Celebra scriitoare britanică J. K. Rowling, autoarea seriei de mare succes „Harry Potter“, a relatat luni că este urmărită și amenințată permanent cu moartea de activiști pentru drepturile persoanelor transgen, relatează AFP, citată de Agerpres. Rowling a ironizat anul trecut, pe Twitter, un articol în care se vorbea despre “persoane care au ciclu menstrual“ în loc de „femei“. Pentru părerile sale privind importanța sexului biologic, romanciera a devenit ținta atacurilor lansate de militanții transgen.
Într-unul din mesajele sale de pe Twitter, J. K. Rowling a relatat: „Am primit până acum atât de multe ameninţări cu moartea, încât aş putea să îmi acopăr întreaga casă cu ele, dar, cu toate acestea, nu am încetat să îmi exprim părerile“.
Săptămâna trecută, scriitoarea a reclamat că trei militanți pentru drepturile persoanelor care și-au făcut operație de schimbare de sex „s-au fotografiat în fața casei mele poziționându-se cu mare atenție pentru ca adresa să fie vizibilă“, apoi au distribuit fotografiile pe Twitter. Poliția scoțiană a menționat pentru AFP că e în curs de derulare o anchetă în acest caz.
Last Friday, my family’s address was posted on Twitter by three activist actors who took pictures of themselves in front of our house, carefully positioning themselves to ensure that our address was visible. 1/8
— J.K. Rowling (@jk_rowling) November 22, 2021
Anul trecut, când a distribuit pe Twitter respectivul articol în care era evitat cuvântul „femeie“, J. K. Rowling a comentat sarcastic: “Sunt sigură că a existat cândva un cuvânt pentru aceşti oameni. Să mă ajute cineva. Feumeie? Fameie? Feemeia?“. Imediat, asupra ei s-au năpustit internauți care i-au scris că și bărbații transgen pot avea ciclu menstrual.
Acțiunile activiștilor pentru drepturile persoanelor transgender fac parte din mai larga mișcare „cancel culture“, de rescriere a istoriei și valorilor societății
În special în SUA și Marea Britanie, în ultimii ani are loc o masivă campanie de eliminare a valorilor trecutului cunoscută sub numele de „cancel culture“ („cultura anulării“). Asemănătoare, pe undeva, cu Revoluția Culturală declanșată de Mao în anii 60-70 în China comunistă, „cancel culture“ are pretenția să rescrie istoria. Au fost demolate statui, vandalizate opere de artă, schimbate nume de străzi și de localități, personalități care au construit țările respective sunt redefinite acum drept criminali, colonialiști, imperialiști etc.
Este celebră vandalizarea statuii din centrul Londrei a lui Winston Churchill, politicianul, scriitorul, soldatul și jurnalistul britanic, laureat al Premiului Nobel, care a condus Guvernul Marii Britanii în Al Doilea Război Mondial și a fost Lord al Amiralității în Primul Război Mondial. Contribuția acestuia la salvarea țării și la victoria în cele două războaie mondiale este acum eludată de activiștii „cancel culture“, care-l acuză de colonialism, imperialism, de genocid împotriva indienilor etc.
Fenomene similare s-au petrecut și în SUA. Statui ale lui Cristofor Columb, navigatorul care a descoperit America în 1492, au fost demolate sau vandalizate. Aceeași soartă au avut-o chiar și monumente închinate lui George Washington, generalul care a condus armata americană spre victorie în Războiul de Independență și primul președinte al SUA. Acum, Washington este considerat, de activiștii „cancel culture“, un ticălos stăpân de sclavi.
Numeroase femei sunt „obiectul unor campanii de intimidare“ pentru că apără drepturile femeilor bazate pe sexul biologic“
Din această largă mișcare face parte și acțiunea activiștilor care luptă pentru drepturile persoanelor transgender. Intelectuali, scriitori și profesori care nu îmbrățișează această ideologie sau îndrăznesc să-și exprime public dezacordul sunt hărțuiți, intimidați și amenințați. Aceștia sunt acuzați de transfobie. De curând, profesoara de filosofie Kathleen Stock a demisionat de la Universitatea Sussex, mărturisind că împotriva sa era orchestrată o campanie de hărțuire după ce declarase că identitatea de gen nu poate prevala în fața sexului biologic „atunci când este vorba despre drept și despre politică“.
Aceste acțiuni, desfășurate în special în mediul universitar, unde ideologia de stânga este foarte populară, sunt frecvente, dar adesea trecute sub tăcere de presă și autorități, la rândul lor intimidate de agresivitatea activiștilor. J. K. Rowling a povestit, pe Twitter, că numeroase femei au căutat-o și i-au relatat că sunt „obiectul unor campanii de intimidare, ce au variat de la hărţuirea pe reţelele de socializare şi până la urmărirea angajaţilor lor, trecând prin divulgarea de date personale şi ameninţări directe ce vizau acţiuni violente, inclusiv viol“.
Cei trei activiști care i-au divulgat săptămâna trecută adresa exactă într-o poză postată pe Twitter sunt acuzați de scriitoare că au scopul de a o „intimida şi împiedica să apere drepturile femeilor bazate pe sexul biologic”.
De curând, WarnerMedia a eliminat-o tocmai pe autoarea romanelor din retrospectiva făcută cu ocazia a 20 de ani de la lansarea primului film făcut după cărțile scrise de J. K. Rowling! Deși nu e prezentat motivul pentru care compania a eliminat-o pe autoare, se speculează intens că tocmai opiniile sale i-au atras aceste represalii.
[…] LGBTQ a ajuns până acolo încât articole de presă evită să mai scrie cuvântul „femeie”, J.K. Rowling a fost hărțuită, amenințată cu moartea și interzisă la unele evenimente. Recent, ea a fost eliminată dintr-o […]