vineri, septembrie 20, 2024
AcasăPoliticăLa alegerile locale, „REPER a primit zeci de mii de semnături de...

La alegerile locale, „REPER a primit zeci de mii de semnături de susținere de la PNL pentru a putea candida“, acuză Drulă! Iar schema se repetă și la alegerile din toamnă

-

Fostul președinte al USR, Cătălin Drulă, a dezvăluit miercuri că REPER a beneficiat de sprijinul masiv și ocult al PNL-ului la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, când liberalii au strâns zeci de mii de semnături pentru formațiunea condusă de Ramona Strugariu. Același lucru e proiectat să se întâmple și la alegerile din toamnă, adaugă Drulă. Afirmațiile acestuia vin după ce Ramona Strugariu a atacat-o pe Elena Lasconi, candidata USR la Președinție, într-o scrisoare deschisă în care i se reproșează că i-ar fi numit trădători pe românii plecați în străinătate.

Copreședinta REPER, Ramona Strugariu (45 de ani), a apelat la emoții în mesajul ei public, spunând că ea a plecat din țară pentru copilul ei și că i-a fost greu să facă acest lucru.

Președinta USR, Elena Lasconi (52 de ani), declarase că ea a muncit din greu încă din tinerețe, că e o luptătoare și nu o trădătoare, iar cel mai ușor lucru e să-ți iei bilet de avion și să pleci.

Atacul Ramonei Strugariu nu e primul din partea foștilor aliați. Fostul ministru și ambasador Theodor Paleologu (51 de ani) a scris pe Facebook, cu doar o zi înainte, că USR „a trădat” PMP, REPER și Forța Dreptei și că el ar fi fost alegerea potrivită de candidat la Președinție, nu Elena Lasconi. Paleologu a profețit apoi că Lasconi nu va reuși să devină președintele României.

- Advertisement -

După aceste atacuri, miercuri a venit răspunsul fostului președinte al USR, Cătălin Drulă (43 de ani), care și-a dat demisia din poziția de președinte al USR după dezastrul de la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, când partidul – în alianță cu PMP și Forța Dreptei – a luat doar 8,71%.

La momentul respectiv s-a spus că REPER – care a luat 3,71% și n-a făcut pragul pentru a intra în Parlamentul European – a avut o contribuție masivă la pierderea de către USR a alegerilor pentru primarii din Sectoarele 1 și 2. Clotilde Armand și Radu Mihaiu au fost învinși la diferență foarte mică de candidații alianței PSD-PNL. Votul electoratului anti-PSD a fost fragmentat de candidații REPER, care au „ciugulit“ atâtea voturi câte a fost nevoie ca primarii USR să nu fie realeși în funcții. În locul lor au venit candidații PSD-PNL: un fost ofițer SRI (George Tuță), apropiat de PNL – la Sectorul 1, respectiv fostul prefect de București (Rareș Hopincă), supranumit și „nepotul lui Ciolacu“.

Acum, Cătălin Drulă dezvăluie că REPER a fost, de fapt, susținut masiv de PNL astă-primăvară, când liberalii au făcut campanie și au strâns pe ascuns zeci de mii de semnături pentru partidul Ramonei Strugariu și al lui Dacian Cioloș. Fără aceste semnături, REPER n-ar fi reușit să-și înscrie candidații în cursa pentru europarlamentare și alegerile locale.

- Advertisement -

Cătălin Drulă: „Același PNL va oferi (din nou) susținere mediatică Reper, totul doar pentru a rupe cât mai multe voturi de la USR“

„Atacul REPER la adresa Elenei Lasconi este bazat pe o afirmație evident răstălmăcită.

M-aș fi așteptat la mai multă decență.

Eu respect opțiunea celor 300.000 de români care au votat REPER în 9 iunie. Dar mă întreb, dacă ar fi știut că REPER a primit zeci de mii de semnături de susținere de la PNL pentru a putea candida, ar mai fi votat la fel?

Oare s-ar simți înșelați dacă ar ști că și pentru alegerile de acum, semnăturile de susținere sunt promise tot de la PNL (REPER neavând capacitatea de a le strânge)?

Și că același PNL va oferi (din nou) susținere mediatică REPER, totul doar pentru a rupe cât mai multe voturi de la USR?

Este evident că singura șansă de a opri PSD-PNL să stăpânească România încă 5 ani este susținerea Elenei Lasconi și a USR.

Orice fragmentare a votului reformist face doar jocurile lor. Nu vă lăsați amăgiți!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

6 COMENTARII

  1. Cred ca este atat dureros (foarte) sa pleci din locurile in care ai copilarit, unde ai familia, mortii, locurile dragi, cat si o tradare, o renuntare, o fuga, nu te mai iei la tranta cu problemele. Daca am fi stat pe capul autoritatilor sigur situatia ar fi fost alta. Autoritatilor le-a convenit ca oamenii sa plece, sa stranga “cu lacrimi”, ca sa citez o vecina, un banut pe care sa-l investeasca in tara, investitii proaste -in renovari si case – de care economia de consum si-a frecat mainile.
    I-am aprobat, votat si o sa-i votez pe Strugariu, Drula si Paleologu, Lasconi.
    Ce cred ca ar trebui sa clarifice fiecare, politician si alegator, este ca frustrarea e in capul fiecaruia si are tonuri subiective in timp ce problemele de rezolvat sunt in exteriorul obscurului subiectiv al fiecarui individ. Asta ar trebui sa avem in vedere pentru ca, iata, ne ia apa.
    Faptul ca reper a avut semnaturi de la pnl e un joc politic mai putin curat. Politica are laxitati (din cauza de laxative) dar se mai poate lua un smecta si strange randurile.
    Lasconi nu e filosoful sorbonist insa nici Viorica.
    Daca placenta sociala se numea Elvetia, l-am fi ales pe filisof, presupun. Deocamdata placenta se intinde aici unde suntem si, pentru multi, este un mediu prin care se comunica preponderent emotional.
    Ajungem si la cogito, ergo sunt.

  2. „Din păcate, suntem contemporani cu el. Un plan pentru putere totală, început în 2019, când PSD a trădat-o pe Dăncilă, parafat de Iohannis prin rotaţia premierilor şi stabilitatea asta politică, apoi comasarea alegerilor împotriva democraţiei, iar acum PSD va da o semnătură ca Iohannis să poată candida. Ştiţi unde ne aflăm? Cu siguranţă nu mai seamănă a democraţie. Mai ştiţi deviza aia cu ‘nu avem toată puterea până nu avem justiţia?'”, a afirmat Ioana Constantin.

    În viziunea jurnalistei, este cât se poate de clar faptul că Iohannis a rămas premierul de la Grivco.

    „Dar: e şi mai grav acum. Iluzia unei democraţii e şi mai gravă. Acolo unde democraţia scârţâie, votul e falsificat (a început cu alegerile din 2020 când 1 milion de voturi au fost redistribuite), Constituţia devine hârtie igienică pentru politicieni, oamenii sunt tot mai săraci, instituţiile sunt foarte slabe, adânc politizate, iar mafia… mafia face legea”, a adăugat Ioana Constantin.

    SI IMPRUMUTURILE URIASE AU FOST PLANUITE DE VARANII CARE STAPANESC romania. FOSTUL CANDIDAT LA presedintie, „actorul” diaconu mircea AFIRMA IN MEDIA: romania TREBUIE SA IMPRUMUTE ZECI DE MILIARDE AN DE AN, MULTI ANI DE ACUM INAINTE.

    PARTE DIN ACESTI BANI AJUNG IN AVERILE CLEPTOCRATIEI, MARE PARTE DEJA IN AFARA tarii.

  3. Care „liberali”? Scârnăviile care au bătut palma cu securimea pesedistă? Haimanelele care pentru ciolan au trădat liberalismul si au cotit la stânga postocomuistă? Moș Teacă plagiatorul și plopul mut care a domit 8 ani la Cotroceanca plimbându-se prin lunme, turistul de serviciu care a făcut România de râs? Vânătorul de sinecuri Wuhannis?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -