Azi încep lucrările la tronsonul Pitești – Curtea de Argeș al Autostrăzii Pitești – Sibiu. Cei 30 km costă 1,4 miliarde lei

1
1453
Încep lucrările la lotul 5 al autostrăzii A1 Pitești - Sibiu

Lucrările la tronsonul Pitești – Curtea de Argeș al Autostrăzii Pitești – Sibiu, prima care va traversa Carpații, încep astăzi, 1 septembrie, și au ca termen de finalizare data de 1 septembrie 2025. Lucrarea de 30 de kilometri este executată de constructorul italian Astaldi, informează G4Media.ro.

Autorizația de construire s-a emis pe 16 iunie, iar ordinul de începere a lucrărilor s-a dat săptămâna trecută. Întreaga lucrare va costa 1,4 miliarde lei (aproape 285 de milioane de euro).

Astaldi lucrează și la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, împreună cu o companie japoneză. Podul va fi gata la data prevăzută în contract.

Lucrarea dintre Pitești și Curtea de Argeș are termen de finalizare 48 de luni. Traseul acestui lot de autostradă pleacă de lângă Curtea de Argeș, merge paralel cu râul Argeș și se oprește la șoseaua de centură a orașului Pitești.

Viteza pentru care e proiectat acest tronson este de 120 kilometri/oră, platforma autostrăzii urmând să aibă 26 de metri lățime.

Începând din 2025, pe această autostradă drumul Pitești – Curtea de Argeș va fi făcut în 20 de minute, în loc de o oră, cât durează acum.

Partea cea mai grea a autostrăzii, zona care traversează Carpații, n-are încă un constructor

Constructorul va trebui să aducă pe șantier, potrivit contractului cu statul român, 600 de utilaje și 1.000 de muncitori. Se vor realiza 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, două spații de servicii și două centr de coordonare și întreținere a autostrăzii.

În acest moment, pe autostrada A1 Pitești – Sibiu se mai lucrează la tronsonul Sibiu – Boița (pe partea cealaltă a Carpaților), cu o lungime de 13 kilometri. Acel tronson e aproape 50% făcut.

Cele mai complicate tronsoane sunt cele din mijloc, care traversează efectiv munții – loturile 2 și 3. Acestea nu au până acum constructori desemnați din mai multe motive (complexitatea lucrărilor a fost o cauză, multe firme dând înapoi de la o asemenea sarcină).

Lucrurile au fost însă mult grăbite de măsurile luate de actualul Guvern, care a emis o OUG de excludere de la licitații a companiilor din China (care vin cu oferte mult sub prețul real, nu fac lucrări de calitate și obstrucționează desfășurarea licitațiilor) și o altă OUG care permite semnarea contractelor imediat după deciziile Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Se grăbește mult astfel procesul de desemnare a constructorului, eliminându-se timpii morți provocați până acum de birocrație, contestațiile în instanță etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

* Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* VIDEO. Fugarul Rizea: prietenele Dana Budeanu și Gabriela Firea „își împart același amant” / „Firea i-a finanțat lui Paul Hitter expoziții de pictură, din banii Primăriei”

VIDEO. Șoșoacă a mutat circul pe Transfăgărășan, la întâlnirea cu urșii. Nostalgică după Ceaușescu, i-a certat pe localnici că respectă legea: alungă animalele, în loc să le dea mâncare

* Clotilde: „Dacă e nevoie, îi mai bat o dată, cu toate partidele și televiziunile lor!”. Reacție după semnarea protocolului Ciolacu – Ponta – Voiculescu – Tăriceanu

* VIDEO. Șoferița „Băi, tâmpitule, eu nu sunt beată, sunt persoană publică!” se plânge că a văzut toată țara cât e de isterică

* Ion Iliescu la Agigea, la un an după „Măi, animalule!”: „Acum o să zici că te-a mușcat președintele de deget, nu?!”

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here