Aici va ajunge Dragnea dacă nu-l oprim la timp: un dictator dement și agresiv, ca Erdogan. Turcul a făcut declarații oribile, anti-creștine, după atentatul din Noua Zeelandă

1
2281
Dictatorul Erdogan

Demența unui dictator se manifestă plenar, în prezent, la Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei. Este un avertisment și pentru noi: dacă nu-l oprim la timp pe Liviu Dragnea, pericolul e similar. Semnele nebuniei autocrate sunt tot mai vizibile. Erdogan amenințăă creștinătatea, Dragnea înjură Occidentul.

Luni, la Canakkale, într-un miting electoral pentru alegerile locale, pe fondul recesiunii economice, Erdogan a invocat istoria pentru a-i amenința pe creștini. În ultimele zile, dictatorul turc a proiectat pe ecrane uriașe imagini din atentatul de la două moschei din Christchurch (Noua Zeelandă), filmate chiar de ucigaș și transmise live pe Facebook.

Discursul lui Erdogan a fost violent anticreștin, plin de minciuni și de amenințări. Unele afirmații ale lui sunt de o demență nemaiîntâlnită în ultima vreme.

  • Erdogan a descris atacul din Noua Zeelandă, soldat cu 50 de morți la cele două moschei, ca fiind parte a unui atac mai amplu asupra Turciei. „Ne testează de la 16.500 de kilometri distanţă, din Noua Zeelandă, cu mesaje pe care ni le transmit de acolo. Acesta nu este un act individual, este organizat”.
  • „Atacatorul a ameninţat Turcia şi pe însuşi preşedintele Turciei!”
  • Erdogan a criticat ţările occidentale, care „nu vorbesc despre terorismul creştin”, dar „vorbesc despre terorismul islamic” ori de câte ori este comis un atentat în numele Islamului.
  • Erdogan a mai spus că atentatorul – australianul Brenton Tarrant (28 de ani) – „ar fi vrut să înlăture turcii” din zona europeană a Istanbulului. Cel mai mare oraș al Turciei, majoritar musulman, este împărţit jumătate în Asia (est) şi jumătate în Europa (vest).
  • Erdogan s-a referit și la „manifestul” postat de autorul masacrului din Zoua Zeelandă, în care a afirmat că Biserica Sfânta Sofia din Istanbul, transformată în moschee de otomani după cucerirea Constantinopolului şi devenită apoi muzeu, va fi „eliberată” de minaretele sale.
  • „Suntem aici de 1.000 de ani şi, cu voinţa lui Allah, vom rămâne aici până la Apocalipsă! Nu veţi reuşi să faceţi din Istanbul un Constantinopol!”, a tunat Erdogan, făcând referire la numele oraşului sub conducerea bizantină, înainte de a fi cucerit de otomanii musulmani în 1453.
  • „Bunicii voştri au venit aici… şi s-au întors în sicrie. Să nu aveţi vreo îndoială că vă vom trimite înapoi la fel ca pe bunicii voştri!”, a amenințat dictatorul turc, invocând  bătălia de la Gallipoli, din 1915. Atunci, în Primul Război Mondial, soldaţii otomani au învins forţele conduse de britanici, printre care se aflau şi australieni şi neo-zeelandezi, care încercau să cucerească strâmtorile Bosfor și Dardanele. Peste 8.000 de australieni au murit în bătălia de la Galliopoli.

Furie în Australia și Noua Zeelandă

Declarațiile lui Erdogan au stârnit furia prim-ministrului Australiei, Scott Morrison, și pe cea a ministrului de Externe al Noii Zeelande, Winston Peters.

Premierul australian a condamnat declarațiile „nesăbuite” și „extrem de ofensatoare” făcute de Erdogan după masacrul de la Christchurch. Scott Morrison a spus că evaluează „diverse posibilități de întrerupere a legăturilor diplomatice”, menționează The Telegraph.

„Remarcile făcute de președintele Turciei sunt extrem de ofensatoare pentru australieni și deosebit de nesăbuite în acest climat delicat”, a declarat Morrrison după ce l-a convocat pe ambasadorul Turciei și a respins scuzele oferite de acesta.

„Aștept și am cerut ca aceste comentarii să fie clarificate și retrase. Voi aștepta să văd răspunsul Guvernului Turciei înainte de a lua măsuri, dar trebuie să știți că toate variantele rămân pe masă”, a adăugat Morrison.

La rândul său, ministrul de Externe al Noii Zeelande, Winston Peters, a spus că declarațiile nesăbuite ale lui Erdogan ar putea să-i pună în pericol pe neo-zeelandezii din afara ţării.

Australianul Brenton Tarrant (28 de ani), bănuit a fi adept al supremaţiei albilor, a fost pus sub acuzare pentru crimă, sâmbătă, după ce a ucis 50 de persoane la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch.

1 COMENTARIU

  1. Dacă Liviu Dragnea va dori sa aibă soarta lui Ceaușescu atunci acest borfaș nu are decât s-o ia in barba! Chiar ma întreb ce cauta infractorul asta încă in politica ? Este un politician căruia trebuie ca cei din PSD sa-i arate usa și sa-i dea un șut in nada! Îl merita din plin după ce a inflamat toată societatea românească! Un libidinos și un excroc cum demult nu mi-a fost dat acest Zdragnea! Dacă cei din PSD ( de la varf) încă îl mai țin in brațe vor avea surprize foarte mari in perioada următoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.