Clujul preia ştafeta protestelor anti-penali. „Aceşti infractori vor să ne distrugă. Ne vedem în stradă”

0
5167

Înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale din 2014, la Cluj-Napoca a avut loc cel mai mare protest de solidarizare cu românii din Diaspora care fuseseră blocaţi la vot în primul tur.

„Marea revoluţie din Ardeal”, cum a fost numită manifestaţia-record la care au fost prezenţi peste 50.000 de oameni, a fost multiplicată la nivel naţional, în mai multe capitale de judeţ, ceea ce a obligat televiziunile de casă ale PSD să transmită imagini refuzate iniţial. Valul de proteste a mobilizat masiv lumea la vor, Iohannis câştigând alegerile cu un scor neaşteptat de mare faţă de turul I, câştigat de Victor Ponta detaşat.

Iată că acum Clujul revine în prim-plan, mai ales când Bucureştiul dă semne de oboseală. Duminică, la ora 18.00, este anunţat un protest în favoarea acţiunii civice „Fără penali în funcţii publice”.

Zilele trecute, USR a anunţat că PSD a furat, în parlament, liste cu semnături tocmai pentru a bloca adoptarea legii susţinute de peste un milion de români, prin semnătură proprie, care nu le permite cetăţenilor cu probleme penale să mai ocupe o funcţie.

Adunarea din Cluj-Napoca este prevăzută să aibă loc la Monumentul Memorandiştilor, potrivit anunţului făcut de organizatorii evenimentului „E semnătura MEA. Ia mâna de pe ea!”, organizat de asociaţia „Umbrela Anticorupţie Cluj”.

„1 milion de oameni. Atîţia suntem cei care am semnat iniţiativa Făra Penali În Funcţii Publice. Am alergat zile, săptămâni şi luni pentru a strânge numărul necesar de semnături, care a fost şi dublat până la finalul campaniei.

România a spus clar şi răspicat că e satulă de hoţie, de corupţie şi de infractori care să ocupe funcţii de conducere. Iar acum, aceiaşi infractori vor să ne fure semnăturile, să ne discrediteze şi să distrugă şansele de materializare a iniţiativei noastre.

Sunt semnăturile noastre, ale familiilor noastre şi ale prietenilor noştri. Sunt semnăturile românilor de pretutindeni care vor ceva mai bun. Iar ei, corupţii din vârful piramidei, nu vor avea un cuvânt de spus în asta. Ne vedem din nou în stradă. Venim pregătiţi să le spunem hotărât: E Semnatura MEA. Ia mâna de pe ea!!!”, au anunţat organizatorii pe pagina dedicată protestului de duminică, ora 18.00, la Cluj-Napoca.

Foto: Ziarul Clujean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here