duminică, decembrie 8, 2024
AcasăOpiniiCoșmarul

Coșmarul

-

Trăiești la Madrid, Roma, Paris sau München. Dar ai votat Călin Georgescu, elevul lui Malița, pionul lui Ceaușescu, sprijinit de foști și actuali securiști, militari, milițieni și milionari – urmașii Securității.

Te zbați din greu, fiindcă nici în Occident nu curge lapte și miere. Ai o oarecare bunăstare, dar nu trăiești în puf, fiindcă ai venit aici acum 10-20 de ani și ai luat-o de la zero, nu ai avut bunici și străbunici care să-ți lase moștenire apartamente lângă Cibeles, Panteon sau Residenz.

Și-acum ești supărat. Ești supărat pe țara ta, fiindcă nu ai găsit acolo, acum 10-20 de ani, prosperitatea și siguranța pe care ți le doreai pentru copiii tăi. Ești supărat și pe țara-gazdă, fiindcă ai îndurat și aici destule umilințe, ca străin. Iar vinovații sunt simplu de identificat: politicienii corupți și cinici din partidele care conduc România de 10-20-30 de ani.

În adâncul sufletului, deși e greu să recunoști asta, parcă ai vrea să te răzbuni, să-i pedepsești. Și ai găsit cum: îl votezi pe unul, răsărit nu se știe de unde în telefonul tău, care aparent vine din afara lumii lor, care acuză tot ce acuzi și tu și îți promite o țară de poveste. Poveste de adormit copiii, dar ce contează?, toți avem nevoie de povești ca să nu o luăm razna.

- Advertisement -

Atâta doar că acela nu e ce crezi. E un securist viclean, din specia care a confiscat și a sufocat România. Securist vechi, de pe vremea lui Ceaușescu, sprijinit de toți securiștii ăia cu vile și Lada din anii ’80, care azi au pensii speciale mai mari decât ce câștigi tu din greu pe șantiere, în spitale, pe camion, la birou în Spania, Italia, Germania, Franța, UK etc.

Un securist care urăște Europa, deși a câștigat acolo, pe filierele securiste din Externe, mai mulți bani decât vei face tu vreodată. Un securist care ar scoate România din UE și NATO, și atunci chiar și puținul pe care-l ai s-ar duce pe apa sâmbetei: dreptul de a munci oriunde în UE, granițe deschise, circulație ușoară între țara părinților tăi și țara unde-ți cresc acum copiii.

Un securist care, cu bani negri, nedeclarați, total sub radar, a găsit un mod să-ți invadeze telefonul, să profite de necazul tău și să-ți otrăvească sufletul. Să te facă să crezi că el, securistul, adică unul dintre cei care te asupreau pe vremea lui Ceaușescu și te-au sărăcit prin jaful lor în anii ’90, îți vrea binele. Cum arată acest „bine”: o Românie ruptă de Occident, intrată din nou sub umbra criminală a Rusiei. Adică fix România din care ai plecat în Occident, ca să scapi de sărăcie.

- Advertisement -

Acum, gândește-te: cu securistul la butoane, România va sărăci, investițiile străine vor scădea, lumea ne va ocoli. Vom fi marginalizați în Europa. Nu vei mai avea la ce să te întorci vreodată, dacă te bate gândul să revii în patria ta. Dar nici în Occident nu vei mai avea drepturi ca azi. România se va rupe treptat de civilizație, tu vei fi privit ca în anii ’90, vei face iar cozi la ambasade și consulate și-ți vei arăta vizele la fiecare graniță. Vor dispărea dreptul de muncă și de reședință, beneficiile sociale și de sănătate.

Vei vota întoarcerea în trecut. Și da, te vei răzbuna. Teribil te vei răzbuna. Atâta că primele victime ale răzbunării vor fi copiii tăi.

Dar ăsta e doar un coșmar. Te poți trezi rapid din el. E destul să votezi împotriva lui Călin Georgescu, oricât de puțin ți-ar plăcea alternativa.

DE ACELAȘI AUTOR:

Naționalismul antinațional

Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

19 COMENTARII

  1. Domnule Papahagi, ai avut vreodată accese de paranoia? Dacă n-ai avut cu siguranță acum ai. Ca și „colegul” dumitale Papadima de la Universitatea București.
    Slovacia are un premier pro-rus declarat, cu atribuții mai mari decit președintele. A pățit Slovacia ceva? Nimic! Cehia a avut și ea președinte declarat pro-Putin. S-a intimplat ceva în Cehia? Nici măcar nu se vorbește de asta. În Olanda au cistigat partidele extremiste, în Austria la fel. Se vorbește ceva de asta? N-am prea auzit. Germania colcăie de extremiști si antisemiti. Franța are un partid extremist care chiar vrea ieșirea din UE.
    Toate aceste tari si-au pierdut cumva prestigiul? Deloc! Ca sa nu mai vorbesc de Ungaria, Viktor Orban are și acum prestigiu mai mare decit Iohannis.
    În România.reactiile sint ca intr-o țară de lumea a treia, „vezi fă ca poate pica drobul de sare”!
    Ma așteptăm ca măcar intelectualii sa aibă poziții mai echilibrate dar nu e cazul.

    • Depinde ce înțelegi tu prin “prestigiu”, Babacule, dar îti confirm cā Ungaria si Slovacia sunt văzute ca nişte cai troieni in Europa, conducătorii lor disprețuiți şi scuipați în cap ( mai uită-te şi tu la şedințele Parlamentului european să vezi ce-şi ia Orban în fața).
      Nu există mecanism în tratatele constitutive ale UE pentru a expulza un stat, alfel demult ar fi zburat Ungaria si Slovacia, la fel Polonia si Cehia la vremea lor. Tot ce plate face UE e să le taie subvențiile, finanțarea, şi uită-te şi tu cum trăiesc ungurii si slovacii, mai prost ca Românii.

      Celelalte țari pe care le enumeri nu au guvern de extrema dreapta si nu pot avea, pentru că nu au majoritate, sunt adevarate democrații cu puteri separate in stat: parlamentele sunt independente de presedentie, presa si justitie sunt complet independente de politicieni.
      România nu e cazul sa ti-o descriu, prin comparatie, e un stat mai mult mafiot decât democratic, deci extrema dreapta la putere= adio farâma de democrație.

      Ce uita sa spuna dl. Papahagi e că, deja in occident se vorbeste despre retragerea militarilor francezi din România: statut major francez isi pune intrebari de cat ar costa.
      Presedinte pro-Putin si anti-Nato asta inseamna: descurcati-va.

    • Sunt argumente slabe. Priviti “indulgenta” fata de acestia intr-un intreg context.
      Sunt toate tarile pe care le enumerati expuse unor riscuri la fel de mari in fata extremismului si actiunilor lui? Germania si Slovacia ? Olanda si Cehia? Sunt ele in pericole similare? Are extremismul de la noi o natura similara cu cel olandez?
      Orban, Iohanis, Fico, si de Merkel a uitat lumea asa cum va uita si de acestia. Faima e trecatoare, mandria e un pacat, cel mai mare pacat, pe asta nu il vad extremistii habotnici de conjunctura? Demnitatea e ceea ce trebuie sa aiba un lider, un demnitar. Demnitatea si mandria nu sunt sinonime.
      Comunismul s-a vrut internationalist. Pare ca extremismul se vrea globalist.

  2. E numai partial adevarat. Explicatia e mai simpla. Daca ai fost un idiot superficial in tara, asa esti si in vest. Si votezi ca un idiot superficial. Votul sinucigas demonstreaza asta. Unii nici nu realizeaza ce au facut.

    Iar asta cu „nu se stia cine este” arata slaba informare. Urmaresc, printre altele, „Ora de veghe” cu Nicoleta Savin si Adrian Sturdza. Sunt citiva ani de cind avertizeaza asupra lui Calin Georgescu. Asa ca se stia. Insa daca de uiti doar la Antena 3 sau altele asemenatoare, nu esti informat.

  3. Greşiți, domnule Papahagi. Diaspora pro-georgescu NU votează ca să se răzbune pe România, votează ca să se răzbune pe OCCIDENT.

    E vorba de expatriații care se simt desconsiderați de Occident ( pentru că n-au făcut niciun efort să ințeleagă occidentul, regulile lui, de la politețe, la comportament, la mod de viața; cei care trăiesc intre români, fără sa interacționeze cu populația locală, altfel decât la supermarket ori la serviciu).

    Uitați-vă la ei, dacă mai aveți dubii, cât se consideră toți mari patrioți, cum arborează steagul, ortodoxia, valorile tradiționale. Nu împotriva României le arborează, ci împotriva occidentului, care [dupa cum au ei sentimentul] i-a rănit neapreciindu-i la justa lor valoare. In consecința, “hai sa disprețuim şi noi occidentul, nu vedeți cât e de degenerat, cu homosexualii aştia, care in plus se mai şi căsătoresc intre ei, care nu mai au creştinism etc etc”. Nu conteaza ca din occident îsi câstiga traiul, in mintea lor occidentul le datoreaza asta pentru ca-i dispretuieşte.

    Faceți paralela cu imigranții de origine Arab-musulmană din Franța, e exact acelaşi mecanism:
    [ traiesc în Franța dar Franța mă disprețuieste ( aceeasi problema: ma comport ca un arab-musulman, traiesc intre arab-musulmani, fără să-mi însuşesc acquis-ul societal) deci si eu disprețuiesc Franța, țara de degenerați, şi-i opun valorile mele tradiționale: steagul algerian, islamul, barba şi djellabaua etc. Nu conteaza că in Franța imi caştig traiul sau ajutoarele sociale.]

    Uitați-vă cum votează expatriații algerieni si ce guvern au adus in Algeria.
    E exact acelaşi fenomen social.

  4. Nici una dintre variantele propuse (Calin Georgescu sau Elena Lasconi) nu este buna pentru Romania, dar acum ce facem? Ne lamentam pe marginea șanțului? Sint convins ca dacă doamna Lasconi iese președinte va fi ținta criticilor și ironiilor, mai ceva decit doamna Viorica Dancila care orice s-ar spune este un pic mai pregătită decit doamna Lasconi.
    Nu ma intereseaza cine cu cine voteaza, ma supăra cei care se dau deștepți în încearcă sa ne convingă musai ca ei au dreptate. Eu încă n-am spus cu cine voi vota în turul 2, oricare varianta va fi pentru mine o dezamăgire.

    • Intreb. Credeti ca este timp de lamentatio?
      Este sanatoasa oscilatia asta pe care o transmiteti? Nu ar fi rezonabil sa ne asumam o decizie responsabila?
      In contextul in care timp de analiza critica a fost suficient – intr-adevar, pentru cei ce iau decizii pe baza unei analize si nu doar impulsiv emotional.
      Avand in vedere mecanismele folosite cred ca si lumea de azi ramane o lume de prazi si pradatori, cu toate religiile, filosofiile si constitutiile lumii. Si pare sa fie o surpriza pentru multa lume, chiar si pentru intelepti, asta e mai grav. Da, rinocerii stau sa iasa iar pe strada si lumea de langa noi pare sa se rinocerizeze. Rinocerii sint mereu la un pas.
      Nu vad de ce un om analitic ar oscila atat, asta daca nu in oscilatia lui nu vrea sa-i legene si pe altii.

  5. Nu-mi dai tu mie lecții de democrație ca nu ești calificat. Cu Georgia Meloni care e descendenta lui Mussolini cum e? Are prestigiu mult mai mare decit oricare dintre politrucii romani. Vezi ca nu valabil ce spui? Dar ce ma mir, vorbești tot timpul ca un semi-analfabet.

    • Inca o data, depinde ce intelegi prin prestigiu.
      Iti amintesc ca Giorgia Meloni nu e putinista ci atlantista, sustinator fervent al Ucrainei iar partidul ei face parte in PPE si a votat-o pe Ursula von des Leyen.

  6. Imi pare rau ca trebuie sa intervin dar reaparitia prof. AP aici este penibila.
    Reamintesc :
    Theodor Paleologu vorbea dispretuitor de Elena Lasconi acum vreo 10 zile intr-un poadcast, descurajand astfel potentialii sai votanti sa o aleaga.
    Tovarasul sau de elitism, Universitarul clujean AP, si-a declarat oficial sustinerea pentru candidatul coruptului partid PNL, Mos Teaca ot Nassirsky, si nu al Fortei Dreptei sau USR asa cum te-ai fi asteptat dupa ce a vituperat – pe buna dreptate – toata vara si toamna pe platforma dlui Cartianu contra oportunistului mihai neamtu, lui Georgica Che-Gargara si lui Lukashenka de Buzo, asa cum l-a si botezat.
    Credibilitate acestor intelectuali balcano-bizantini subtiri este zero ! Cine este impotriva ciumei rosii isi pierde vremea uitandu-se in gura lor. Sunt un amestec aproape incomprehensibil de naivitate si complexe psiho-fizice.

  7. Sursa: g4media.ro

    „Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania cere ieşirea Germaniei din UE, părăsirea zonei euro şi revenirea la marca germană, încetarea politicilor de combatere a schimbărilor climatice, măsuri împotriva migraţiei ilegale şi anularea sancţiunilor impuse Rusiei”.

    Sa vedeți acum cum toți investitorii vor părăsi Germania și vor fugi care încotro!
    Asa-i cioflingarilor mărunți și reduși mintal?

    • Ma, Babacule, tu esti chiar atât de prost sau te faci?
      E AfD-ul la putere in Germania?
      Olaf Scholz e membru AfD?

      Nu. Germania e condusǎ de o coalitie SPD, Verzi, FDP care da cancelarul au guvernul federal.
      De ce ar trebui sa plece investitorii?

      E ca si cum ai spune: In România, AUR cere iesirea din UE etc etc.
      Sunt la guvernare, au castigat alegerile? Nu ( cel putin deocamdata). N-au decat sa ceara si iesirea Romaniei din galaxia calea lactee.

      Tu chiar nu esti in stare sa faci diferenta intre partid politic si guvern in exercitiu? Intre un program electoral si program guvernamental?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -