Asocierea cu AUR costă! Societatea Timişoara îi retrage „nuntașului” Robert Turcescu premiul acordat în urmă cu 17 ani

3
1857
"Ne doare la bască", anunța Turcescu vinerea trecută, fericit că-i are alături pe Palada, Ciutacu, G. Simion și D. Diaconescu

Societatea Timişoara a anunţat, joi seară, că-i retrage „colonelului” Robert Turcescu, jurnalist sub acoperire, premiul ”Alexandra Indrieş”, acordat în anul 2005. Decizia a fost luată după ce Turcescu, care în prezent prestează pentru Evz.ro și B1 TV, a participat la nunta liderului AUR, extremistul George Simion, şi în urma „poziţiilor tot mai apropiate de ideologia AUR”.

Membrii Societăţii Timişoara îşi arată dezamăgirea că Robert Turcescu şi-a exprimat „simpatii pentru un lider extremist”. Ei spun că „un asemenea comportament inacceptabil se adaugă stuporii create de autodenunţul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate, că este ofiţer acoperit”.

Autorii deciziei, anunțată printr-un comunicat, îl somează pe Turcescu „să facă fireasca modificare în CV-ul său, pentru a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democraţiei”.

Comunicatul Societății Timișoara

„Societatea Timişoara a luat act cu îngrijorare şi mâhnire de poziţiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale domnului Robert Turcescu, laureat al premiului «Alexandra Indrieş» în anul 2005.

Participarea domnului Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neaşteptat şi dezamăgitor prilej de a constata că domnul Turcescu şi-a exprimat, implicit şi explicit, simpatii pentru un lider extremist şi o formaţiune politică extremistă, aflaţi la antipodul valorilor promovate de Societatea Timişoara.

Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adaugă stuporii create de autodenunţul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate, că este ofiţer acoperit.

Ţinând cont de toate acestea, Societatea Timişoara anunţă că îi retrage premiul «Alexandra Indrieş» domnului Robert Turcescu şi îl somează să facă fireasca modificare în CV-ul său. Pentru a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democraţiei.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colonelul Turcescu reacționează printr-o diversiune după ce Societatea Timișoara i-a retras premiul din 2005

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

* „Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* Istoricul Armand Goșu: „Politic și administrativ, suntem undeva în fundul Evului Mediu. Vin occidentalii la noi cu sacii de bani și ne bat la ușă, «Hai, modernizați-vă!», și senzația e că elita politică românească nu e acasă“

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* A murit Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al URSS, care a contribuit decisiv la încheierea Războiului Rece. Avea 91 de ani

* Rusia termină stocurile de rachete de înaltă precizie: mai are doar 20% din sistemele Iskander și 45% din cele Kalibr. Din cauza crizei, folosește acum sistemele antiaeriene S-300 pentru a ataca ținte la sol

* „A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.