vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăNewsVIDEO. După ce a terminat cu corupția și a reformat educația, Iohannis...

VIDEO. După ce a terminat cu corupția și a reformat educația, Iohannis se lansează într-un nou proiect de țară: lupta cu poluarea și cu schimbările climatice

-

Președintele României, Klaus Iohannis, a deschis marți, la Palatul Cotroceni, un nou front de luptă pentru modernizarea țării: lupta cu poluarea și schimbările climatice. Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile“ a fost lansat de șeful statului în prezența unei numeroase asistențe, formată din membri ai misiunilor diplomatice de la București și politicieni.

Noua inițiativă vine după alte două mari „proiecte de țară” lansate până acum în mandatul lui Klaus Iohannis, începând cu 2014: lupta împotriva corupției și pentru o Justiție independentă, pe de o parte, și proiectul „România educată”, de reformare a sistemului de învățământ, ambele cu rezultate invizibile.

Planul de luptă al noii bătălii epocale în care s-a lansat președintele Iohannis a fost elaborat de „Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și mediu”, înființat special în acest scop la nivelul Administrației Prezidențiale.

În preambulul ceremoniei la care a vorbit președintele s-a difuzat un filmuleț cu mai mulți tineri care au citit niște mesaje despre educația privind salvarea planetei și educația despre mediu.

- Advertisement -

VIDEO: Dovada irefutabilă a luptei cu încălzirea globală

Anunțul Administrației Prezidențiale

„Președintele României, Klaus Iohannis, a promovat constant educația, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice ca teme prioritare ale mandatelor sale. Pentru a genera politici publice și soluții concrete în aceste domenii, Președintele Klaus Iohannis a decis organizarea, la nivelul Administrației Prezidențiale, a unor formate diverse de lucru, unele mai ample, desfășurate pe parcursul mai multor ani, precum cele care s-au finalizat cu Proiectul România Educată, altele pe subiecte punctuale, precum grupul de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”, înființat la începutul anului 2022.

Totodată, începând cu anul 2021 funcționează Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și mediu, care reunește reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Ministerului Educației, ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai instituțiilor de învățământ, ai elevilor, ai profesorilor și ai părinților, precum și ai unor ONG-uri cu experiență relevantă.

- Advertisement -

Obiectivul principal al acestui grup de lucru este să contribuie la îmbunătățirea calității educației privind schimbările climatice și mediul, prin dezvoltarea unui program de educație pentru climă la nivel național. Tocmai de aceea, unul dintre criteriile principale avute în vedere pentru selectarea membrilor grupului l-a constituit experiența anterioară în elaborarea și implementarea unor proiecte educaționale în materie de schimbări climatice și mediu.

Grupul de lucru s-a reunit în mod constant pe parcursul anului 2021 pentru a aborda teme legate de infrastructură, formarea cadrelor didactice, aria curriculară, materialele didactice, instrumentele digitale pentru educația privind clima, activitățile educative în natură ș.a. Toate aceste elemente au fost sintetizate în raportul Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile, care va fi lansat marți, 11 ianuarie 2022, la Palatul Cotroceni, în dezbatere publică.

Documentul vizează învățământul preuniversitar și lărgirea accesului la educația privind schimbările climatice și mediul și include o serie de propuneri și de măsuri concrete. Odată implementate, toate acestea vor crește expunerea elevilor la informații referitoare la factorii care duc la degradarea mediului și accelerează schimbările climatice. În același timp, s-a avut în vedere și componenta practică, asigurând astfel elevilor și contextul pentru a se implica, pe parcursul școlarizării, în activități aplicate de protecție a mediului înconjurător.

Președintele României a promulgat luni, 10 ianuarie 2022, legea care pune bazele unei strategii privind educația pentru mediu și încurajează formarea de competențe de mediu în rândul elevilor, prin includerea acestora în domeniile de competențe ale curriculumului național pentru învățământul primar și gimnazial. Raportul Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile, care va fi lansat mâine în dezbatere publică, reprezintă un prim pas pentru a dezvolta concret această strategie.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (56) / La șosea

* Negocieri de formă, Rusia vrea război! Amenință că tratativele cu SUA pot fi sistate „abrupt”. Poftește la prada numită Ucraina. „Moscova nu va face niciun fel de concesii”

* Un faimos cântăreț de jazz din Kârgâzstan a fost bătut și torturat fiindcă ar fi participat la protestele din Kazahstan „pentru 200 de dolari”!

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

* VIDEO. Simona Halep începe anul cu un turneu câștigat la Melbourne, înainte de Australian Open. Este primul triumf după 16 luni

3 COMENTARII

  1. Formalism si demagogie. Si inutilitate, ca si la mai toate actiunile ONG-urilor din domeniu. Timp si bani pierduti cu reclame si recuzita necesara demonstatiilor – alte resurse consumate aiurea.
    Singurele actiuni ceva mai utile au fost iesirile in grup, pentru a strange, efectiv, gunoaie. Dar fara sa se intrebe ce se intampla cu acele gunoaie, unde ajung?
    Statul condus de presedinte, sirul de ministri fara vocatie, fara initiativa si idei sunt adevaratii vinovati. Nu au organizat, dar nici nu au gandit un ciclu complet, de la strangere pana la valorificarea deseurilor.
    In locul presedintelui,asta as fi facut: as fi chemat pe cei din guvern si le-as fi dat un termen scurt pentru a rezolva complet problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -