Primele teste pe șobolani ale vaccinul contra coronavirusului au dat rezulate pozitive. Animalele vaccinate produc anticorpi specifici împotriva virusului. Italianul Andreea Gambotto, de la University of Pisttsburg School of Medicine, a făcut un rezumat al analizelor în revista americană „EBioMedicine”.
Conform publicației italiene Fanpage.it, comunitatea științifică face pași importanți în lupta contra pandemiei de coronavirus, iar vaccinul ar putea fi disponibil mult mai devreme decât se credea. Anunțul a fost făcut de de cercetătorii de la University of Pittsburg School of Medicine, coordonați de Andreea Gambotto și Louis Falo.
Au dat rezultate pozitive primele teste pe șobolani cu un vaccin-pansament (care lasă principiile active în piele), foarte simplu și economic de produs la scară industrială.
Rezultatul testelor, publicat în revista „EBioMedicine”, este primul studiu care apare într-o publicație de specialitate despre vaccinul împotriva coronavirus.
Numit PitCoVacc, vaccinul se prezintă ca un plasture cu 400 de ace minuscule, care nu intră profund în piele, iar în două-trei minute se dizolvă, fără a provoca durere sau sângerare. Vaccinul își atinge însă scopul, lăsând anti-gena care va declanșa răspunsul imunitar, subunitatea S1 a proteinei virale „spike”.
„Posibilitatea ca acest vaccin să ne protejeze de virusul SARS Cov-2 este foarte mare”, susține Gambotto. „Acum încercăm să verificăm capacitatea de neutralizare a virusului din celulele umane în epubretă, folosind anticorpii preluați de la animalele vaccinate”.
Autorii acestor cercetări au trimis vaccinul pentru verificare la Food Drug Administration (FDA). Dacă vor primi autorizația, vor începe experimentele pe oameni, cel mai devreme peste câteva luni. „Credem că testele pe maimuțe nu sunt neaparat necesare”, precizează Gambotto. „Alte vaccinuri au fost experimentate fără niciun alt test pe animale. Intenția noastră este aceea de a-l introduce în circulație împreună cu vaccinul pentru gripa sezonieră”.
Acesta este primul pas concret pentru găsirea vaccinului contra coronavirus. Cercetătorii și laboratoarele din întreaga lume au pornit o adevărată luptă contracronometru pentru salvarea vieții a milioane de oameni amenințați de teribila pandemie.
Dle userist,cam tarziu v-ati trezit, stirea e demult pe net!V-a luat-o comisarul inainte,ca acolo nu sunt numai stiri cu cine a mai murit si cine a mai fugit din izolare,stiri bune pt.vecini tampiti panicati care sa arunce cu clor peste asistenti si doctori!
Da ce corona se ia si la sobolani ?
Sa sil faca ei marii parlamentari bogatii lumii si sa vada cum e apoi vedem daca e bun si pt noi..daca e adevarat eu nu mil fac..multa sanatate.