Numărul bolnavilor de coronavirus aflați în stare gravă și critică a coborât în după-amiaza zilei de luni, 4 mai 2020, sub pragul de 50.000 la nivel mondial. Vestea este extraordinară și vine să confirme ceea ce spera și aștepta întreaga omenire: pandemia de COVID-19 dă semne clare că se stinge.
Numărul persoanelor aflate în stare critică a crescut constant din 14 martie până în 29 aprilie, la început fulminant, apoi din ce în ce mai încet. Începând cu penultima zi a lunii trecute, numărul celor grav bolnavi a început să scadă, simultan cu alte semne că pandemia a depășit punctul culminant (au început să scadă numărul de noi infecții zilnice și numărul deceselor, a crescut numărul celor vindecați).
Numărul celor aflați în stare critică la nivel mondial a coborât de la 4% la numai 2,29%
Timp de peste o lună și jumătate, procentajul oamenilor grav afectați de COVID-19 a tot urcat, ajungând la un moment dat în preajma a 4% din totalul cazurilor active (cei care erau infectați, fără a-i pune la socoteală pe cei decedați sau vindecați.
Apoi, trendul s-a inversat.
Cel mai mare număr de bolnavi în stare critică s-a consemnat pe 29 aprilie: 59.817 cazuri.
Pe 30 aprilie a avut loc o primă scădere masivă: 50.956.
Pe 1 mai, cifra a crescut foarte puțin: 51.355.
Pe 2 mai, a scăzut din nou la 50.860.
Pe 3 mai a ajuns la 50.040.
Pe 4 mai, după-amiaza, ultimele rapoarte centralizate de worldometers.info aduceau și vestea mult-așteptată: numărul bolnavilor aflați în stare critică a coborât la 49.897! În procente, asta înseamnă că s-a ajuns la 2,29% din totalul cazurilor active.
Vestea merită cu adevărat sărbătorită pentru că ne arată, de fapt, și la ce ne putem aștepta în zilele următoare. Dintre cei aflați în stare critică se aleg, în mare majoritate, victimele din perioada care urmează. Faptul că numărul celor în pericol iminent se reduce înseamnă, implicit, că vom avea din ce în ce mai puține victime.
Numărul celor vindecați a ajuns la o treime, focarele îngrozitoare din Spania și Italia par să se stingă
Cu 1.166.079 de cazuri vindecate din totalul de 3.593.627, adică 32,45% dintre cei infectați, se poate spune că se apropie momentul în care acest flagel va fi declarat stopat. Numărul deceselor, din totalul cazurilor, a ajuns la 249.112, adică 6,93% – în scădere, de asemenea, după câteva zile (în preajma zilei de 29 aprilie) când a depășit 7%.
Situația din SUA e în continuare îngrijorătoare (cu peste 1.154 de morți pe 3 mai), dar par să fi cedat, în sfârșit, focarele catastrofale din Spania și Italia, care au avut ieri 164 și, respectiv, 174 de morți – departe de cifrele apocaliptice, cu 7-800 de victime pe zi, din urmă că câteva săptămâni.
Rămân sus, deocamdată, Marea Britanie și Brazilia, cu 315 și, respectiv, 275 de morți în ultimele 24 de ore, dar și aici se înregistrează o scădere puternică față de zilele anterioare.
In sfârșit avem vesti încurajatoare pentru toată planeta.
Dorim ca toți cei aflați in mare suferința , cu DUMNEZEU alături sa se însănătoșească cât mai repede și sa se întoarcă la familiile lor.!!!!
Doamne ajuta!!!!!!
La nou o țin cu amenzi , zău , un subiect care a ajuns sa fie urat de toată populația romanessca.!!!
Ajunge!!! Prea ați depăși masura domnilor aflați vremelnic la guvernare.!!!!
numai sudorul din caransebes ameninta in continuare!!!..Actualele restricții, stabilite prin ordonanțele militare, expiră odată cu starea de urgență,!!!..citeste constitutia!!..Restricțiile care vor fi anunțate prin viitoarea stare de alertă trebuie aprobate prin lege, afirmă Augustin Zegrean, făcând trimitere la art. 53 din Constituție, care prevede că „Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege”.!!!..si cine plua mea o sa va aprobe legea??…vezi ca angajeaza sudori la mangalia!!!..
Doi postaci psdisti scriu de zor impotriva restrictiilor, daca ati fi in pericol efectiv sa va infectati, la fel ati scrie???