marți, februarie 27, 2024
AcasăLumeaArmata israeliană a lichidat 6-7.000 de luptători Hamas. Milițiile teroriste opun o...

Armata israeliană a lichidat 6-7.000 de luptători Hamas. Milițiile teroriste opun o rezistență feroce în jurul orașului Khan Younis

-

Luptele din Fâșia Gaza sunt de o intensitate extremă în continuare, chiar dacă israelienii au ucis până acum 6-7.000 de membri Hamas. Armata continuă să țintească mai multe puncte fortificate de rezistență ale teroriștilor palestinieni, care la rândul lor opun o rezistență feroce în jurul Khan Younis, al doilea oraș ca mărime din zonă, după Gaza.

Într-un raport privind mersul luptelor din Fâșia Gaza, think-tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) semnalează că israelienii au reușit să-l lichideze și pe comandantul batalionului Hamas care acționa în cartierul Shujaiya. Pe de altă parte, palestinienii continuă să atace vehiculele militare israeliene și să-și îmbunătățească tacticile. Ca răspuns la această situație, israelienii au adus artileria.

Dar cel mai important pare a fi faptul că, în întreaga regiune, mișcările teroriste și radicale susținute de Iran dau semne că se mobilizează pentru a extinde războiul. E vorba de organizații din Liban, Irak, Cisiordania.

Mai jos, raportul ISW.

„Israelul a mutat elemente ale corpului său de artilerie în Fâșia Gaza pentru prima dată de la începutul războiului“

- Advertisement -

„Milițiile palestiniene au continuat să atace forțele israeliene pe linia de înaintare israeliană din Khan Younis. Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au continuat să țintească locațiile milițiilor palestiniene din Khan Younis, Jabalia, Shujaiya și Beit Hanoun.

Milițiile palestiniene au atacat vehicule militare israeliene în orașul Jabalia, în timp ce forțele israeliene avansau spre est, spre oraș.

Forțele israeliene l-au ucis pe comandantul batalionului Hamas Shujaiya, în timpul operațiunilor de curățare din cartier.

- Advertisement -

Israelul a mutat elemente ale corpului său de artilerie în Fâșia Gaza pentru prima dată de la începutul războiului.

Radioul armatei israeliene a raportat că IDF a ucis între 6.000 și 7.000 de luptători ai miliției palestiniene de la începutul războiului.

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei a făcut apel la o mai mare coordonare între milițiile palestiniene împotriva Israelului.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Al Qassem, Abu Obeida, a amenințat că Hamas va comite noi atacuri teroriste împotriva civililor israelieni.

Milițiile palestiniene din Fâșia Gaza au efectuat două atacuri cu foc indirect asupra Israelului.

Forțele israeliene s-au confruntat cu luptătorii palestinieni în cinci orașe din Cisiordania.

Hezbollahul libanez (LH) a efectuat un atac cu dronă unidirecțională care a rănit soldați israelieni în nordul Israelului. LH a revendicat alte șapte atacuri asupra unor poziții militare israeliene în nordul Israelului.

Secretarul general al Asa’ib Ahl al-Haq (organizație teroristă șiită pro-iraniană din Irak – n. red.), Qais al Khazali, și-a reiterat angajamentul de a expulza forțele americane din Irak într-o declarație pe rețelele de socializare.

Înalți oficiali iranieni au discutat despre războiul dintre Israel și Hamas cu premierul sirian Hussein Arnous la Teheran.

Fregata franceză Languedoc a interceptat două drone lansate de rebelii Houthi care se apropiau în largul coastei yemenite, în timp ce patrula în Marea Roșie.

Militanți nespecificați au efectuat două atacuri cu drone cu sens unic asupra forțelor americane în estul Siriei, potrivit unui jurnalist american.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Țeapă! Guvernul PSD-PNL le dă profesorilor doar 13% în plus la salariu, după ce astă-vară, ca să le spargă greva, stabilise prin OUG +40% de la 1 ianuarie 2024

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Scade populația României, se înmulțesc pensionarii speciali! Într-o singură lună, numărul „pensiilor de serviciu” a crescut cu 187. Pensia medie de magistrat: 4.450 de euro, din care doar 25% pe contributivitate!

* Două minciuni colosale lansate de Ciolacu peste Ocean: „Din 2025 vom putea călători în SUA fără vize” / „Am vorbit cu fiecare congresman în parte”

* Iată unde duc conspirațiile antivacciniste! Epidemie de rujeolă la nivel național, 2.000 de cazuri în 29 de județe. Boala are mortalitate de peste 3 la 1.000 de copii

* Statul român nu mai găsește documentele privind detenția și moartea martirului Iuliu Maniu! De căutarea osemintelor a și uitat

* Bătrâni sechestrați și obligați să se căsătorească „de formă”, ca să li se ia casele! Șeful rețelei – „ginerică” – are 46 de ani și s-a „însurat” cu o femeie de 73 de ani. Celelalte escroace: 5 „mirese” – mama, concubina și trei surori

* Ringier nu uită și nu iartă: Tolontan – dat afară și de la „Libertatea”, după ce fusese scos de la „Gazeta Sporturilor”! Au fost concediați și doi redactori-șefi adjuncți

* Accident groaznic pentru ultimul redactor-șef adjunct al „Gazetei Sporturilor”, Bogdan Stamatoiu, în ziua concedierii lui Tolontan

* Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing. El fusese demis pentru că are un „copil din flori” cu cetățenie americană

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -