“
  Cocotarea in functii inalte a leprelor, analfabetilor si a infractorilor, afecteaza grav imaginea poporului român !

  ===========ROMÂNIA, TREZESTE-TE !!!===========

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here