Calculele lui Orban: din cei 237 de semnatari, unul va lipsi „din motive de sănătate”, la doi „mai există dubii”. Concluzia: „trece moțiunea”!

4
2747
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că Opoziția are voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură să fie votată mâine, iar Guvernul Dăncilă să fie demis.

Orban a declarat la Digi 24 că, din cei 237 de semnatari ai moțiunii, un singur parlamentar nu va vota – „din motive de sănătate foarte obiective” -, iar asupra altor doi „mai există dubii”.

În plus față de cei 237, Orban a spus că „avem angajament din partea a cel puțin alți 10 deputați, vor garanta succesul moțiunii”.

„Nu am pierdut nici un vot la moțiune. Toate informațiile false care circulă acum despre eșecul moțiunii sunt aruncate de PSD pentru demobilizare”, a mai spus Orban.

Șeful PNL s-a referit și la situația lui Sorin Bota, deputat PSD semnatar al moțiunii și care a anunțat că s-ar putea răzgândi: „Nu cred că e atât de naiv domnul Bota să-și închipuie că va ajunge președinte ASF. Cum ar putea să-l susțină PSD, care mai are sub 200 de parlamentari?”.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi dezbătută și votată joi, 10 octombrie. Pentru demiterea Guvernului e nevoie de 233 de voturi în favoarea moțiunii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mesajul pușcăriașului Dragnea către PSD-iști, transmis prin lacheul Codrin: „Susțineți Guvernul! Cu toate forțele!”

Ca să nu pice la moțiunea de cenzură, Dăncilă îl sacrifică pe mutantul Liviu Alexa. Așa a cumpărat două voturi la Cluj, convingându-i pe deputații Horia Nasra și Cornel Itu să revină în PSD

„New York Times”: Rusia încearcă să destabilizeze Europa prin Unitatea specială 29155. Asasinate, propagandă, dezinformare și atacuri cibernetice

Tragedia din Ialomița: TIR-ul ucigaș aparține unei firme cu patron mascat, fost prefect corupt, condamnat la 3 ani de închisoare

Lista primelor 444 de secții de votare din Diaspora. Alte 394 de secții sunt în pregătire. Restanțe majore în Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și SUA

Pușcărie pentru ministrul care l-a ajutat pe Cumpănașu să fure 1.000.000 de lei! Actorul PSD-ist George Ivașcu e omul Gabrielei Firea

VIDEO. Cumpănașu murdărește și 10 august! Zice că la mitingul Diasporei au venit „zbengoși, șmenari și boschetari”, trimiși de Cioloș sau de USR. Sursă sigură: i-a spus lui o curvă din Italia

VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Candidatul-fantomă: Radu Moraru. Cronica unei șarlatanii anunțate

4 COMENTARII

 1. NOROC doar caaa…, asa cum am mai spus/scris:
  NU (!) mai conteaza acum, deja esteee… PREA TARZIU, sunt prea multi pesedisti care „s-au dat”(Sic !) cu Ponta, care… ARE TOT INTERESUL SA TREACA MOTIUNEA (!), asa ca… NU VA TRADA (IAR !) — atentie: DOAR… de aceasta data ! –, astfel ca mîine, joi, peee… ZECE-A-ZECEA-ora-ZECE (!!!!!!!), Guvernu’-NENOROCIRII-Tarii va fi ALUNGAT, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ???!!!!!

  Haideti sa pregatim, din aceasta seara chiar (!),… ARTIFICIILE-si-SAMPANIA (pe care le tineam pentru… cand va fi sa CRAPE SCARBA de Ion „Ilici” Iliescu !) si saaa… IESIM-in-STRADA (!), ca la o… MARE-SARBATOARE-NATIONALA (!!!!!), asa cum ieseam („O, TEMPORA…”, MAI TINETI MINTEEE ???!!!) dupa… victoriile „nationalei” de fotbal la Cupa-Mondiala din S.U.A., in 1994 !

  Asadar: „A.M.R.” (cine a facut armata… CUNOAȘTE !) = UNA-JUMATE’-BUCATICA-ZI !!!!!
  HAI, (E)LIBERAREEEEEEEEEE !!!

  • Daca tot vorbim despre numarul-de-voturi…, ceea ce ne caaam… INGRIJOREAZA (!!!!!) esteee… hotararea (conducerii) U.D.M.R. de a fi (SINGURIIIIIIIIIII !) din aceasta… „OPOZITIE-UNITA” (!) care vor vota, maine, „la motiune” (cu… „PENTRU”, zic dansii !) NU la vedere, ciii… SECRET !

   MAI CONCRET, NU (PREA…) CREDEM ca, de exemplu, SCARBA aia („CIUDATA” !) care a fost… adjunctul lui „CIORDACHE” in… COMISIA-de-MASACRARE-a-JUSTITIEI din Parlament, va vota pentru caderea Guvernului… Puterii (pesedisto-aldisto-…udemerista !) AL CAREI SLUGA (mai mult decat SUPUSA,… ENTUZIASTA chiar !) A FOST !!!!!

   Sa dea BUNUL-Dumnezeu saaa… GRESIM NOI !

   • Ceea ceee… NE MAI INGRIJOREAZA (dar, totusi,… DOAR PUTIN !) este ACEASTA situatie:

    Deputatul MARIUS BORZA (actualmente INDEPENDENT, fost A.L.D.E., pana in vara lui 2017):
    ” (…) Din capul locului, cel putin 15 parlamentari ni se vor alatura. Sunt oameni responsabili, care, pentru stabilitatea si bunastarea Romaniei, isi doresc ca Guvernul actual sa isi continue mandatul, pana in 2020, iar noi, cei din „Forta Nationala”, vrem sa contribuim astfel la evitarea dezastrului economic la care partidele de opozitie din Parlament ar supune tara, prin amatorismul si cinismul de care dau dovada”, a punctat deputatul (inca… INDEPENDENT, fost A.L.D.E. pana in vara lui 2017) REMUS BORZA.
    El a precizat ca printre acestia sunt si: „MULTI SEMNATARI AI MOTIUNII, dezamagiti de toti cei care au organizat aceasta tentativa, oameni care nu se regasesc in precaritatea acestei miscari si in lipsa de coerenta si seriozitate de care partidele de opozitie au dat dovada in ultima saptamana”. (…) ”

    ” (…) „Mare-Orator” al „Marii Loji Nationale din România” (M.L.N.R.) siii… coleg-de-facultate (Drept, Universitatea-din-Bucuresti) cuuu… fostul premier (P.S.D., 2012-2015) Victor-Viorel Ponta (actualmente lider-PRINCIPAL al formatiunii politice auto-declarate ca fiind de „centru-stânga” „PRO-ROMÂNIA”), REMUS BORZA (administratorul judiciar numit in dosarul insolventei „Hidroelectrica” !) este un baimarean stabilit in București, la putina vreme dupa absolvirea facultatii.
    El coordoneaza Grupul „Borza si Asociatii”, care detine doua (2) societati de insolventa, „Euro Insol” S.P.R.L. si „Assistance Insolv” S.P.R.L., situate intre primele cinci (5 !) firme de insolventa din România, gestionand active ce depășeau, anul trecut (2018), 850 milioane de euro. (…) ”

    ” (…) MASONERIA și Borza
    Întâmplător sau nu, Remus Borza a devenit unul din cei mai importanți jucători pe piața lichidatorilor, și o influență în creștere în mediul de afaceri, abia după ce a ajuns „Mare-Orator” al Marii Loji Naționale din România – M.L.N.R. (N.n.: cea mai IMPORTANTA — si… NUMEROASĂ ! –. Loja Masonică din Tara noastra !)
    Remus Borza este, în prezent, unul dintre cei mai ACTIVI-PUBLIC oameni pe scena publică de la noi. Este prezentat ca specialist în… aproape orice problemă, este avocat, politician, deputat, fost A.L.D.E., acum independent, om-de-afaceri și aproape orice calitate care și-o mai poate imagina cineva…
    Lucrurile nu au stat de la început așa.
    Până în perioada 2010 – 2011 Borza era titularul unui cabinet de avocatură din Baroul București, care asigura reprezentarea clienților în dosare penale.
    Spectaculoasa sa ascensiune are legătură cu un alt eveniment și anume intrarea în Masonerie.
    În 2012 publicația „online” „HotNews” îl prezenta pe Remus Borza drept Mare-Orator al Marii Loji Naționale din România și coleg de facultate cu premierul de atunci în funcție, Victor Ponta, ambii absolvind Facultatea-de-Drept, la Universitatea–din-Bucuresti, în 1995.
    Relația sa cu Ponta este una foarte strânsă, Borza fiind dat afară din A.L.D.E. după ce a votat, alături de Victor Ponta, pentru menținerea Guvernului Grindeanu.
    După intrarea în Masonerie, Borza a ajuns și foarte rapid și specialist în lichidări judiciare, fondând și coordonând, din/în 2012, Grupul „Borza-și-Asociații”, care deținea atunci două societăți de insolvență, „Euro Insol S.P.R.L.” și „Assistance Insolv S.P.R.L.”, situate acum cinci ani între primele cinci (5 !) firme de insolvență din România.
    Remus Borza a profitat de contextul din perioada 2010 – 2012, pentru a aduce adevărate osanale Masoneriei, similare cu… poeziile patriotice dedicate lui Nicolae Ceaușescu !
    ”Masoneria reprezintă cărămida de temelie a României moderne. Masoneria nu s-a născut în 1993, atunci doar s-au reaprins luminile după 56 de ani de dictatură: Carol al II-lea, Antonescu, Ghe. Gheorghiu-Dej, Ceaușescu“, spunea Borza într-un interviu dat în acea perioadă revistei Q Magazine. Masoneria română nu este un partid, un sindicat sau club de socializare, ci înseamnă mediul academic, universitar, bancar, financiar, politic, cultural, sportiv și chiar confesional, oameni de o probitate morală și profesională desăvârșită, personalități de primă mărime ale vieții publice, care reprezintă peste două treimi din cei 8.000 de membri, considera Borza într-un interviu acordat Q Magazine și citat de Jurnalul Național.
    Interesant este că tot atunci Borza începe să cunoască prosperitatea, notorietatea publică, iar societățile sale de insolvență se dezvoltă spectaculos.
    Astfel, în portofoliul societăților coordonate de Remus Borza, de prin 2012 și până în prezent, s-au aflat societăți comerciale foarte importante precum: „Asmita Gardens” S.R.L., „Uztel” S.A., „C.F.R.-Mesagerie” SA, „Meridian-Land”, „World-Trade-Center| S.A/, Hotel „Planet”, „Plafar” S.A. „Universul” S.R.L., „Servtrans” S.A. „Elca-Auto”, „Real-Power-Construct”, Institutul Național al Lemnului (I.N.L.), „Bucovina Mineral-Water”, „Romexpo”, „U.C.M.” Reșița, „HIDROELECTRICA” S.A.
    Masoneria, cuib de interese de afaceri ?
    Deși Remus Borza a prezentat Masoneria un fel deee… „Alba-ca-Zăpada”, unele evenimente din spațiul public ridică serios problema dacă organizația mult iubită de acesta nu este de fapt un cerc de influență din sfera afacerilor sau a politicii.
    Spre exemplu, în martie 2012 procurorii D.N.A. îl rețineau pentru 24 de ore pe judecătorul Cătălin Șerban, vicepreședinte al Curții-de-Apel Timișoara pentru o șpagă de 50.000 de euro, pentru a rezolva două sentințe în favoarea „Moldomin”.
    Alături de el mai ajungea în fața judecătorilor, printre alții, și Ioan Marian Mihăilă, profesor universitar în cadrul Universității „Eftimie Murgu“ din Reșița, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
    Dosarul va avea să ajungă la Curtea-de-Apel Alba-Iulia. Acolo, principala apărare a lui Șerban, în fața acuzațiilor de corupție a fost că el este… mason !
    Tot mason este și profesorul Mihăilă, unul destul de influent la acel moment prin Vestul țării !
    Într-o altă speță, D.N.A. Oradea l-a trimis în judecată pe fostul șef al Poliției Române, Liviu Popa, pentru fals în declarații pentru că nu și-a declarat apartenența la o lojă masonică. Popa este un polițist filmat pe la chefuri cu Vasile Blaga, fiind cunoscut ca un apropiat al fostului lider P.D.L. și al unor oameni de afaceri din Oradea. (…) ”
    (Sursa: ELIZA AVRAM – autorul articolului, 9 ianuarie 2018, ziarul-cotidian-national „ROMÂNIA LIBERĂ”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.