joi, septembrie 19, 2024
AcasăNewsElena Lasconi, șah la PNL: spune că, dacă ajunge la Cotroceni, îl...

Elena Lasconi, șah la PNL: spune că, dacă ajunge la Cotroceni, îl propune pe Bolojan premier! Le cere liberalilor să se lepede de Iohannis și de gașca lui de la vârful partidului, cu Ciucă în frunte!

-

Elena Lasconi a dat miercuri seară șah Partidului Național Liberal, anunțând că, dacă va fi aleasă președinte al României, îl va propune pe Ilie Bolojan premier! Declarația a fost făcută într-un interviu difuzat la Digi 24, candidata USR-ului adăugând că pe ea n-o interesează apartenența politică a lui Bolojan, ci faptul că acesta s-a dovedit competent, iar țara are nevoie de un bun administrator.

„Avem mai multe variante, și în USR există mulți oameni competenți, dar v-am spus, voi fi președintele care va lua decizii care să fie bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan. Și eu cred că în funcția de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experiență în administrație. Și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan. Și dacă domnul Bolojan nu ar fi fost în vreun partid, tot pe el l-aș fi propus. Avem nevoie de profesioniști și mi-aș dori ca acest domn să fie prim-ministru“, a spus șefa USR.

Mutarea este absolut spectaculoasă, un veritabil „glonț de argint“ prin care Elena Lasconi a împușcat mai multe ținte dintr-o lovitură.

În primul rând, mesajul a fost foarte bine primit de public, reacțiile pe rețelele de socializare fiind laudative. Ilie Bolojan și-a construit o faimă solidă în țară după ce a reușit să dezvolte și să modernizeze mai întâi Oradea, ca primar, apoi județul Bihor, ca președinte al Consiliului Județean. Prin propunerea făcută, Lasconi le arată oamenilor că iese din logica găștilor de partid omniprezentă în politica românească și care le provoacă atâta silă românilor.

- Advertisement -

În al doilea rând, Lasconi speculează falia existentă deja în PNL între vechii lideri și gașca parașutată de Iohannis la vârful partidului. Nicolae Ciucă, generalul pensionar special pus de șeful statului conducătorul PNL și candidat la președinția României, este în cădere liberă în sondaje, a ajuns la 8-9% și continuă să scadă, devenind o piatră de moară de gâtul partidului. În același timp, vechii liberali înghit tot mai greu coaliția contra naturii cu PSD, băgată pe gâtul lor, de asemenea, tot de Iohannis și Ciucă.

Ilie Bolojan este un lider cu o reputație foarte bună, dar care este marginalizat în PNL pentru că nu face parte din gașca lui Iohannis. Șeful statului îl detestă chiar pe Bolojan. Pentru simpatizanții liberali, care de asemenea privesc cu ostilitate pupăturile dintre Ciucă, Iohannis și Ciolacu, oferta Elenei Lasconi constituie o ocazie de a readuce în prim-planul partidului oameni competenți și nu obedienții demagogi, fără coloană vertebrală.

Elena Lasconi a consolidat acest mesaj disruptiv pentru actualul sistem de putere din PNL, adăugând miercuri că îi invită pe liberali să se lepede de Iohannis, care i-a tras în jos. Este exact lucrul la care se gândesc foarte mulți dintre liderii liberali, chiar dacă unii dintre ei se feresc s-o spună cu voce tare.

- Advertisement -

Există și un alt plan în care Lasconi a punctat prin propunerea de miercuri seara. Ea l-a pus în antiteză pe Ilie Bolojan cu actualul premier Marcel Ciolacu, de la PSD: „Eu mă refer aici la profesionişti. Nu mai merge cu «Hai să-ţi dau o copie după diploma pe care am găsit-o din ’80 şi ceva de Bacalaureat». Nu merge. După ’90 am avut numai şefi de promoţii prin Guvern. Şi acum pe cine avem? Nu se poate aşa ceva!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

  1. Vă rog să mă iertați dar dna Lasconi mie mi se pare femeie fățarnică. Din nefericire. Foștii conducători ai USR (Barna-Ghinea-Voiculescu-Drulă) nu pomenesc nimic de E. Lasconi pe nicăieri prin social-media. De ce!? Sper să vine din altă parte marea surpriză. Poate anul ăsta să ne pună „dușmanul” de peste ocean de-un președinte cum noi în 35 de ani nu am reușit. A bon entendeur!

  2. Nu doar Elena Lasconi ar dori să intre în campania electorala pentru prezidențiale în tandem cu Ilie Bolojan pentru functia de premier. La începutul lunii august liderul PNL Nicolae Ciucă declara că ”este cât se poate de logic să avem un tandem preşedinte-premier la alegerile prezidențiale”, iar numele acestuia va fi discutat în forurile de conducere ale partidului. Intre timp, Ciucă l-a contactat pe Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, si unul dintre liderii PNL care s-au împotrivit atât coaliției cu PSD, cât și candidaturilor comune la alegerile europarlamentare. Ilie Bolojan a refuzat în mod elegant să meargă în tandem cu Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale pe post de premier, pe motiv că participarea la campania electorală ar presupune să renunțe, cel puțin până la alegeri, la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, după ce a câștigat un nou mandat la alegerile locale din 9 iunie, 2024. In realitate, Bolojan nu voia să intre într-o astfel de combinatie, după ce acesta a criticat constant prestația slabă a premierului Ciucă în coaliția de guvernare cu social-democrații.
    De fapt , Ciucă situându-se în toate sondajele sub scorul PNL, urmărea transfer de credibilitate dinspre Bolojan spre sine dat fiind că sondajele le-au indicat liberalilor că electoratul PNL e receptiv la imaginea președintelui Consiliului Județean Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -