Barna: „Să depășim clivajul etnic în care fiecare votează cu etnia lui”. Hunor: „Așa e, votați un maghiar! Să încercăm cu mine!”

7
3686
Dan Barna - Kelemen Hunor

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că România ar trebui să depăşească „acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui”.

Ce a înțeles președintele UDMR, Kelemen Hunor: „Aţi încercat mult-mult cu preşedinţi români, aţi încercat şi cu un preşedinte de etnie germană, acum e rândul să încercaţi şi cu un maghiar. Haideţi să încercăm cu mine!”.

Dan Barna (USR) – la Tg. Mureș

 • „Acesta este exemplul pe care USR îl dă: avem şi români, şi maghiari într-o perfectă şi normală colaborare. Cred că România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui. Pentru că, în realitate, România este un stat european, un stat deschis, este un stat în care cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate sau alta, este un element de a fi european într-o ţară europeană.”
 • „Şi atunci eu am o aşteptare, USR dă acest exemplu, am avut la conducerea partidului şi avem în continuare vicepreşedinte de naţionalitate maghiară. Lucrurile acestea nu există, această temă trebuie depăşită.”
 • „Tinerele generaţii şi noile generaţii dau acest exemplu şi încurajez în continuare – fiind aici, în Târgu Mureş – şi pe maghiari, şi pe români să vină în USR, să vină în PLUS, pentru că de fapt trebuie să salvăm şi să reparăm România.”

Kelemen Hunor (UDMR) – la Băile Homorod, jud. Harghita

 • „Eu cred că aţi încercat mult-mult cu preşedinţi români, aţi încercat şi cu un preşedinte de etnie germană, acum e rândul să încercaţi şi cu un maghiar. Şi va fi mai bine, sunt convins de acest lucru, fiindcă, dacă până acum nu v-a fost şi nu ne-a fost bine cu foştii preşedinţi sau nu a fost aşa bine cum am fi vrut, haideţi să încercăm cu mine! În primul tur, alegerea bună este să fiu votat eu, să fiu ales eu. În turul doi, dacă nu intru eu, mai avem timp să alegem răul mai mic.”
 • „Mesajele noastre sunt mesaje şi pentru români, şi pentru maghiari. Toate aceste campanii ne-au arătat că dialogul româno-maghiar, în această perioadă, poate fi un pic intensificat, se poate arăta că nu suntem duşmanii României, se poate arăta că noi vrem să creăm, să construim în această ţară împreună cu românii, despre viziune, despre cum ar trebui să fie România peste 5 ani, peste 10 ani.”
 • „Şi, dacă, într-adevăr, viziunea noastră în mare parte este acceptată şi de români, probabil că şi această lipsă de încredere încet-încet se va schimba, se poate da o nouă dinamică relaţiilor româno-maghiare, relaţiilor majoritate-minorităţi etnice.”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

De ce l-au executat americanii pe Dragnea: au aflat că mafiotul a dat ordin din pușcărie să fie schimbat ministrul Justiției. În curând, corupții PSD vor trebui să lupte și cu „MCV-ul american”!

America îl lovește pe corupt la temelie: fiica lui Liviu Dragnea va fi expulzată din SUA, unde se afla la studii!

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

Cumpănașu a înhățat apartamentul de la RAAPS pe mână cu directorul corupt al lui Tăriceanu. Plus: și-a luat o halcă grasă din cele 17 contracte cu statul, însumând peste 30 de milioane de euro!

Se fuge de Cumpănașu ca de ciumă! A treia organizație importantă părăsește „Coaliția” impostorului

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

VIDEO. Așa arată o jigodie PSD-istă! E consilier al deputatei Laura Moagher, conduce beat, parchează pe interzis, îi înjură și amenință pe polițiști, sună la 112 ca să se dea victimă

7 COMENTARII

 1. Autostrăzile Ardealului trebuie construite. Astea înseamnă fapte nu vorbe goale. Numai drumurile nu ajută. Dacă politicienii români nu mă înjură apar autostrăzile cuantice între orașe. Gândiți ce mult vă oferă Biblia dintr-o dată.

  The Afghan Chicago

 2. 1. Paaaiiii…, DEJA a fost depasit acest „clivaj-etnic”, INCA diin 2014, cand O IMPORTANTA MAJORITATE a cetatenilor români (etnici români, unguri s.a.m.d.) l-a ales pe… NEAMTUL Klaus Werner Iohannis, reprezentantul unei „nationalitati-conlocuitoare” (cum era terminologia de dinainte de 1990…) care, in România de azi, mai are… foarte putini membri !!!

  2. Macar la atat sa foloseasca MAGARIA COARDEI-de-Hoandră, care, la ȚRealitateaTVȚ nu-l scoate din… „BOnO” (Sic !), pe Dan Barna, care se trage dintr-o familie de ARDELENI (sibieni) cu multi PREOTI… ORTODOCSI, ultimul fiind bunicul sau patern ! Multe minuni se-ntampla si prin Ardeal (de exemplu: ROMÂNI NEOSI cu nume… maghiarizat inainte de 1918 sunt DESTUI !), dar unguri… ortodocsi (siii… PREOTI ai B.O.R., pe deasupra !!!)… nu s-au inventat (cel putin: NU…INCA !), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!

  3. Pe Kelemen (asta-i numele-„de-familie”, c-asa-i obiceiul la maghiari…, ca la noi… inainte de 1990, mai ales in armata si la serviciu…) NU il votam… NU din cauza ca este ungur, ci pentru ca este (SI EL !) o… MARE JAVRA, care, timp de doi ani si jumatate a… SLUGARIT (mai ales in Parlament, prin U.D.M.R.-ul condus de el) P.S.D.-ul !!! (Stim si contra a ce: foloase asa-zis „nationaliste” – maghiare –, dar, mai ales,… MESCHIN – PERSONALE !)

  • Name: Barna

   Gender: Male

   Usage: Barna, of aramaic origin, is not a popular first name. It is more often used as a boy (male) name.

   People having the name Barna are in general originating from Hungary, United States of America.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here