Bogdan Pîrlog, procurorul care a început dosarul împotriva jandarmilor pentru violențele de la mitingul din 10 august și-a depus candidatura pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Magistraților, zisă şi „SS-Gestapo”.
Primul obiectiv din proiectul depus pentru șefia secţiei este sistarea imediată a activității secției conduse acum de Gheorghe Stan și Adina Florea.
Gheorghe Stan (alăturat) a fost plasat de Liviu Dragnea la CCR, cu scopul clar al clanurilor penale de a avea un om de încredere în interiorul unei instituţii foarte importante.
Plecarea lui Stan i-a lăsat cale liberă Adinei Florea la şefia SS-Gestapo, dar condamnarea lui Dragnea le-a stricat planurile.
Intrarea în scenă a lui Bogdan Pârlog este cea mai dură lovitură primită de cei care au conceput secţia cu scopul clar de a sabota din interior justiţia.
Răzbunarea indirectă a lui Kovesi
După ce și-a făcut mendrele cu Laura Codruța Kovesi, pe care a hăituit-o ca să-i compromită șansele de a ajunge procuror-șef european, Secția Specială de investigare a infracțiunilor din justiție (SSIJ, supranumită SS-Gestapo) a mai comis grozăvii: a renunțat la judecarea unor dosare penale, retrăgând apel după apel.
Obiectivul Secției conduse de siniștrii Gheorghe Stan (viitor judecător la Curtea Constituțională, numit de PSD) și Adina Florea a fost acela de a-i scăpa de dosare pe politicienii din zona PSD-ALDE (cazurile Viorel Hrebenciuc și Tudor Chiuariu) și pe magistrații care fac blat cu Puterea (cazul de față).
SS-Gestapo a retras apelul în dosarul lui Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel București. Dolache a fost condamnat în martie, în primă instanță, la 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru că fusese prins băut la volan.
Retragerea apelului a avut ca efect oprirea procesului împotriva judecătorului, care – nefăcând apel nici el – rămâne cu prima condamnare. Judecătorul Dolache nu este suspendat din magistratură și își poate exercita mai departe meseria.
Este al doilea apel retras de SS-Gestapo, după cel care îl scapă de judecată pe Tudor Chiuariu (fost ministru al Justiției) și îl lasă cu doar doi ani de închisoare pe Viorel Hrebenciuc, în dosarul celor 44.000 de hectare de pădure retrocedate ilegal.
Dolache se află în bune relații cu președinta CSM, judecătoarea Lia Savonea. O decizie în privința menținerii sau excluderii sale din magistratură ar urma să fie luată de Secția de judecători din CSM, condusă de Savonea.
Adina Florea, „încolţită” şi de DIICOT
Monopolul SS-Gestapo (Gheorghe Stan, Adina Florea) asupra dosarelor în care sunt cercetați magistrați a primit deja o lovitură din partea DIICOT. Prin mutilarea legilor justiției, făcută de PSD-ALDE, Adina Florea ar trebui să fie anchetată de un subaltern din SS-Gestapo. Dacă DIICOT va dovedi însă că Vâlcov a primit protocolul secret de la Adina Florea, presiunea asupra SS-Gestapo de a debloca dosarul Adinei Florea va fi enormă.
DIICOT a început urmărirea penală in personampentru infracțiunea de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională (articolul 407 din Codul Penal, alineatul 3) față de Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă și prieten al liderului PSD, Liviu Dragnea.
Urmărirea penală in personam a fost începută de DIICOT pe 27 februarie 2019, iar de atunci Vâlcov a fost citat de două ori la DIICOT, o dată în martie și a doua oară în aprilie. De fiecare dată, a refuzat să facă declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere.
Terorizarea fostei şefe a DNA
Gheorghe Stan şi Adina Florea au terorizat-o pe fosta şefă a DNA, la comanda unui urmărit penal fugit din ţară de justiţie: Sebastian Ghiţă. I-au făcut dosar penal doar pentru că aşa a vrut puşcăriabilul refugiat în Serbia.
Printre condițiile controlului judiciar impus Laurei Codruţa Kovesi s-a numărat și interdicţia de a discuta cu unele persoane, printre care şi procurorul general, Augustin Lazăr. Măsura a fost impusă fostei şefe a DNA de Secţia specială de investigare a infracțiunilor magistraților (SS).
Laura Codruţa Kovesi a contestat controlul judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor. Contestaţia a fost depusă la sediul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În cadrul măsurii preventive, Kovesi avea mai multe interdicţii.
Obligațiile Codruței Kovesi
1. Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată.
2. Să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie — Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie cu privire la schimbarea locuinţei.
3. Să se prezinte la DGPMB – Poliția de Sector, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată.
4. Să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz.
5. Să nu desfăşoare activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie Justiţie, dată fiind situaţia de fapt care face obiectul urmăririi penale şi funcţia în exercitarea căreia a comis faptele penale.
6. Să nu deţină, să nu folosească, să nu poarte arme, să nu ia legătura cu mai multe persoane și martori;
7. Să nu intre în legătură cu mass-media cu privire la faptele pentru care se efectuează urmărirea penală în cauză.
Ce mare a fost George Cosbuc! Sa ne reamintim rascolitorul sau vers: ” Christoşi sa fiti, nu veti scapa nici in mormînt!” Sau al contemporanului nostru Vladimir Tismaneanu: „Veti ajunge dupa gratii, mama voastra de pramatii! „
Faceti Update.
Candidatura lui Parlog a fost respinsa de CSM.
Adina Florea a fost acceptata.