Beuran, chirurg vedetă din Spitalul Floreasca, poate fi arestat 30 de zile pentru luare de mită. Ce vor decide judecătorii?

0
572
Mircea Beuran
Mircea Beuran, în calitate de președinte al senatului Facultății de Medicină Carol Davila din București, a promis un post de asistent, luând o mită de 10.000 de euro - Foto: B1 TV/Captură

Procurorii DNA l-au reținut pe chirurgul Mircea Beuran pentru 24 de ore în arest. Astăzi îl vor duce în fața judecătorilor, unde vor cere reținerea acestuia pentru 30 de zile în vederea anchetării pentru luare de mită. Judecătorii urmează să se pronunțe.

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi, a anunţat DNA. El este acuzat că a primit suma de 10.000 de euro de la un medic pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea Chirurgie generală, pe o perioadă determinată, dar şi pentru a asigura câştigarea concursului de către cel care i-a dat banii. Conform DNA, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs. Medicul care a dat cei 10.000 de euro și nu a primit postul de asistent este denunțător în acest caz, anunță News.ro.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: Beuran Mircea care la data faptei îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită”, a anunțat DNA într-un comunicat oficial.

Locuința chirurgului și Spitalul Floreasca au fost percheziționate mai multe ore de procurori, iar medicul Mircea Beuran a fost audiat de procurorii anticorupție.

Conform DNA, în data de 18 decembrie 2018, Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-un spital din Bucureşti, care s-a constituit ca martor, suma de 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

”Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA în comunicatul citat.

O pacientă a lui Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca a luat foc pe masa de operații în urmă cu câteva săptămâni. Incidentul a fost extrem de mediatizat. Chirurgul s-a apărat atunci, spunând că nu a fost prezent în sala de operație, deși intervenția era în responsabilitatea lui, conform documentelor.

Mircea Beuran a fost înlăturat atunci din poziția de șef de secție chirurgie din Spitalul Floreasca. În sprijinul lui, mai mulți medici din instituție au protestat pentru îndepărtarea acestuia din funcție. Pacienta incendiată a murit la câteva zile, iar o anchetă penală e în desfășurare și în acest caz.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce spuneţi voi, cei care l-aţi apărat pe acest chirurg înhăţat acum de DNA? Mircea Beuran a fost reţinut pentru o mită de 10.000 de euro!

* La moartea unui trădător: generalul Marin Dragnea. Rușinosul omagiu adus de ministrul Apărării unei relicve a ocupației sovietice

* Baronul PSD de Pitești Tudor Pendiuc și fiica sa, vedetă TVR, au primit, împreună, 13 ani de închisoare în prima instanță

* Document intern PSD: „Dragnea, principalul vinovat pentru prăbușirea partidului”

* Tragedie în Pitești. Copil de 4 ani, în moarte cerebrală după o vizită la stomatolog

* Cavalerii „Baronului de Teleorman” sar la bătaie! Arsene și Codrin îl apără pe Dragnea de Rareș Bogdan

* Rareș Bogdan, intervievat de Denise Rifai: „Mă pot sacrifica și să candidez la primărie!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here