Clotilde: “Am găsit la Primărie 3.000 de angajaţi, care foloseau 5 milioane de coli A4 pe an. E un mare șoc, pare că ne-am întors 50 de ani în timp“

9
5223
Clotilde Armand

Clotilde Armand, primărița Sectorului 1 din București, a relatat că, atunci când a ajuns în funcție, a descoperit cu stupoare că se consumau 100 de pagini de hârtie pe zi de angajat – o birocrație care i-a dat impresia că s-a întors în timp cu 50 de ani. Șefa Sectorului 1 spune că a demarat rapid o operațiune de digitalizare în primărie.

Cifrele sunt copleșitoare – și pot fi înmulțite de zeci sau sute de ori, pentru că situația este similară în multe alte primării din România. Clotilde Armand relatează luni, pe contul său de Facebook: „Când am ajuns la primărie am găsit 3.000 de angajaţi şi dacă vorbim doar de aparatul primăriei sunt 5 milioane de coli A4 folosite anual, ceea ce înseamnă 100 de pagini pe zi de angajat. Este un mare şoc. Pare că ne-am întors 50 de ani în timp. Am început să digitalizăm primăria în timp record și schimbăm toate fluxurile și procedurile birocratice“.

La dezbaterea despre digitalizarea Bucureștiului, unde au mai participat primarii Radu Mihaiu (Sectorul 2) și Ciprian Ciucu (Sectorul 6), precum și Stelian Bujduveanu (viceprimarul Municipiului București), Clotilde a adăugat: “Ne dorim să transformăm această primărie, ne dorim ca tinerii să simtă primăria ca fiind din generația lor. Este o provocare la două niveluri: în primul rând, intern. În primărie trebuie să schimbăm complet felul de a proceda și să digitalizăm serviciile care se văd din exterior“.

Primărița spune că instituția vrea să introducă un sistem de monitorizare cu senzori atât a colectării selective a deșeurilor, cât și pentru măsurarea poluării.

 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

9 COMENTARII

 1. Să nu uităm că franțuzoaica vine (DIRECT!!!) din sistemul economic privat DE-VÂRF (!!!), adică de la o ultra-performantă/eficientă „transnațională” (DE-TOP!!!), unde-a ocupat o funcție-de-conducere(-zonală): este normal să seee… ÎNGROZEASCĂ (EFECTIV!!!) atunci când dă peste… PRIMITIVISMUL (!!!) unei primării din România!!!

  • Vezi sa nu ramana ingrozita Paul.
   De sase luni decat constata, parca este agent de asigurari.
   In 2024 sa nu constate dauna totala.
   Sectorul ala pute si Clotilda serveste decat povesti cu coli A4.
   Un proiect de dezvoltare ceva? Pesedacii macar minteau frumos, spitale,scoli,gradinite…..
   Asta se lupta toata ziua dar strazile duhnesc a incompetenta.

   • Poate duhnesc de șantajul Mafiei Bolșevice, nu crezi ? Fiecare cățeluș al Mafiei latră și mușcă și el cum poate și unde poate. Sigur frantuzoaica e de vină pentru că pute în București, nu bandiții de primari anteriori care s-au ocupat doar de jefuit .

    • Pai in celelalte sectoare nu a fost domnule la fel?
     La S2,la S6 a fost la fel. Numai ca aia s-au apucat de treaba.
     Numai asta sta si latra ca bezmetica.
     Ma durea pe mine la basca de cate coli consumau aia. Poate daca stii cate documente trebuiesc trimise fizic nici nu e mult.

     • Mai schimbă și tu minciunile, asta cu gunoiul nu mai e de actualitate. Ia vezi, poate-ți pute ție gura ca mănânci prea mult c’at …

   • Domnule Gabriel, la Sectorul-1 S-A REZOLVAT (deee… câteva luni, deja!) PROBLEMA COLECTĂRII GUNOAIELOR!

    S-a rezolvat… în Justiție (!): franțuzoaica i-a obligat pe cei de la „Romprest”, prin… hotărâre-a-Instanței, să-și îndeplinească sarcinile-contractuale, la tarife… DECENTE, NU UMFLATE (ca pe vremea P.S.D.-istului Tudorache!)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here