CNA confirmă, prin amenzi: fake news Antena 3 și RTV în campania privind „fraudarea alegerilor locale”. „Au fost agenți politici mai puternici decât PSD!”

1
7363
"Iată cum fură sacii cu voturi!", răcnea Gâdea în timpul emisiunilor în care a livrat publicului versiunea Firea-Tudorache asupra alegerilor

La o lună și jumătate după consumarea alegerilor locale, Consiliul Național al Audiovizualului a constatat că Antena 3 și România TV au mințit populația inventând o așa-zisă fraudare a alegerilor locale la București.

Cele două posturi, deținute de oligarhii Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, au primit amenzi modice pentru linșajul mediatic și minciunile deversate, 24 de ore din 24, timp de peste o săptămână: 25.000 de lei Antena 3 și 10.000 de lei RTV. Știrea este dată de Pagina de Media.

A3 și RTV au mințit deliberat, timp de 12 zile, știind cu precizie că lucrurile spuse pe post nu reprezintă adevărul

La scurt timp după alegerile pierdute de Gabriela Firea la Primăria Capitalei și de Daniel Tudorache la Sectorul 1, cele două posturi TV abonate la bani publici în mandatul celor doi (2016-2020) au dezlănțuit o furibundă campanie de minciuni.

Tudorache s-a folosit încă o dată de Poliția Locală Sectorul 1 în mod ilegal, obținând câteva imagini de pe camerele de supraveghere din biroul electoral. Posturile TV ale oligarhilor au primit filmul și l-au prezentat într-un mod cu totul fals, în mod deliberat.

Șoferul lui Daniel Tudorache, membru al partidului lui Dan Voiculescu, a fost prezentat de A3 și RTV drept membru USR-PLUS care fura saci cu voturi! Într-o altă secvență, simpla prezență în cadru a unui om care avea un rucsac în spate a fost prezentată publicului, la posturile TV respective, ca fiind dovada că USR-PLUS a furat voturile PSD cu rucsacii! Iar exemplele pot continua.

Consecința unui bombardament de două săptămâni cu fake-news și linșaj la comanda făcută de Firea și Tudorache: CNA a ales amenzile cele mai mici

Membrii CNA au urmărit secvențe din emisiunile difuzate de A3 și RTV în intervalul 29 septembrie – 10 octombrie. În tot acest timp, campania de linșaj și manipulare a fost foarte intensă, în emisiuni fiind invitați doar reprezentanți PSD, iar Gabriela Firea și Daniel Tudorache, beneficiarii direcți ai campaniei, au fost invitați constant să-și expună pe larg teoriile și acuzațiile.

USR-PLUS a reclamat comportamentul celor două televiziuni la CNA. În plângere s-a menționat că nu li s-a cerut niciun punct de vedere și nu li s-a acordat drept la replică în toată această perioadă de bombardament cu fake-news-uri.

În cadrul ședinței CNA s-au făcut două propuneri de sancțiuni: câte 100.000 de lei pentru fiecare dintre cele două televiziuni (propunerea Dorinei Rusu) și, respectiv, 25.000 de lei pentru A3 și 10.000 de lei pentru RTV (propunerea lui Radu Herjeu).
CNA a ales-o pe cea mai mică, deși premeditarea și reaua-voință a celor două televiziuni, ca și răul diseminat în societate prin minciunile livrate obsesiv aproape două săptămâni au fost evidente.

“Au inițiat o discuție la o fraudă care nu a fost dovedită. Antena 3 a vrut să inventeze o realitate paralelă“

Dorina Rusu, membră CNA, a explicat:

“Rezultatele au fost validate, ceea ce presupune că nu s-a dovedit până în momentul respectiv că există fraudă. Mă gândeam că postul știe mai multe. În imaginile prezentate de Antena 3 se spune că USR-iștii au fraudat și la acest post s-a discutat prima dată.

Eu vorbesc despre sacii de voturi, imaginile acelea pentru prima dată au fost văzute și interpretate la Antena 3. Acolo s-a spus că USR-iștii umblă și fură voturi. Nu știu cine a tras concluzia, dar acolo s-a spus prima dată asta.

Mie mi se pare că echilibrul chiar lipsește. Ca imagine de ansamblu, echilibrul lipsește. Ce se întâmplă aici este că un post de televiziune a inițiat o discuție la fraudă care nu a fost dovedidă, că a dat și alte declarații este altceva, dar ceea ce se întâmplă cu acest post a fost s-a plasat de o parte a bătăliei politice de această dată. Antena 3 a inițiat chestia asta. Ceea ce am văzut pe post este că Antena 3 a inițiat un subiect pentru care ancheta nu a dovedit nimic în sensul său. A vrut să inventeze o realitate pararelă“.

„Antena 3 și România TV parcă au strigat mai tare decât PSD-ul. Atât de încrâncenate au fost“

Cristina Pocora, o altă membră a CNA, a adăugat:

“S-a văzut limpede cum două dintre televiziuni, pe subiectul ăsta cu frauda, au fost furați Tudorache și Firea, Antena 3 și România TV parcă au strigat mai tare decât PSD-ul. Atât de încrâncenate au fost.

Dacă la celelalte trei televiziuni (n.r. – B1, Digi24, Realitatea Plus) am văzut că știrea, dezbatarea, subiectul, lucru încă neclarificat, și anume cine a câștigat alegerile, a fost dezbătută cu un echilibru, prezentând ambele variante, din ambele părți câte un punct de vedere, aici am văzut cum verdictul era dat, și au fost furați și Firea și Tudorache. Mi s-a părut că Antena 3 și România TV au fost agenți electorali mai puternici decât a fost PSD-ul în această perioadă care a trecut după exprimarea votului“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Nu le pasa javrelor de amenzi deoarece daca castiga alegerile cei pentru care mint cu nerusinare ei vor castiga de zeci de ori mai mult prin sponsorizari si reclame .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here