sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăLumeaBoris Johnson reîncepe războiul cu UE. Vrea acord comercial în 11 luni....

Boris Johnson reîncepe războiul cu UE. Vrea acord comercial în 11 luni. Bruxelles-ul spune „pas”

-

Boris Johnson a anunțat că orice relație cu Uniunea europeană va fi întreruptă în decembrie 2020, iar până atunci e termenul limită până la care se poate încheia un acord cimercial cu Uniunea Europeană.

Marea Britanie va ieși din UE la data de 31 ianuarie 2020 printr-un acord încheiat între ambele părți. Acest document prevede o perioadă de 11 luni de tampon în care nu se va schimba nimic în relațiile dintre UK și UE, iar în această perioadă ar trebui să se negocieze un acord comercial.

Reprezentanții Uniunii Europene au cerut prelungirea acestei perioade, considerând că e practic imposibil să se ajungă la un acord într-o perioadă atât de scurtă. Boris Johnson a refuzat.

Un asemenea demers, dezvăluit de postul ITV, ar lăsa guvernului britanic doar 11 luni pentru a negocia viitoarea sa relaţie cu Uniunea Europeană (UE), după realizarea Brexitului, prevăzută la 31 ianuarie, anunță News.ro.

- Advertisement -

Partidul Conservator al lui Boris Johnson, care a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile legislative de joi, a promis în campania electorală că perioada de tranziţie nu va fi prelungită după decembrie 2020, cu toate că aceasta poate fi prelungită până în decembrie 2022, aşa cum prevede acordul pe care l-a încheiat cu Bruxellesul.

Majoritatea absolută de care dispune în Camera Comunelor îi oferă acum şefului în exerciţiu al guvernului posibilitatea de a amenda legislaţia şi de a transmite mesaje Bruxellesului, însă negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a avertizat deja că 11 luni sunt insuficiente în vederea unui acord comercial global.

Neajungerea la un acord ar însemna că după cele 11 luni, relațiile comerciale dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană vor fi reglementate conform principiilor Organizației Mondiale a Comerțului, reguli care ar dezavantaja economia Marii Britanii, spun experții.

Legislaţia care pune în aplicare ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană urmează să fie prezentată vineri în noul parlament rezultat din alegerile legislative anticipate de joi, a anunţat un purtător de cuvânt al lui Johnson.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

* Firea, vânătă de frig în primărie! Caloriferul electric, ultima ei salvare

* Domnul Goe din Focșani, deranjat că-i controlat la bani. Oprișan atacă PNL că verfică PNDL

* Un păduche ce se hrănește cu sângele revoluției. Gelu Voican Voiculescu, 200.000 de euro datorii la stat

* Gelu Voican Voiculescu, groparul Ceaușeștilor, zice că dă pomelnice cu „Elena și Nicolae, morți fără lumânare”!

* Arestări spectaculoase pentru trafic de droguri de mare risc: fostul șef al „Doi și-un sfert” și frumoasa șpăgară din dosarul Microsoft

* PSD, alba-neagra cu Gușă. Firea i-a dat binecuvântarea să revină în partid. Până când?

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -