APOCALIPSA rece. Berea îngheaţă în sticle, baloanele de săpun – instant, apa fiartă devine zăpadă. Au dat foc şinelor de cale ferată, în Chicago!

0
11752

Berea rece este grozavă. Berea înghețată, nu prea, scrie CNN, într-un material despre consecințele vortexului polar care afectează Vestul Mijlociu al Statelor Unite.

Valul de frig care afectează SUA în aceste clipe a fost descris ca „gerul unei generații”. Este un fenomen atât de rar încât puțin probabil să se mai întâmple curând.

Temperaturile foarte scăzute au și consecințe însă. Operatorii de căi ferate au dat foc şinelor de tren, în Chicago, pentru a asigura continuarea transportului feroviar, autoritățile și medicii avertizează oamenii asupra degerăturilor pe care le riscă dacă stau și numai pentru câteva minute afară, baloanele de săpun îngheaţă pe loc, apa fiartă se transformă instant în zăpadă, iar berea… îngheață în sticle înainte să ajungă la destinație.

Berea din camioanele companiei Kegged a înghețat în trafic, marți, iar asta înainte ca temperaturile să ajungă la valorile record anunțate de meteorologi. Așă că majoritatea transporturilor de bere din SUA, mai ales din nord, au fost sistate în așteptarea unor temperaturi mai prietenoase.

Un vânt arctic îngheţat cunoscut ca „vortex polar” a adus temperaturi minime record în cea mai mare parte a zonei de centru din SUA, scrie news.ro, care citează The Guardian.

Cel puţin opt persoane au murit din cauza temperaturilor record, printre care şi un bărbat din statul Illinois care a fost găsit la câteva ore după ce a căzut încercând să intre în locuinţa sa şi un student de la Universitatea din Iowa găsit în spatele unei săli academice la câteva ore înainte de răsărit. Un bărbat a fost lovit de un plug de zăpadă iar o maşină SUV a lovit o altă persoană pe stradă înzăpezită din nordul statului Indiana în timp ce un bărbat din Milwaukee a murit îngheţat într-un garaj, au informat autorităţile.

Foto principal: wafflesatnoon.com

Foto tren: foxnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here