Adrian Sârbu, prin avocați, somează o publicație să elimine un articol despre problemele din trustul său de presă

0
1420

Avocații mogulului media Adrian Sârbu au somat publicația online Pagina de Media să elimine un articol unde se scrie despre probleme care ar exista la postul TV Aleph News. Reprezentanții fostului patron de la Pro TV îl amenință pe Petrișor Obae, autorul articolului, că-l vor da în judecată.

Pagina de Media a publicat marți seara un “Inside Story” – articol cu informații din interiorul redacției Aleph News. Foști angajați ai postului au dezvăluit că Adrian Sârbu îi înjură și jignește în ședințe, că salariile întârzie și că oameni de încredere ai patronului, precum Felix Drăghici, s-au retras, intrând în concediu de câteva luni.

Proiect vizionar cu vedete de la naftalină

Postul de televiziune la care Adrian Sârbu se gândea de câțiva ani, proiectat a fi unul vizionar pentru România, făcut într-un stil nou și să devină o forță în online, n-a reușit să se impună pe piață. Pentru a pune în mișcare noul său proiect de suflet, Sârbu a vândut mai multe produse ale trustului Mediafax, între care ProSport, Gândul, ProMotor.

Formatul și ideea îndrăznețe, inovative, au fost puse în practică scoțând de la naftalină foste glorii ale presei anilor ’90, precum Ion Cristoiu și Marius Tucă.

Pagina de Media scrie că oamenii pleacă acum de la Aleph, nemulțumiți de problemele cu salariile, dar și de felul în care sunt tratați, iar remarca sarcastică din redacție este “s-a Aleph praful”.

“Meriți să fii scuipat! Toți meritați să fiți scuipați!“

Potrivit Pagina de Media, unul dintre angajați a relatat că Adrian Sârbu i-a spus: “Meriți să fii scuipat! Toți meritați să fiți scuipați! Vă bateți joc de cel care vă plătește!”.

O altă angajată ar fi fost dată afară pentru că a trimis un e-mail în care opina că nu e corect modul în care li se vorbește de către cei de la Financiar, legat de problemele cu plata salariilor. „A fost escortată de HR, de mână, până la lift„, și dată afară, relatează sursa Pagina de Media.

Unui angajat care venise de acasă cu un dispozitiv pentru asigurarea luminii în platou, Sârbu i-ar fi spart aparatul, dând cu el de pământ, conform surselor publicației amintite.

Avocații lui Sârbu: „Speculații nedovedite, parte a unui scandal de presă pe care îl alimentați în mod nelegal”

După aceste dezvăluiri, avocații lui Adrian Sârbu au trimis a doua zi o somație, cerând ștergerea articolului pe motiv că n-ar corespunde realității. În mesaj se afirmă că informațiile publicate ar fi „speculații nedovedite, parte a unui scandal de presă pe care îl alimentați în mod nelegal”.

Articolul, cred avocații, ar fi unul defăimător, care ar încălca „drepturile personale fundamentale la onoare, reputație și demnitate, rezultat din asocierea implicită între comentariile preluate de Dumneavoastră cu privire la funcționarea unui produs media și trimiterea realizată în mod direct la persoana dlui Adrian Sârbu“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rechizitoriu DNA: Dragnea a promis că România va cumpăra armament de 3,5 miliarde de dolari pe an, timp de 4 ani, dacă SUA îl lasă să încalece țara. Comisionul lui Burci: 25-51 de milioane de dolari

* Tăriceanu și-a angajat ca avocați doi foști „siniștri ai Justiției”: condamnatul Tudor Chiuariu și coruptofilul Tudorel Toader – oamenii pușcăriașului Relu Fenechiu

* Decizie istorică a CJUE: Curtea Constituțională nu mai e stat în stat! Un judecător poate anula deciziile CCR și chiar legi votate de Parlament. Bonus: desființarea Secției Speciale e perfect justificată!

* VIDEO. „Femeia cu bolovanul” revine, după exact două luni, și sparge geamurile de la studioul Mirelei Vaida! Miroase tot mai mult a regie

* VIDEO. Oana Lovin, ridiculizată de câțiva copii cu mască. Anarhista i-a jignit pe trecători: „Cretinule! Papagalule! Oaie bleagă!”

* VIDEO. „Lazarus n-a murit!” Primele imagini cu anarhistul șoșocar pe patul de spital, după un test Covid pozitiv

* Șeful Agenției Ariilor Protejate Bihor, prins la braconaj! Fusese numit pe furiș și fără concurs de Guvernul Dăncilă, deși era deja condamnat pentru furt silvic pe când era pădurar

* Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Țeapă colosală luată de Olăroiu în China comunistă! „Am trăit o mare minciună”. I-au furat 10 milioane de dolari, deși i-a făcut campioni

* „O să vă omorâm pe toți!“ Talibanii amenință că-i vor ucide pe cei 300.000 de afgani care au lucrat cu NATO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.