Acasă Justiție Breaking news. Şi DIICOT trage obloanele! Parchetul anti-mafia reacţionează şi el faţă...

Breaking news. Şi DIICOT trage obloanele! Parchetul anti-mafia reacţionează şi el faţă de OUG 7

0
1406
Dragnea și Toader, complici împotriva justiţiei

În urma şedinţe de astăzi în care au analizat situaţia provocată de Ordonanţa 7, adoptată de trioul Dăncilă-Toader-Dragnea, procurorii anti-mafia au decis să închidă instituţia care anchetează cazuri de crimă organizată.

Decizia a fost luată pentru că „independenţa justiţiei nu se negociază”, au anunţat procurorii.

Activitatea instituţiei va fi oprită timp de patru ore pe zi, până pe 8 martie.

Iată comunicatul DIICOT:

”În cadrul Adunării Generale a procurorilor D.I.I.C.O.T., din data de 20.02.2019, convocată pentru prezentarea Raportului de activitate al direcției pentru anul 2018, s-a decis suplimentarea ordinii de zi, cu emiterea unui punct de vedere asupra modificărilor aduse Legilor justiției, prin Ordonanța de urgență a Guvernului, adoptată la data de 19.02.2019.

În urma consultărilor procurorilor prezenți în cadrul Adunării Generale, aceștia au decis în unanimitate ralierea și susținerea punctelor de vedere emise de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în sensul că, modificările aduse Legilor justiției contravin arhitecturii instituționale stabilite prin Constituție și ar pune Ministerul Public în imposibilitatea de a-și realiza atribuțiile specifice, prevăzute de Constituția României și legile organice.”

De notat că șeful DIICOT, Felix Bănilă, a fost propus la șefia instituție de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Dăncilă execută comanda clanurilor penale şi ignoră magistraţii

Decizia DIICOT şi a altor instanţe şi Parchete din ţară vine după ce azi premierul Dăncilă şi Liviu Dragnea au susţinut public că nu vor renunţa la ordonanţă.

„În primul rând voi asculta care sunt nemulţumirile şi argumentele care stau în spatele acestor nemulţumiri. Am făcut această întâlnire astăzi şi sper ca cei care au nemulţumiri să vină la această întâlnire la Palatul Victoria.

Ceea ce vreau să subliniez este faptul că nu vom renunţa la ordonanţă. Am văzut ieşiri în spaţiul public care au solicitat să renunţăm la această ordonanţă în totalitate. Am spus întotdeauna că dăm dovadă de flexibilitate dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm şi la lucrurile bune din dorinţa unora de a face acest lucru”, a declarat azi Dăncilă, demonstrând încă o dată că nu are niciun cuvânt de spus şi că este o simplă marionetă a lui Liviu Dragnea.

CITIŢI ŞI:

Nu le pasă de România, ci doar de clanurile penale! Dăncilă dă înainte cu OUG 7, Dragnea fură iar de la copii

Dăncilă, tot ŢEPARĂ. Cheamă la negocieri magistraţii ca să-i aburească aşa cum i-a minţit ordinar pe liderii UE: le-a spus că va respecta statul de drept, apoi a dat ordonanţa penalilor

Cărtărescu: „Sunt mândru de magistrații care nu se lasă subordonați unui partid. Sunt mândru de miile de protestatari. Suntem zgribuliți, dar fericiți”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările