joi, aprilie 18, 2024
AcasăSportAvem un "Simona Halep masculin"! Filip Jianu luptă pentru două trofee la...

Avem un „Simona Halep masculin”! Filip Jianu luptă pentru două trofee la Australian Open. Îl ştiți din reclama „Zboară, puiule, zboară!”

-

Deşi am rămas fără Simona Halep sau fără vreun alt senior la Australian Open, fiind „curățați” atât la simplu, cât şi la dublu cel mai târziu în „optimi”, există totuşi un român care continuă să lupte pentru trofeu. Şi nu pentru unul, ci pentru două!

Se numeşte Filip Cristian Jianu şi are 17 ani şi 4 luni, fiind născut pe 18 septembrie 2001, la Bucureşti. La Melbourne, pe tabloul juniorilor, e calificat în „sferturi” la simplu şi în semifinale la dublu, după 6 victorii (3 la simplu, 3 la dublu), fără să fi cunoscut înfrângerea.

Filip Jianu alături de legendarul Roger Federer

Filip Jianu e clasat pe locul 8 în clasamentul mondial al juniorilor, iar la Australian Open a fost cap de serie numărul 4.

- Advertisement -

Ziariştii de la digisport.ro au descoperit că Filip Jianu este băiețelul blond care, pe când avea numai 3 ani, spunea „Zboară, puiule, zboară!” într-o reclamă pentru compania Transavia.

După acea reclamă, părinții l-au dus la înot și la tenis. Americanii de la IMG, probabil cea mai mare firmă de management din lume, l-au ajutat pe Filip să ia lecții de tenis la școala lui Nick Bollettieri, în Florida (SUA).

La Australia Open 2019, Filip Jianu este pregătit de Andrei Mledea, fostul antrenor al lui Marius Copil.

- Advertisement -

Filip Jianu joacă mâine, joi, două meciuri cruciale: unul la simplu, pentru calificarea în semifinale; celălalt la dublu, pentru calificarea în finală. Adversar comun în ambele confruntări: americanul Cannon Kingsley.

Până acum, Filip Jianu nu a pierdut niciun set la simplu, dar a avut confruntări mult mai echilibrate (două, adevărate thrillere) la dublu.

Programul de mâine:

  • Simplu („sferturi”): Filip Jianu – Cannon Kingsley (SUA)
  • Dublu (semifinale): Filip Jianu / Nicolas Alvarez Varona (Spania) – Cannon Kingsley / Emilio Nava (ambii SUA).

Parcursul lui Filip Jianu:

  • Turul 1: 6-3, 6-4 cu Matteo Arnaldi (Italia)
  • Turul 2: 6-3, 6-2 cu Connor Thomson (Marea Britanie)
  • Turul 3: 7-5, 6-3 cu Toby Alex Kodat (SUA).

Parcursul dublului Filip Jianu / Nicolas Alvarez Varona:

  • Turul 1: 6-7, 7-5, 12-10 cu Shunsuke Mitsui / Keisuke Saitoh (Japonia)
  • Turul 2: 6-3, 6-7, 10-8 cu Jacob Fearnley / Connor Thomson (Marea Britanie)
  • Turul 3: 6-4, 6-4 cu Tristan Schoolkate / Dane Sweeny (Australia).

CITIȚI ŞI:

Simona Halep a căzut pe locul 3, fiind depăşită şi de Naomi Osaka. Înfrângere epică a Serenei Williams, de la 5-1 în setul decisiv, cu 4 mingi de meci ratate!

Simona Halep pierde locul 1 mondial, poate să cadă chiar pe 4. A depăşit-o Petra Kvitova, care acum doi ani a fost pe punctul să renunțe la tenis, în urma unui atac cumplit

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -