„Mutul” Iohannis şi „piticul” Boc. Cum au răspuns cei doi atacurilor mizerabile la persoană ale „Ciumei Roşii”

2
9043

Președintele Klaus Iohannis a lansat, joi, un nou atac la adresa PSD, acesta răspunzând social-guvernanților care spun despre el că este „mut”. „Eu acuz PSD politic, fiindcă au ratat guvernarea. De cealaltă parte vine unul și spune că președintele este un mut”, a spus șeful statului.

„Ce îmi displace este tenta unor politicieni de a coborî limbajul foarte mult. Una este să ai păreri diferite politice, și să le dezbați în contradictoriu, altceva este dacă o parte vine și acuză politic. Eu acuz PSD politic fiindcă au ratat guvernarea. E o afirmație politică. De cealaltă parte vine unul și spune că președintele este un mut. O fi mut, dar cu așa ceva nu vii în politică, te duci la cancanuri. Mi-ar plăcea să am adversari politici cu care să dezbat teme politice, dar ce să discut cu unii pe care eu îi acuz de proastă guvernare și ei îmi răspund jignându-mi persoana? De aici nu rezultă acea dezbatere politică productivă”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a participat, joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu liberalii din Cluj, după care vizitat Primăria Cluj-Napoca, la invitația primarului Emil Boc. La ieșirea din primărie, președintele a mers pe jos prin centrul Clujului până la sala Auditorium Maximum unde a lansat cartea sa, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Emil Boc, un model de comportament public

Şi Emil Boc, atâta vreme cât a fost premier, a fost ţinta multor atacuri murdare şi la persoană lansate din partea PSD şi susţinute de televiziunile „roşii”. Boc a fost făcut deseori „pitic” şi luat peste picior din pricina staturii sale.

Cu toate acestea, n-a reacţionat niciodată coborând ştacheta limbajului public în zona bâlciului şi a cancanurilor ordinare. Dimpotrivă, a rămas pe linia sa decentă, a dus atacurile „pe picioare” şi s-a întors la Cluj victorios, acolo unde oamenii l-au votat masiv pentru funcţia de primar, iar opozanţii nu l-au atacat sub centură.

Azi, şi Emil Boc, Şi Ioahnnis le-au răspuns mârlanilor care i-au atacat la persoană, dar nu cu aceeaşi monedă, ci făcându-şi „numărul” pe stilul lor: elegant, decent, la obiect, „nemţeşte”.

De altfel, Klaus iohannis a ţinut să sublinieze evoluţia societăţii româneşti şi în materie de limbaj public. „Românii s-au săturat de acest gen de atacuri la persoană”, a spus preşedintele. Un fapt evident: susţinătorii lui Dragnea, Codrin, „Mitralieră”, Nicolicea, Şerban Nicolae&co. scad pe zi ce trece, vezi prăbuşirea partidului în sondajele de opinie la sub jumătate faţă de 2016.

„Primarul general al Ardealului”

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns la Cluj-Napoca, la ora 14.15, la o întâlnire cu membrii de partid PNL din toată regiunea.

Când a fost primit de delegaţia de primari din Cluj-Napoca, Arad, Alba Iulia şi oficiali din Zalau, preşedintele l-a numit pe Emil Boc „primarul general” al regiunii. Boc a zâmbit, dar nu şi-a asumat „titlul”.

Emil Boc stătea de vorba cu Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, când a ajuns preşedintele la ei. Boc a spus că ia lectii de la Hava, care va pleca europarlamentar şi va lăsa liber scaunul de primar. Mircea Hava este decanul de vârstă al primarilor PNL din Transilvania, iar presedintele l-ar vrea pe Boc în continuare la Primăria Cluj-Napoca, relatează stiridecluj.ro.

Foto: stiridecluj.ro

2 COMENTARII

 1. Cento Zagaris Serbia: „Dragii mei daci dacă voi avea ocazia voi învața fiecare limbă a pământului Hedonar şi voi scrie o nuvelă pentru fiecare în filozofia sacră a lui Aristotel. Firește nu voi trăi 115 ani şi poate nu voi învăța limbile grele pe care le învăț prima dată şi sigur voi uita pe drum marile prietenii, dar voi spune mereu: Mi-am dorit prietenia celor 3 trandafiri ce-mi vor fi aduşi la Cimitirul din Belgrad şi de sus voi privi pe Dumnezeu cum va ucide numai ce este de ucis şi vă iubi ceea ce este de iubit. Noile venituri sunt pasul mare pe lună şi aurul e de calitate. Visați lumea fără războaie. Veți fi mai buni. Memoriile le las la sfârșit. Iubiți mutul. E garanția vieții veşnice. România e liberă din decembrie 2020. Dolarul e moneda care ajunge în Carpați. Nu uit binele.

  Mare Nostrum Malta dove Imperatum!

 2. Spuneti de Emil Boc ca a îndurat atacuri murdare când era prim ministru? Dumneata domnule Cartianu cine va plătește și dacă va plătește cu bani murdari înseamnă ca nu va meritați statutul de ziarist independent.
  Va reamintesc ca acest Emil Boc , o marioneta ordinara a lui Traian Băsescu, ce a făcut in “ folosul romanilor :
  – a luat împrumut de la zi-mi de Vreo 13 muliarde de euro , pe spinarea noastră;
  – a tăiat salariile și pensiile fără niciun fel de analiza, dar ce analiza ca este un absolvent de facultate de istorie și apoi a făcut cum numai el știe dreptul de a dat cu stângul in populația ROMÂNIEI!;
  – a desființat Institutul inimii de la Târgu-Mureș ;
  -a desființat zeci de spitale in România;
  – a vrut sa desființeze Institutul “ Cantacuzino “ fondat de celebru medic roman;
  – au crescut prețurile de consum la marea majoritate a produselor ;
  – au crescut creditele romanilor ;
  Mai pe românește un individ slab, mediocru, fără Charisma care in toată perioada cât a fost prim ministru ( ce demnitate a avut și și-a bătut joc de ea ) nu a fost decât un păpușar in mâinile unui alt individ de Traian Băsescu care și-a bătut joc de legile justiției , aducând-o la nivelul cel mai de jos.
  Astea au fost “ performanțele “ lui Emil Boc , domnule Cartianu, numai manipulați romanii ca nu aveți nici șansa, Dumbeata sa nu crezi sau te crezi un fel de Mesia pe Pământ? A fost un individ acest Emil Boc care merita tot disprețul romanilor dar justiția este oarba la câte porcarii a făcut acest individ de Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here