Chinezii semnalează o pneumonie misterioasă, „mult mai mortală decât Covid-19”, într-o țară vecină din Asia Centrală

0
2471
Statuia lui Nursultan Nazarbaev din orașul Nursultan, capitala țării conduse de Nursultan. Demență asiatică pură

Un nou tip de „pneumonie necunoscută”, care care un potențial mortal mai mare decât noul coronavirus, ar fi ucis peste 1.700 de persoane în acest an în Kazahstan, țară din Asia Centrală, avertizează oficiali chinezi citați de CNN, informează Digi24.ro.

„Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții efectuează cercetări comparative și încă nu au definit natura acestei pneumonii”, a precizat Ambasada Chineză din Kazahstan într-un comunicat pentru cetățenii chinezi din țara vecină, fostă republică sovietică din Asia Centrală.

Cazurile cu noua pneumonie au crescut semnificativ de la jumătatea lunii iunie în întreg Kazahstanul, a spus Ambasada Chineză, adăugând că, în unele locuri, autoritățile raportează sute de pacienți noi pe zi.

În prezent, creșterea a fost concentrată în regiunile Atyrau, Aktobe și Shymkent, care au împreună aproape 500 de cazuri noi și peste 30 de pacienți în stare critică, potrivit comunicatului Ambasadei, care citează presa locală.

Boala a ucis 1.772 de persoane în acest an, iar o parte din victime sunt cetățeni chinezi, potrivit Ambasadei. 628 dintre decese s-au înregistrat doar în iunie. Această boală este mult mai mortală decât Covid-19″, se arată în comunicat.

Numărul cazurilor de pneumonie din capitala Nursultan (fosta Alma Ata) s-a dublat în luna iunie față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit agenției de știri Kazinform, care citează datele oficiale.

Până la 200 de persoane sunt internate în spitale în fiecare zi. În ultimele zile, aproximativ 300 de persoane diagnosticate cu pneumonie au fost duse la spitale zilnic. Alții primesc tratament la domiciliu”, a declarat șeful Departamentului de asistență medicală, citat de Kazinform.

Ambasada Chinei a avertizat locuitorii din regiune să limiteze deplasările și să evite zonele publice aglomerate.

CNN nu a putut verifica în mod independent raportul Ambasadei Chineze și s-a adresat Ministerului Sănătății din Kazahstan pentru detalii suplimentare.

Avertismentul vine în condițiile în care Kazahstanul continuă să lupte împotriva unei creșteri masive a cazurilor de Covid-19, care a infectat 53.021 de oameni și a ucis 264 până în prezent, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Nursultan Nazarbaev, dictatorul Kazahstanului, a fost depistat pozitiv la testul Covid-19, în luna iunie. Autoritățile au implementat o a doua rundă de restricții la nivel național de la 5 iulie, ca răspuns la creșterea dramatică a cazurilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

COVID-19. A treia zi de groază: 592 de noi cazuri, după 555 și 614. Topul județelor ca număr de îmbolnăviri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here