VIDEO. Asteroidul care vine spre Pământ poate fi văzut cu ochiul liber!

1
5291

NASA a anunțat că peste 10 ani un asteroid gigant va trece foarte aproape pe  lângă Pământ, mai exact la 30.000 de kilometri. Roca gigantică a primit numele de cod Apophis, numele unui zeu egiptean al morții, dar și al unui personaj din serialul SF Stargate SG1. 

NASA susține însă, că nu este nevoie să ne panicăm. Apophis va rata să atingă Pământul, distanța de 30.000 de kilometri fiind una sigură. Totuși, asteroidul va fi foarte aproape de planetă, va fi vizibil cu ochiul liber și pentru oamenii de știință va fi o ”incredibilă oportunitate”, a declarat Marina Brozović, specialist al NASA, într-un comunicat citat de Digi24.ro.

”Vom observa asteroidul atât cu telescopul optic cât și cu radarul. Vom putea să vedem suprafața lui la detaliu”, a explicat specialistul NASA, Marina Brozović, precizând că, atunci când va trece peste oceanul Atlantic, roca spațială va putea fi văzută și fără telescop.
NASA a prezentat și un video despre cum va arăta drumul lui Apophis pe lângă Pământ.

1 COMENTARIU

  1. Pământul are sistem automat de respingere a asteroizilor. Deci nu este niciun pericol.

    Pământul este Antimateria Hedonarul care are sistem automat de distrugere a popoarelor europene care vor distrugerea României cu război, drujbe sau lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here