Kovesi atacă la CEDO decizia mazilirii sale de la şefia DNA

6
2745
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA, potrivit unui răspuns al Parchetului General pentru G4media.

Kovesi susține că nu a avut calitatea de parte în conflictul constituțional soluționat la CCR, că instanța constituțională a hotărât revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra.

Precizările Codruței Kovesi, în comunictul Parchetului General

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA, ca urmare a Deciziei nr. 358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională.

Motivele pe care le-am invocat în acțiune au vizat faptul că, prin decizia sa, Curtea Constituțională a hotărât revocarea din funcție, deși nu am avut calitatea de parte în conflictul soluționat de instanța constituțională, nu am fost citată în fața Curții Constituționale și nu am avut posibilitatea de a avea cel puțin calitatea de <<intervenientă>> pentru a exprima un punct de vedere în apărarea mea.

Decizia Curții Constituționale nu a putut fi contestată, inexistența unei căi de atac fiind stabilită de însăși motivarea Deciziei Curții Constituționale”.

Pe 9 iulie anul trecut, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce a fost obligat în acest sens de Curtea Constituţională.

CITIȚI ȘI:

„DNA trebuie desființată din temelii!” Borfaşii dau asaltul final asupra Justiței

6 COMENTARII

 1. Kodreanca îi mai dusă cu capul decât credea multă lume.

  Se duse la CEDO să se plângă că a dat-o șefu-său afară pe motiv de nerespectarea deciziilor curții constituționale.

  Bun, nu știi ce atribuții are CEDO, dar nu ești în stare să te interesezi înainte de a le da oamenilor ălora un motiv de consternare comică?

  Hai slujireo, curaj, luptă-te, să vadă și cei din Europa ce tută apărară până de curând!

  • Mai prapaditule, te gasesc si aici cu partial acelasi text pe care l-ai scris si pe G4 media, si-acolo ti-am spus ca esti prost si agramat, dar nu m-ai crezut! Ce sa fac, iti mai spun o data, poate pricepi : esti prost si agramat, mai postac psdos. In 3 din cele 4 fraze scrise, faci greseli. Iar prostia reiese din subiect, Kovesi are un caz pentru CEDO, si se va vedea asta. Copy-paste, mai bolovane, ca nu esti in stare de mai mult!

 2. Sper ca acest demers sa aiba impact! Nu inteleg de ce asa tarziu?…Poate doamna Kovesi a studiat din toate unghiurile situatia ei, care nu e deloc simplu de categorisit. Eu continui sa cred ca a fost un copil pus sa rezolve cazuri de lupi nehamesiti…A fost un copil sa accepte in asemenea rol in tara hienelor turbate. Poate ca ea va obtine ceva semnificativ pe calea demonstrarii ticalosiilor psd-iste si alde-iste….Exista o sansa de a i se face dreptate. In fond fara spirit copilaresc(nerealist de vitejesc) in lupta cu stihiile, acestea chiar ca inving…

 3. Bravo Codruta Kovesi. Le-ai stricat habitatul celor certati cu legea. Nu trebuia pt. curajul si munca asudua , sa vina un om din justitie sa nu aprecieze aceasta munca riscanta. Drpt urmare , este executata, oribil ?? Jenant guvernantilor !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here