marți, martie 5, 2024
AcasăNews"Barul de negri" al lui Firea ajunge la PSD-CNCD. Dacă Olguța, pentru...

„Barul de negri” al lui Firea ajunge la PSD-CNCD. Dacă Olguța, pentru „Iohannis nazist”, a luat avertisment, ce pedeapsă va lua primărița?

-

Remarca profund rasistă a Gabrielei Firea folosită pentru a-l caracteriza pe Ludovic Orban va fi, în sfârșit, analizată de CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Dar această instituție PSD-izată oferă slabe speranțe că va reuși vreodată să îndrepte comportamentul vreunui politician.

„De când era viceprimar stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale şi văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depăşească acel nivel”, a spus Gabriela Firea, citată de Mediafax.

CNCD a fost folosit de PSD și de Liviu Dragnea mai mult pentru a-i amenda pe jurnaliștii critici la adresa partidului și ale liderilor acestuia. În astfel de cazuri, CNCD dădea amenda maximă prevăzută de lege.

În cazul Olguța Vasilescu – „Iohannis, nazist”, CNCD a sancționat-o cu avertisment. Ce pedeapsă credeți că va primi Gabriela Firea?

Deputata Olguța Vasilescu, șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, a fost, în sfârșit, sancționată de CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) pentru că l-a acuzat pe Klaus Iohannis, președintele României, că e nazist.

- Advertisement -

Marea sancțiune a CNCD este „avertisment” pentru Olguța Vasilescu care a spus public, referindu-se la Klaus Iohannis: „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”.

CNCD este o organizație aflată în subordinea guvernului plină de PSD-iști pe care Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au folosit-o de-a lungul timpului pentru a amenda jurnaliști, protestatari sau reprezentanți ai partidelor de opoziție.

Un articol din Newsweek România semnalează faptul că Maria Lazăr, membru în CNCD cu rang de secretar de stat, a apărut în seara alegerilor prezidențiale alături de Viorica Dăncilă.

- Advertisement -

„Maria Lazăr (79 de ani) este în prezent unul dintre cei nouă membri cu rang de secretar de stat ai Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) care sancționează faptele de discriminare. Actuala pesedistă a făcut carieră politică și pe vremea comuniștilor, fiind secretarul cu propaganda pe județul Buzău și deputată în Marea Adunare Națională.  Realizările ei politice din vechiul regim sunt, însă, ‘camuflate’ în CV-ul public, Academia de partid ‘Ștefan Gheorghiu’ devine ‘Facultatea de Studii Social-Politice’, iar funcțiile în Consiliul Popular Județean Buzău sunt trecute sub titulatura  de vicepreședinte al Consiliului municipal și județean”, se arată în articolul publicat de Newsweek România.

CNCD e o instituție care nu are un mare impact în combaterea discriminării pentru că e politizată și judecă folosind o dublă măsură.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Testamentul politic al lui Ion Iliescu: nu-și asumă și nu răspunde pentru crimele din 1989

* Bloomberg îl numește pe premierul României „Orban-ul cel bun al Europei”

* Chirieac îi pupă pingelele lui Adrian Năstase: „Nu are nevoie de decorație, îl va decora cartea de istorie”

* Generalul de carton Ilie Năstase îl jignește pe Iohannis, spunându-i „mut” pentru retragerea decorațiilor

* Brexit decis în alegeri. O zi decisivă pentru românii din Marea Britanie. Va câștiga Boris sau va pierde?

* Orban a dat de greu: anticipatele și alegerea primarilor, probleme la care n-are răspuns

* Putin, noul Stalin, atacă UE că a denunțat pactul Ribentrop-Molotov: „o minciună nerușinată”

* Cu câteva ore înainte de vot, Boris, speriat că nu va câștiga. 9 motive pentru care românii nu țin cu el

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -