Bugetul, un elastic PSD! Orlando a mărit deficitul cu 300 de milioane de euro în zece zile!

0
8011
Eugen Orlando Teodorovici, ministrul de Finanțe, mărește deficitul de la o zi la alta- Foto Wikipedia

Față de schița bugetului pentru 2019 prezentată de ministrul Orlando Teodorovici în data de 31 ianuarie 2019, proiectul aprobat în ședința de guvern de vineri are un deficit mai mare cu 1,3 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro).

Nu există nicio explicație pentru această creștere: „Continuăm glumele cu PSD: Deficitul! Cât e deficitul? În primul proiect era mai mic, cu 1,3 miliarde de lei decât în proiectul care a fost trimis astăzi în Parlament.

Cum e posibil ca într-o săptămână, cifrele să se schimbe atât de mult? Simplu, pentru că sunt cifre false în buget. O creștere economică falsă, un deficit fals, o absorbție falsă de fonduri europene, o rată de colectare falsă.

Ce înseamnă de fapt deficitul și de ce este important? Deficitul e diferența între veniturile și cheltuielile statului. Vom fi pe minus cu 36.156,8 milioane lei. PSD majorează an de an datoria noastră ca țară.

Să nu ne mai lăsăm mințiți de PSD. Pe 26 mai haideți să dăm jos mincinoșii. Vino la vot!”, anunță USR într-un comunicat oficial.

Orlando a mărit deficitul cu 300 de milioane de euro în zece zile!

După o întârziere de trei luni, Guvernul PSD-ALDE a aprobat bugetul pentru 2019, unul calculat pornind de la un „pariu” extrem de optimist, faptul că România va înregistra o creștere economică de 5,5%. Această cifră nu este susținută de niciun raport a vreunei instituții financiare internaționale.

„Între timp aprobăm <FAKE Bugetul>, continuăm propaganda cu <FAKE Programul de guvernare>, lupta cu <FAKE cu Statul Paralel> (ăla alături de care fuma pe canapea și căruia îi mângâia ghipsul) și cu <securiștii> (ăia cărora le ducea vin și le tăia porcul ca să își arate prietenia)! Iar România urmează să se împrumute în 2019 cu 36 miliarde de lei ( aproximativ 8 miliarde de euro) ca să finanțeze deficitul cheltuielilor din Buget”, a scris și Victor Ponta pe Facebook.

Reprezentanții USR acuză și faptul că dezbaterile parlamentare asupra bugetului vor fi de formă.

„În acest weekend, parlamentarii USR lucrează la amendamente pe buget. În bătaie de joc, bugetul pentru 2019 a fost trimis vineri seara în Parlament și termenul limită pentru amendamente este luni, ora 12:00. Mai grav, dezbaterea pe buget va dura doar 5 zile. După trei luni în care Dragnea, Vâlcov și Teodorovici au tot încercat măsluiască cifrele”, anunță USR, printr-un comunicat.

CITȚI ȘI:

Emil Boc, o nouă lovitură de imagine. Primarul Clujului și toba lui, senzația momentului în România

PSD pierde un președinte de consiliu județean. „N-a pupat inelul de Plumb”

Liberalii austrieci sunt cu dinții în jugulara lui Tăriceanu: afară din ALDE european!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here