Bătălia pentru Avdiivka: ucrainenii au doborât un bombardier rusesc Su-25, care costă 11 milioane de dolari

0
832

Armata ucraineană continuă să facă ravagii în tabăra invadatorilor ruși, pe direcția orașului Avdiivka, situat în autoproclamata „Republică populară Donețk”. Polițiștii de frontieră au doborât astăzi (29 octombrie), cu o rachetă, un avion de luptă Su-25 în valoare de 11 milioane de dolari.

Potrivit site-ului Obozrevatel.com, informația a fost confirmată oficial de colonelul Andrii Demcenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei (DPSU). El le-a spus jurnaliștilor că bombardierul Kremlinului a dispărut pur și simplu de pe cer, lăsând o dâră de fum.

Colonelul Andrii Demcenko: „O rachetă antiaeriană trasă de polițiștii de frontieră dintr-un complex portabil a lovit o țintă aeriană. Din avionul inamicului a ieșit fum, a început să piardă din altitudine și a dispărut la orizont”.

Cu o zi în urmă, ocupanții au pierdut 660 de luptători în primele linii ale frontului și 37 de unități de echipamente și armament.

Obozrevatel.com: „În luptele pentru Avdiivka, armata rusă acționează în același mod în care a acționat cândva în Bahmutul ocupat temporar. Vrea să taie lanțurile logistice de aprovizionare cu arme și tot ceea ce este necesar pentru Forțele de Apărare ale Ucrainei, încercând să-i oblige pe militari să-și părăsească pozițiile. Avdiivka s-a regăsit într-un semicerc, iar acești «clești» se pot închide”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here