Primarul Ciucu de la 6: „Tocmai s-au dat banii către autorităţi locale, iar Bucureştiul a fost sărit! Încep să vorbesc, că deja nu mai pot să țin în mine”

0
2027
Ciprian Ciucu și Nicușor Dan au fost alături în campania electorală din 2020. Ulterior, cei doi au păstrat măcar aparențele unei relații decente. Acum, Ciucu a răbufnit

Atitudinea bizară a conducerii PNL față de București și de primarul Nicușor Dan, propus și susținut chiar de acest partid, stârnește stupefacție și iritare tot mai mare chiar în printre liderii liberali. Ciprian Ciucu, șeful PNL București și primarul Sectorului 6, a relatat în emisiunea „Insider Politic”, difuzată duminică, la Prima TV și preluată de News.ro, că „Bucureștiul a fost sărit. Inclusiv pentru chestiuni sociale” de Guvern la împărțirea banilor către autoritățile locale. Premierul Ciucă, de la PNL, nu-i răspunde nici măcar colegului de partid Ciucu. Această sabotare fățișă a primarului în funcție nu servește decât unui singur om: Gabriela Firea, care e în plină campanie electorală nedeclarată.

Ciprian Ciucu dă impresia că stă să explodeze. „Încep să vorbesc, că deja nu mai pot să țin în mine. Și o să vorbesc din ce în ce mai mult”, i-a spus șeful PNL București jurnalistului Sebastian Zachmann chiar în timpul emisiunii.

Comportamentul conducerii liberale, cu Cîțu președinte și Ciucă premier, este absolut bizar, părând că face, efectiv, jocurile PSD și predă deliberat Capitala pentru a fi reinstalată Firea la Primărie. Cât a fost prim-ministru, Florin Cîțu a refuzat să dea bani pentru subvenționarea creșterii prețurilor la energie termică – deși celorlalte primării liberale le-a dat un miliard de lei. Cîțu e nemulțumit că Nicușor Dan a refuzat până acum să devină membru PNL cu carnet și pentru că primarul și-a arătat susținerea față de Ludovic Orban la Congresul de alegeri din partid.

Ciucu: „L-am sunat pe domnul Ciucă. Deocamdată, nu mi-a răspuns la telefoane”

După venirea noului premier Nicolae Ciucă, atitudinea față de București și de primarul Nicușor Dan a rămas una profund ostilă. Conducerea partidului a acceptat ca prefectura Capitalei să încapă pe mâna PSD, care vrea să-l pună pe unul din oamenii Gabrielei Firea, Hazem Kansou. Deși s-a arătat prietenos cu Nicușor Dan, prim-ministrul Ciucă a sărit și el Bucureștiul la subvenții.

Ciprian Ciucu, unul dintre liberalii care n-au aprobat alianța cu PSD, este exasperat: Guvernul tocmai a dat banii pentru încălzire, iar Bucureștiul a fost sărit. N-am discutat (cu Ciucă – n. red.). L-am sunat pe domnul Ciucă, i-am mai reproșat eu și în trecut că nu-mi răspunde la telefon. Nu trebuia să spun lucrurile astea în public, dar m-ați făcut să spun”.

Jurnalistul a insistat: “Deci, nu v-a răspuns la telefon”. Ciucu a confirmat: “Deocamdată, nu”. Șefului PNL București i s-a reamintit că toate astea se întâmplă în condițiile în care el l-a susținut pe Cîțu la alegeri, adică a fost „în echipa câștigătoare”. Politicianul a răspuns cu năduf: „Păi, da. Asta i-am spus și la partid domnului Ciucă. Mi-a spus că singurul lucru care ne desparte este o vocală. Rămâne de demonstrat”.

Nicușor Dan, abandonat de PNL pentru că nu e membru de partid. „Independenţii în politică sunt ai nimănui. Nu au nici aparat cu care să vină în spate, nu au nici oameni calificaţi, nu au nici sprijin politic şi sunt pur şi simplu în bătaia vântului“

Ciprian Ciucu spune că Nicușor Dan a fost lăsat să greșească de liderii PNL, fără să i se atragă atenția, tocmai pentru că este independent, iar „independenții în politică sunt ai nimănui”. Pretextul pentru a-l sabota pe Nicușor Dan a fost o eroare a acestuia, care n-a cerut bani pentru anul în curs, solicitând doar pentru 2022. Putea să i se atragă atenția simplu, cu un telefon, și totul se repara rapid, dar acest lucru nu s-a întâmplat, spune Ciprian Ciucu. Această răzbunare a lui Cîțu pedepsește nu doar milioane de locuitori ai Bucureștiului, dar și, indirect, PNL, care este perceput ca responsabil pentru situația actuală.

Președintele PNL București a explicat foarte clar: „Este un motiv mai degrabă aşa, ca un fel de pretext. Pentru că, din punctul meu de vedere, se putea rezolva. Dădea un telefon, dom-le stai puţin că nu ai înţeles. Anul ăsta nu vrei bani? Dar vedeţi dumneavoastră, independenţii în politică sunt ai nimănui. Nu au nici aparat cu care să vină în spate, nu au nici oameni calificaţi, nu au nici sprijin politic şi sunt pur şi simplu în bătaia vântului. Trebuie să fii super lider ca să reuşeşti în România ca independent“.

Marii câștigători ai acestui nou calcul greșit al lui Cîțu: Firea și PSD, care par să se pregătească de alegeri locale anticipate la București

Într-o izbucnire cel puțin ciudată, Florin Cîțu le-a promis liberalilor, astă-vară, că dacă va ieși el șef al partidului, PNL nu va mai merge niciodată în alegerile locale în alianță cu alte partide, propunând candidați comuni. În București, tocmai această strategie a salvat partidul în 2020, liberalii reușind, de pe urma alianței electorale cu USR, să își impună candidații la Primăria Bucureștiului (Nicușor Dan) și Sectorul 6 (Ciprian Ciucu). Dacă s-ar fi mers pe cont propriu, PSD ar fi câștigat din nou alegerile pe linie, așa cum s-a întâmplat în 2016.

Evenimentele de acum par să se îndrepte spre o sabotare sistematică și, eventual, o suspendare a lui Nicușor Dan din funcție. Gabriela Firea e deja în campanie electorală susținută de câteva săptămâni, promovată masiv pe numeroase televiziuni de știri, în timp ce primarul actual e atacat sistematic. PNL s-a extras din ecuație, reprezentanții partidului evitând să-l apere – atunci când nu-l atacă și ei de-a dreptul – pe cel pe care l-au susținut la alegerile din septembrie anul trecut.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit jurnalistul și poetul Lucian Avramescu. Avea 73 de ani și trăia retras în satul său natal

Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu i l-a intentat fratelui său

Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here