Băsescu: „Oare Dragnea pregătește instaurarea unei dictaturi? De teama sancţiunilor vrea să aducă rezerva de aur în ţară?”

0
2368

Fostul președinte Traian Băsescu ia în serios inițiativa lui Liviu Dragnea de a aduce în țară, de la Londra, rezerva de aur a României. Băsescu se întreabă dacă noua trăsnaie a despotului PSD nu face parte cumva dintr-un plan de instaurare a dictaturii.

Textul lui Traian Băsescu

Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi?

„Ultima frământare a lui Dragnea şi a şoferului lui Voicu (senatorul Şerban Nicolae) a devenit rezerva de aur a României, adică aducerea în ţară a celor 60 de tone de aur depozitate în banca Angliei cu scopul de a fi «văzute» de toată lumea, ca un element de credibilitate a ţării.

Nu cred că este atât de prost informat încât să nu ştie că, pentru investitori şi băncile care ne împrumută, expunerea rezervei de aur şi a rezervelor valutare este esenţială pentru credibilitatea României.

Şi atunci ce l-o fi lovit de vrea aurul la Bucureşti?

Am o singură explicaţie: Daddy, adică Dragnea, şi şoferul lui Voicu, adică Şerban Nicolae, ştiu că adesea regimurile dictatoriale sunt sancţionate prin blocarea resurselor financiare ale statului aflate în străinătate, fie că este vorba de aur, conturi în valută sau alte active, prin decizii unilaterale ale statelor democratice, până la restabilirea funcţionării statului de drept.

Oare se pregătesc Dragnea, Nicolae şi clica lor să impună prin legi un regim dictatorial în perioada următoare şi, de teama sancţiunilor, vor să aducă rezerva de aur în ţară?

Mă întreb şi eu…”

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here