Cazul Ţăndărei a fost prezentat cu surle şi trâmbiţe de autorităţile româneşti în 2010. Sunt celebre imaginile cu mascaţii cu berbece care spargeau uşile palatelor din Ţăndărei în căutare de traficanţi de copii. Imaginile au apărut la BBC şi Al Jazeera. A fost primul caz de trafic de minori investigat de poliţiştii români şi englezi. Cazul priveşte traficarea a 181 de copii romi în Marea Britanie, unde erau folosiţi la cerşetorie şi furturi, notează G4Media.ro.

În ţările civilizate, protecţia copiilor este proritate zero a autorităţilor. Unele ţări au legislaţie atât de dură încât chiar şi părinţii sunt decăzuţi din drepturi atunci când îi agresează pe micuţi (vezi celebrul caz al familiei Bodnariu, din Norvegia). Nu mai vorbim de cazuri precum Ţăndărei, cu implicaţii penale, când anchetele sunt neiertătoare şi rapide.

Condamnarea lui Dragnea şi lupta PSD-ALDE anti-alocaţii

În România însă, intrată treptat sub influenţa clanurilor penale unde infractorii sunt eliberaţi din puşcării pentru a-şi continua crimele, violurile şi tâlhăriile, nici protejarea copiilor de asaltul pegrei infracţionale nu mai contează.

Este simptomul firesc al unei societăţi generatoare de politicieni dezinteresaţi complet de soarta copiilor. Liviu Dragnea, liderul de facto al puterii PSD-ALDE, a fost condamnat tocmai pentru că a luat bani de la Direcţia Copilulului Teleorman şi i-a dat unor angajate ale PSD.

Zilele trecute, acelaşi PSDragnea a luptat vârtos în Parlament împotriva unui amendament propus de deputatul PNL Robert Sighiartău, care mărea considerabil alocaţiile pentru copii.

PSD îi pune la plată tot pe copii!

Soluția găsită de PSD pentru a aplica amendamentul votat de Parlament este una cinică: nu a tăiat bani de la alte zone bugetare, ci a crescut deficitul bugetar prognozat, de la 2,55% la 2,76%. Nici vorbă ca PSD să se atingă de pensiile speciale! Sau de obezul aparat guvernamental – avem Executivul cu cei mai mulți miniștri (27) și cei mai mulți secretari de stat (peste 150) din Europa.

A crește deficitul bugetar este similar cu a crește datoria publică a României. Deficitul se finanțează din împrumuturi. Așadar, Guvernul nu a alocat bani din bugetul național pe anul 2019, ci a decis să împrumute acești bani. Este cea mai egoistă soluție: nu te străduiești să rezolvi problema din banii pe care îi ai, ci faci noi și boi datorii, pe care le vor plăti alții.

Împrumuturile se rostogolesc peste ani, iar peste un deceniu, două trebuie plătite. Cine le va plăti? Nu Dragnea sau Vâlcov, nu Dăncilă sau Teodorovici, ci salariații de atunci – copiii de azi!

Așadar, alocațiile primite de copiii României de la 1 martie nu vor fi plătite de Guvernul României, ci chiar de acești copii, când vor fi oameni mari. Guvernul doar împrumută bani, îndatorând țara, iar datoria o va transfera generațiilor viitoare, deci și copiilor de azi.

Şi după tot acest asalt continuu împotriva copiilor, pe cine mai poate mira că justiţia îngroapă o anchetă în care peste 100 de copii au fost vânduţi ca marfă fragedă de către traficanţi? Pe nimeni. Oricine poate înţelege că, pe drumul acesta, şi traficanţii de copii vor găsi aliaţi în instanţ exact aşa cum au primit criminalii şi violatorii libertate prin semnătura lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

CITIŢI ŞI:

PSD i-a păcălit pe copiii României: i-a pus să-și plătească singuri alocația!

Opoziția a mărit alocațiile copiilor. PSD a luptat să le blocheze, iar acum se laudă că el le-a mărit!

VIDEO. Imaginile cu crima din Mediaş. Cine plăteşte pentru invazia infractorilor „lui Tudorel Toader”?

Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?