Dăncilă a ales Vietnamul. Dă cu flit UE, care discută azi atacul la statul de drept din România, dar stă de vorbă cu omologul său din Hanoi

1
1308

Parlamentul European discută luni pentru a doua oară situaţia statului de drept în România. Spre deosebire de precedenta dezbatere, când premierul Viorica Dăncilă a susţinut un discurs în plen, la discuţiile de luni nu va fi prezentă, absenţa sa fiind deja criticată în termeni duri de către europarlamentarul Cristian Preda.

Dezbaterea are loc la solicitarea grupului PPE, care a cerut discutarea situaţiei statului de drept în România şi adoptarea unei noi rezoluţii despre derapajele guvernării Dăncilă, confom anunţului lui Cristian Preda.

Tot Cristian Preda critică în termeni foarte duri absenţa premierului Dăncilă de la dezbateri, dat fiind că aceasta are luni pe agendă întâlniri şi declaraţii comune cu premierii Vietnamului şi ai Georgiei.

„Viorica Dăncilă nu va veni luni la şedinţa PE care discută despre dezastrul pe care l-a creat guvernul ei în ultimii doi ani. Preferă să se întreţină cu Nguyen Xuan Phucde. Cum? Nu ştiţi cine e Nguyen Xuan Phucde? E premierul Vietnamului. Un comunist e, desigur, un interlocutor mai facil decât vicepreşedintele Timemrmans sau decât parlamentarii europeni”, scrie Cristian Preda, pe pagina sa de socializare.

Şedinţa Parlamentului European în care va fi dezbătută situaţia statului de drept în România este programată să înceapă luni, la ora 17.00, anunţă News.ro.

Ruşinea din 13 noembrie 2018

Parlamentul European a mai adoptat, în 13 noiembrie 2018, o rezoluţie privind situaţia statului de drept în România, urmare a represiunii criminale organizate de acelaşi Guvern Dăncilă, pe 10 august 2018, împotriva a 150.000 de civili paşnici.

La acel moment, Dăncilă a venit în PE şi a avut un discurs mizerabil, alături de Gabriela Zoană (urmaşa sa la Bruxelles, numită şi „Mincinoasa mincinoaselor”) şi de alţi europarlamentari PSD, care au jignit în faţă parlamentarii întregului continent.

Toţi i-au minţit în faţă pe europarlamentarii tuturor ţărilor UE, spunând că jandarmii au acţionat legal, în ciuda miilor de imagini care demonstrau contrariul.

Minciunile n-au putut induce în eroare PE, care a adoptat atunci o Rezoluţie împotriva Guvernului PSD-ALDE.

Ulterior, şi ONU a deschis o investigaţie legat de atrocităţile din Piaţa Victoriei.

Ancheta penală în cazul 10 august trenează după ce Carmen Dan şi şefii MAI au blocat investigaţiile prin secretizarea planului de atac şi după ce PSD şi ALDE au declanşat un atac devastator la adresa justiţiei independente.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu iese in față ministru de interne Carmen Dan sa ne spună cu subiect și predicat cine erau derbedeii văzuți in seara târzie din 10 August 2018 care dădeau foc mobilierului stradal ? Doamna, sunteți plătită din bani publici in aceasta demnitate( vremelnică) și romanii sunt interesați mai mult ca oricând sa cunoască adevarul!
    Nu va mai fofilați cu tot felul de protocoale și hârtii de doi bani!
    Care a fost rolul acestui individ de Liviu Dragnea in organizarea si reprimarea cu brutalitate a protestatarilor din Piața Victoriei ? Este adevărat ca lângă muzeul Antipa erau doua camioane încărcate cu pietre așa cum a declarat mai târziu viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu ,pe care conducerea PSD-lui îl vrea plecat definitiv din partid ? Cine a dat ordin sa fie aduse in zona camioanele ? Întrebări la care cei din MAI sunt obligați prin lege sa răspundă dacă nu vor fi aduși in fata justiției msi devreme sau mai târziu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here