Concurs cu premii pentru tinerii care vor să devină pianiști, sub „patronajul” scriitorului Dan Brown. Mesajul video al celebrului romancier american

0
277
Dan Brown și pianul său

Concursul Brownissimo

(15 octombrie – 15 noiembrie 2020)

Editura RAO împreună cu Band Music School îi invită pe micii interpreți la Concursul Național de Interpretare Pentru Pian „Brownissimo“. Partener al acestui concurs va fi celebrul London College of Music Examination.

Concursul coincide cu o acțiune pe plan internațional a celebrului romancier american Dan Brown, odată cu lansarea cărții ilustrate Simfonia sălbatică.

Interpretarea unei piese din această compoziție va fi una dintre modalitățile de a câștiga acest concurs, dar se primesc și interpretări de la alți compozitori.

Sunt invitați să se înscrie toți iubitorii de pian, cu vârsta cuprinsă între 4 și 20 ani.

Perioada de desfășurare este 15 octombrie – 15 noiembrie 2020.

Competiția va avea mai multe secțiuni, în funcție de clasă, dar și de nivelul de studio (profesioniști/amatori). Așadar, pot participa copii din școlile de muzică sau din oricare altele, dar care au pasiuni muzicale. Câștigătorii vor primi diplome și alte premii, inclusiv exemplare din Simfonia sălbatică semnate de Dan Brown sau o evaluare London College of Music Examination.

Jurizarea va fi asigurată de profesori de la cele mai importante școli și licee de muzică din București.

Premiile concursului Brownissimo

Premiul I de Excelență constă într-o evaluare London College of Music Examination și cartea Simfonia Salbatică, cu autograf. În total, vor fi acordate două premii – unul pentru categoria „Hobby” si unul pentru categoria „Profesioniști”.

Premiul I din toate secțiunile, categoriile și grupele va primi cartea Simfonia Sălbatică cu autograful autorului Dan Brown. În total, vor fi acordate 50 de exemplare.

Premiul II din toate secțiunile, categoriile și grupele va primi cartea Simfonia Sălbatică scrisă Dan Brown. În total, vor fi acordate 50 de exemplare.

Premiul III din toate secțiunile, categoriile și grupele va primi un pachet cu cărți.

Toți participanții vor primi diplome.

Valoarea totală a premiilor este de 10.000 de lei.

VIDEO: Mesajul lui Dan Brown pentru România

Pentru a respecta condițiile sanitare specifice pandemiei, concursul se va desfășura exclusiv online, urmând să fie transmis pe canalele de internet specifice (website, YouTube, social media), dar și în mass-media națională.

Îi invităm pe tinerii maeștri să descopere secretele muzicale ale compozitorului Dan Brown și să se bucure de premii.

Mai multe detalii găsiți pe www.brownissimo.ro.

Dan Brown (56 de ani) este un autor american de thrillere detective de senzație. Cele mai cunoscute: „Codul lui Da Vinci”, „Simbolul pierdut”, „Fortăreața digitală”, „Conspirația”, „Îngeri și demoni”.

Înainte de a deveni un romancier celebru, Dan Brown a avut diverse ocupații: compozitor de cântece și profesor de limbă engleză. Eeste interesat de criptografie, chei și coduri, care sunt o temă recurentă în poveștile sale. Până în prezent, cărțile lui Dan Brown au fost traduse în peste 40 de limbi.

Mama sa era o muziciană profesionistă, cântând la orga bisericii. În schimb, tatăl său era un remarcabil profesor de matematică, care edita manuale și preda matematici liceale la Academia Phillips Exeter.

Lansat în 2003, romanul „Codul lui Da Vinci” a fost vândut în 60,5 milioane de exemplare, în toată lumea, până în 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here