Condamnare neașteptat de blândă pentru pensionara care a scris pe mormântul părinților lui Putin: „Ați crescut un criminal. Luați maniacul la voi! Moarte lui Putin!”

2
1261
Irina Țîbaneva în arestul preventiv

Pensionara Irina Țîbaneva, care a profanat anul trecut mormântul părinților adoptivi ai tiranului Vladimir Putin, a primit o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare. Verdictul a fost stabilit de Judecătoria Primorski din Sankt Petersburg, anunță postul independent de televiziune Current Time.

Judecătorii au găsit-o vinovată pe Irina Țîbaneva (60 de ani) de vandalizarea locurilor de înmormântare cu motivare de „ură politică” (punctul „b”, partea a 2-a a articolului 244 din Codul penal al Federației Ruse).

Cu o zi înainte de decizie, Procuratura ceruse pentru pensionara anti-putinistă o pedeapsă de 3 ani cu suspendare.

Atât solicitarea Procuraturii, cât și sentința instanței sunt neașteptat de blânde în contextul înăspririi legislației în Federația Rusă. Alți cetățeni au fost condamnați la mulți ani de închisoare cu executare doar pentru că au folosit cuvinte precum „război” sau „invazie” ori pentru că au protestat pașnic împotriva agresiunii ruse din Ucraina,

Current Time: „Avocata pensionarei, Veronika Karagodina, a calificat decizia instanței în raport cu clientul ei «suficient de umană». Țîbaneva și reprezentanții ei nu intenționează să facă apel împotriva acestei hotărâri. Ea nu a negat că ar fi fost autoarea mesajului de pe mormânt, spunând că a scris-o după ce a urmărit știrile”.

Pe 6 octombrie 2022, Irina Țîbaneva a lăsat un bilet pe mormântul părinților lui Putin din cimitirul Serafmovski, scriind următoarele: „Părinți ai maniacului, luați-l la voi! El provoacă numai dureri și necazuri, toată lumea se roagă pentru moartea sa. Moarte lui Putin! Ați crescut un ciudat și un criminal”.

Patru zile mai târziu, pensionara din Sankt Petersburg a fost reținută de autorități și trimisă în judecată. Inițial, ea a ajuns în arest la domiciliu, deși anchetatorii voiau s-o bage la pușcărie cu argumentul că a săvârșit „acte imorale cinice contrare normelor acceptate în societate”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

* 17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

* „Bucureștiul nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță!” / Primăria Capitalei scoate palmierii plantați ilegal de primarul Sectorului 3 în Piața Unirii

* VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

* EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

* Coincidență suspectă: al doilea oficial american găsit mort în cartierul de lux al lui Ion Țiriac. Un reprezentant NATO în 2021, un angajat al Ambasadei SUA în 2023

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here