CTP îi dă o lecţie de istorie lui Tăriceanu, care „minte cu tupeu şi neruşinare” despre Unirea Principatelor

0
23656

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi 24 TV, discursul preşedintelui Senatului de la Focşani, la ceremonia prilejuită de aniversarea Unirii Principatelor (24 ianuarie 1859). Călin Popescu Tăriceanu a folosit tema unirii pentru a minţi că Europa de ieri nu-i agreea pe românii „care-şi vorbesc ţara de rău”, precum UE azi.

  • O să vă propun o temă de fake news pe care n-ați abordat-o până acum: fake news cu istoria. Asta a făcut domnul Tăriceanu, cu tupeul, ca să nu-i spun nerușinarea, care l-au caracterizat dintotdeauna.
  • Ce spune domnul acesta?! Spune așa: atunci, Europa, deși sfidată, prin alegerea lui Cuza atât în Moldova cât și în Țara Românească, avea o impresie bună despre România, pentru că înaintașii noștri nu-și vorbeau de rău țara, nu aveau decât discursuri patriotice, singurul discurs pe care înaintașii noștri îl exportau în Europa era patriotismul, independență și unitate. D-aia s-a făcut Unirea! Pentru că patrioții români vorbeau frumos de România, toți!, și erau simpatici vestului. Fenomenal!
  • Iată ce face acest om. Ca să-și livreze mesajul lui și nu numai anti-Macovei, ci oricine, fie la Bruxelles, fie în România, care îl contestă pe Tăriceanu, pe Dragnea și Guvernul Dăncilă, ăsta nu e patriot, e vândut, e anti-român. Dacă era cu Macovei și cu ăștia plătiți de Soros nu se făcea Unirea, asta ne spune domnul Tăriceanu, mințind cu nerușinare. Încondeind istoria, scoșând-o la vopsea. Unirea a fost dorința majorității românilor din Moldova și Țara Româneacă, dar fără conjunctura europeană și fără puterile occidentale progresiste, nu era posibilă.
  • Credeți că era o problemă să intre din nou trupele străine ca la 1848 și să spulbere totul? De ce nu s-a întâmplat? Pentru că nu au vrut anumite puteri europene, așa arată istoria. Dacă vrei să nu fii analfabet funcțional în legătură cu istoria țării tale, dar în schimb să fii patriot!”

Foto: captură Aktual24.ro

CITIŢI ŞI:

CTP o desfiinţează pe Dăncilă: „Este un fake-news din cap până-n picioare”

CTP despre „fake-news”-ul cu Dăncilă-mamă adoptivă: „Îmi pare rău de Tolontan, dar asta-i investigaţie?”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here