VIDEO. China a modificat finalul celebrului film „Fight Club”: în noua variantă, statul îi învinge pe cetățenii revoltați, care sunt arestați, iar eroul principal ajunge la nebuni

1
763
Sus: ce vede publicul din China. Jos: cum arată, în realitate, finalul filmului-cult Fight Club.

Secția de propagandă și cenzură a regimului comunist a modificat finalul celebrului film “Fight Club”, devenit disponibil acum și în China, pe platforma „Tencent Video”, relatează publicația „The Guardian”. În versiunea livrată de autorități publicului chinez, la final statul îi învinge pe cetățenii revoltați, care sunt cu toții arestați.

Filmul-cult lansat în 1999, cu Brad Pitt și Edward Norton în rolurile principale, a avut un succes fenomenal tocmai datorită mesajului transmis – unul de revoltă împotriva autorității statului, a modului de viață modern și a societății consumeriste.

Finalul original, cel care a marcat o generație întreagă de cinefili, este celebru. Naratorul (personajul interpretat de Edward Norton) își ucide alter ego-ul, pe Tyler Durden (Brad Pitt) și apoi se uită zgârie-norii din fundal explodează și se prăbușesc – imagine care sugerează victoria Revoluției.

Cenzura comunistă a șters acest final pentru publicul din China. În locul acesteia apare un ecran negru pe care scrie următorul text: „Cu ajutorul indiciilor oferite de Tyler, poliția a descoperit rapid întregul plan și a arestat toți infractorii, prevenind cu succes explozia bombelor. După proces, Tyler a fost trimis la azilul de nebuni, primind tratament psihiatric. El a fost externat din spital în 2012”.


Finalul original al filmului „Fight Club”, șters de cenzura comunistă pentru publicul din China

Problema regimului din Beijing este că foarte mulți chinezi au apucat deja să vadă filmul original, pe care l-au piratat în diverse moduri. Acum, spectatorii sunt furioși și își exprimă nemulțumirea pe platforma care difuzează versiunea cenzurată. „E scandalos”, scrie un chinez, „Fight Club de pe Tencent Video ne arată nu numai că au șters scene, dar au și adăugat la scenariu”, observă altul.

Pentru a avea acces la enorma piață chineză, Hollywood-ul este receptiv la cererile cenzurii comuniste și acceptă fie să modifice filmele, fie să-i fie modificate de autoritățile țării asiatice. Din același motiv, americanii au început să introducă în filmele lor chinezi în diverse roluri, având grijă ca aceștia să nu fie prezentați în culori negative, iar referirile la abuzurile Guvernului comunist sunt evitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

* AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

* Idei de AUR: deputatul Ciubuc cere să săpăm „urgent” la granița de est „șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime”, să minăm podurile și să atacăm Ucraina!

* George Simion culege ce a semănat: a fost împroșcat cu cerneală pe față la Iași. Ultrașii AUR l-au agresat pe tânărul care le-a atacat „Conducătorul”

* Chiar și fără „baronul de la metrou”, PSD continuă să terorizeze Capitala! „Noul Rădoi”, lăcătușul Vasile Petrariu, e omul Gabrielei Firea, căreia i-a făcut campanie deșănțată la STB, în 2020

* Șeful ANRE, PSD-istul Dumitru Chiriță, și-a angajat în instituție toate neamurile. În Republica Dominicană nu le-a dus chiar pe toate…

* Ciucă reușește s-o egaleze pe Dăncilă: l-a pus șef la Protecția Consumatorului pe Horia Constantinescu, nepotul unui mare demnitar comunist și nașul fiului lui Adrian Năstase

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (71) / Secretar general în păpuriș

* Eliminare dureroasă a Simonei Halep, în „optimi”, la Australian Open. Și Sorana Cîrstea a pierdut

1 COMENTARIU

  1. ”americanii au început să introducă în filmele lor chinezi în diverse roluri, având grijă ca aceștia să nu fie prezentați în culori negative”

    Daca au vazut ca merge asta cu negrii si-ai zis si chinezii sa faca la fel.

    La modul general, comunistii sunt mari falsificatori de istorie. La fel incep sa fie si neomarxistii de la Hollywood.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here