Da, SUA chiar i-au blocat viza şefului PSD! Cum au ajuns Dragnea şi Tăriceanu „ciumaţii” Occidentului

0
14877
Tăriceanu acuză "statul paralel" că vrea să-l scoată din viața politică și, când colo, el a încălcat în mod grosolan legea

Analistul şi profesorul universitar Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe chestiuni de securitate naţională, a dezvăluit pe 26 martie că SUA i-ar fi retras viza lui Liviu Dragnea! Iulian Fota spunea că decizia ar avea legătură cu atacul declanşat de liderul PSD la justiţie şi la statul de drept.

Nu a fost clar la acel moment de ce doar Dăncilă a ajuns în SUA, fără cel care o comandă, dar explicaţiile prezenţei respectivei converg acum către lobby-ul evreiesc. O campanie care a influenţat, iată, prezenţa lui Dăncilă în Statele Unite, dar n-a reuşit ceva ce-ar fi trebui să fie chiar mai simplu: aducerea la întâlnirea cu Mike Pence şi a liderului PSD.

Iar jurnalistul Dan Tăpălagă confirmă acum că absenţa lui Dragnea peste Ocean are legătură cu o decizie clară, tehnică şi politică deopotrivă: America i-a retras viza lui Dragnea!.

„Anularea vizei reprezintă fără îndoială un mesaj politic fără echivoc”

  • „Toate informațiile obținute de G4Media.ro confirmă în acest moment că liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost anulată viza de Statele Unite. Planurile sale de a forța o nouă vizită la Washington, gândită pentru a vinde apoi în țară imagnea de pro-american acceptat la Washington, s-au ruinat. Lobby-ul israelian a funcționat până la un punct. Anularea vizei reprezintă fără îndoială un mesaj politic fără echivoc: Statele Unite nu-l mai consideră pe liderul PSD partener de dialog după a doua condamnare încasată în iunie 2018 (dosarul angajărilor fictive, primă instanță) și după tot ce a făcut liderul PSD pentru a scăpa de o sentință definitivă. Din acest moment, s-a încheiat și cu pro-americanismul de paradă al liderului PSD. De a doua zi, pe când premierul Viorica Dăncilă se afla încă la Washington, a pus în discuție relația cu Statele Unite.”

Observaţie justă! Indiferent cât de „pragmatic” ar fi Donald Trump, administraţia americană înseamnă mult mai mult. Iar când s-au lămurit că au de-a face cu un lider care e dispus să calce totul în picioare pentru a anula justiţia în cazul său şi al politicienilor penali, asta SUA nu vor accepta niciodată!

Şi nu doar ei, nici europeni. Ceea ce subliniază şi jurnalistul de la G4Media.ro:

  • „Interzis la Washington, izolat la Bruxelles unde toată lumea îl evită, Dragnea s-a trezit amenințat de frații lui de același sânge politic, de socialiștii europeni, că PSD va fi exclus din familia politică europeană dacă va continua să distrugă justiția și să atace statul de drept. Încercarea sa de a-i trage pe sfoară pe liderii socialiști la congresul PES de la Madrid s-a soldat cu un eșec. Frans Timmermans i-a transmis sec de la tribuna congresului: ”Dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roșie pentru Europa”., scrie Dan Tăpălagă.

Analiza pe larg despre cum au ajuns Dragnea şi Tăriceanu „ciumaţii” Occidentului, AICI

CITIŢI ŞI:

A dat mâna cu Trump şi-a rămas fără viză SUA? „Dragnea este într-o situaţie disperată”

Fumător timp de 15 ani, Iohannis „arde” PSD: „Sănătatea nu este o prioritate pentru actuala guvernare. Vedem în schimb pacienţi nemulţumiţi, crize şi scandaluri televizate”

OPINIE: Papa Francisc în România – o vizită istorică și o palmă peste obrazul ierarhilor BOR

Apel la curaj: „Nu ne lăsați singuri!”. Program pentru de-PSD-izarea României

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here