Afară cu nulităţile şi cârpele din funcţii! Cazurile Topoloveni şi Târgovişte

0
1371

Jandarmii, la Topoloveni, şi poliştii, la Târgovişte, au încălcat flagrant Constituţia şi au călcat în picioare statul de drept.

Interesant e că, şi după ce scandalurile au făcut înconjurul lumii, şefii instituţiilor continuă să frizeze prostia. La loc de cinste, Carmen Dan, ditamai ministrul de Interne, care evident că nu putea să spună adevărul după ce-a făcut personal pe 10 august 2018, în Piaţa Victoriei.

Aşa că a găsit nişte vorbe menite s-o acopere. „Exagerare”. Asta a văzut ea în săltarea protestatarilor paşnici de la Topoloveni. Doar o exagerare. Nici vorbă să vadă încălcarea unui drept fundamental scris negru pe alb în Constituţie: dreptul la liberă exprimare.

Dar nu Carmen Dan ne interesează, ea este oricum subiect închis de când a ales să execute ordinele şefului politic indiferent de consecinţă.

Mai grav e că aparatul de stat e plin de nulităţi capabile să execute orice comandă politică fără să citească legea.

Este şi cazul şefului Jandarmeriei județului Argeș, „colonel-doctor Gheorghe Lupescu” (așa se prezintă întotdeauna), care s-a hotărât să comunice câteva gânduri națiunii române.

Citez de pe ZIARISTII.COM:

„Dar pentru că, în ciuda nenumăratelor diplome obținute la bodegi gen Bioterra, are dificultăți cu exprimarea în limba română, jandarmul lui Carmen Dan a ales să emită o declarație de presă. În scris, ca s-o corecteze vreun jandarm mai isteț înainte de a ajunge la public.

Colonelul Dottore zice că vineri, la Topoloveni, nu s-a întâmplat nimic deosebit, Jandarmeria doar și-a făcut datoria. Super-doctorul de la Bioterra e necăjit că-l înjură lumea, în loc să-i mulțumească pentru că se află în slujba cetățenilor…”

Dci omul ăsta, şef peste destine de jandarmi, n-a învăţat nici azi Constituţia şi nici măcar propria lege de funcţionare a Jandarmeriei! Dacă ar fi citit, ar fi înţeles că operaţiunea subalternilor săi a fost sechestrare de persoane.

Nu aveau NICIUN drept să-i salte pe nişte oameni care strigau pe stradă. NICIUN drept! Nicăieri nu scrie că au voie. Şi cu toate astea, au încălcat legea şi drepturile constituţionale ale oamenilor simpli, ce plătesc impozite din care îşi iau lefurile inclusiv astfel de jandarmi neinstruiţi.

La fel şi la Târgovişte. Şefii Poliţiei au blocat abuziv oraşul (caz unic!), l-au „parolat”, încălcând un alt drept: cel la liberă circulaţie.

În ambele cazuri, Jandarmeria şi Poliţia au devenit gărzi de corp ale politicienilor, au încetat să mai existe ca instituţii de stat aflate în slujba cetăţeanului. Au intrat în slujba PSD.

Cine e de vină pentru asta? Şefii direcţi, în primul rând. De ce sunt atât de slabi profesional şi de slugarnici? Pentru că aşa îi vrea partidul.

Iar într-o ţară în care abundă absolvenţi de „Biotere”, gen şeful de jandarmi din Argeş, are balta peşte pentru indivizi incompetenţi dispuşi să transforme statul român în bandă de tip interlop.

Nicăieri în Europa nu găseşte astfel de murături în fruntea instituţiilor. Dimpotrivă, acolo sunt oameni care ştiu să refuze „avansurile” politicienilor, care cunosc legea şi sunt stăpâni pe ei înşişi.

Forţa democraţiei vine şi de aici. De la cei care reprezintă statul. De la şefi şi funcţionari interesaţi doar de aplicarea legii, nu de interpretarea ei în interes de partid.

Viitoarea guvernare trebuie să-i ia la mână pe toţi analfabeţii funcţional ajunşi în fruntea instituţiilor!

Iar pe unii dintre ei să-i dea chiar pe mâna Parchetului.

Ajunge cât şi-au bătut joc de banii oamenilor! România e ţară UE, nu  bandustan teleormănean. Totuşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here