Augustin Lazăr, fostul procuror general al României, se poate considera parţial răzbunat. Îndepărtarea sa din funcţie, în urma unei campanii mediatice organizate de clanurile politice penale din PSD-ALDE, nu blochează şi marile dosare în care sunt implicaţi liderii puterii actuale.
Bogdan Licu, urmaşul său interimar, a confirmat, joi, 2 mai, o ştire publicată în exclusivitate de ZIARISTII.COM.
În urmă cu două săptămâni, surse din Parchetul General au declarat pentru ZIARISTII.COM că, atâta vreme cât va sta la şefia instituţiei, procurorul Licu vrea să impulsioneze şi urgentarea Dosarului „10 August”, după modelul Dosarului Revoluţiei, pe care el însuşi l-a salvat de la moarte şi l-a trimis în instanţă, pe ultima sută de metri, tot când a fost procuror general interimar (după fostul şef al Ministerului Public, Tiberiu Niţu).
”În prima zi ca procuror general interimar, mă voi pune la curent cu principalele probleme care există în activitatea de urmărire penală. Voi avea întâlniri cu șefii principalelor structuri de parchet, iar primii pe care îi voi chema la mine vor fi cei din secția parchetelor militare. Cu aceștia discuțiile se vor axa pe două teme importante. Prima și cea mai importantă, stadiul cercetărilor în dosarul violențelor din 10 august și a doua temă – modul în care a fost soluționat dosarul Revoluției”, a declarat Bogdan Licu.
Licu insistat că dosarul privind violențele din 10 august trebuie finalizat cât mai repede.
Numit interimar de CSM
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, vineri, 19 aprilie, ca Bogdan Licu să preia funcţia de procuror general interimar pentru o perioadă de două luni, după ce mandatul lui Augustin Lazăr se încheie pe 27 aprilie.
Bogdan Licu este cel de-al doilea adjunct al lui Augustin Lazăr. Funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este deţinută de Laura Oprean.
Bogdan Licu a mai deţinut această funcţie după demisia fostului procuror general Tiberiu Niţu. În acea perioadă, el a solicitat redeschiderea anchetei în Dosarul Revoluţiei, trimis recent în judecată.
Măcelul organizat de Guvernul Dăncilă
În ziua de 10 august 2018, forţele de ordine au atacat fără motiv o populaţie paşnică de mărimea oraşului Piteşti, caz unic în lumea civilizată, unde jandarmii apără mulţimea paşnică, nu o atacă (vezi exemplul „vestelor galbene”, din Franţa, unde jandarmii au acţionat opus faţă de cei din Bucureşti, protejând manifestanţii paşnici şi arestându-i pe loc pe violenţi).
Atacul generalizat a fost condamnat de întreaga comunitate internaţională, de Uniunea Europeană (printr-o Rezoluţie a Parlamentului UE), dar şi de ONU, care a început o investigaţie proprie.
În urma violenţelor comandate politic, au existat mii de victime, printre care copii, femei, bătrâni fără apărare, jurnalişti români şi străini.
Nimeni nu a fost reţinut sau condamnat până în ziua de azi, în ciuda tuturor evidenţelor. Ministerul de Interne, condus de Carmen Dan, a zădărnicit ancheta secretizând fără motiv mai multe documente.
Guvernul Dăncilă a declanşat prigoana împotriva procurorilor militari, care au început ancheta penală, folosind „arma” Inspecţiei Judiciare – instituţie condusă de Lucian Netejoru, acuzată că este sursa controalelor fabricate politic împotriva procurorilor.
Dosarul 10 August 2018 ajunge pe rolul instanțelor judiciare. Trebuie ştiut adevărul printr-o execuție publică. Evreii sunt vinovați de relele de pe Hedonar.
Alianța „Mereu Dreptatea 1996”
Asta este treaba procurorului militar sa ne spună cu subiect și predicat ce a fost de fapt in 10 August 2018 de la început pana la distrugerea mobilierului stradal unde jandarmii parca erau de negăsit! A fost i făcătură făcută de Jandarmerie, poliție, sub girul PSD/ului lui Zdragnea. Vinovații sa plătească și gata!!!!