vineri, octombrie 18, 2024
AcasăNewsCiolacu „îi dă perversa“ lui Iohannis: vrea să-l nominalizeze pe PSD-istul Negrescu...

Ciolacu „îi dă perversa“ lui Iohannis: vrea să-l nominalizeze pe PSD-istul Negrescu pentru funcția de comisar european! Președintele pierde astfel și ultimul tren spre dregătoria pentru care și-a trădat votanții

-

Klaus Iohannis primește lovitura de grație tocmai de la Marcel Ciolacu: premierul intenționează să-l propună pentru poziția de comisar european pe europarlamentarul Victor Negrescu. Conform G4Media.ro, Negrescu ar fi prima opțiune a Guvernului condus de Ciolacu, după ce Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a cerut joi ca România să nominalizeze pe cineva.

Victor Negrescu (PSD)

Marcel Ciolacu ar urmări să-și plaseze omul – pe PSD-istul Victor Negrescu (38 de ani) – în poziția de comisar european pentru economie.

În urmă cu doar 9 zile, presa din Austria încă mai scria, citând surse oficiale, că din partea României s-ar vehicula, pentru poziția de comisar european, numele lui Klaus Iohannis (fost președinte PNL) și Mihai Tudose (PSD).

În 2021, când a trădat definitiv electoratul care-l votase de două ori președinte în schimbul promisiunii că va face reforme, va lupta cu corupția și va scoate PSD de la guvernare, Iohannis a făcut o înțelegere ocultă cu Ciolacu și reprezentanții vechiului sistem de putere din România. Președintele le-a predat țara necondiționat, sacrificând interesele întregului popor, la schimb cu promisiunea că PSD îl va susține în planul său personal de a „sări“, în 2024, de la Palatul Cotroceni direct la Bruxelles. Prima opțiune a lui Iohannis era cea de secretar general NATO. Varianta de avarie era cea de președinte al Consiliului European ori de comisar european.

- Advertisement -

Iohannis considera că anvergura sa politică îl îndreptățește pe deplin să revendice o funcție importantă în structurile euroatlantice, iar sfetnicii de care se înconjurase îl încurajau. Totul a fost planificat cu grijă și, în ultimii trei ani, președintele n-a mișcat efectiv niciun deget pentru a bloca PSD și PNL din operațiunea de demolare a democrației, justiției și economiei românești.

Numai că socotelile de la București nu s-au potrivit cu cele euroatlantice. Membrii NATO l-au ales pe olandezul Mark Rutte în postul de secretar general, spre nemărginita furie a lui Iohannis. Acesta a comis și o mojicie diplomatică gravă, autopropunându-se candidat la șefia NATO și, apoi, lipsind de la mai multe ședințe și chiar de la dineul oficial de după Summit-ul NATO din 9-11 iulie, de la Washington.

Pe măsură ce iluziile privind NATO se risipeau, Iohannis și-a îndreptat atenția către Uniunea Europeană. Rând pe rând, posturile de top au fost împărțite fără ca el să fie luat în calcul în vreun fel.

- Advertisement -

Ultima speranță era că va fi propus de Ciolacu – conform înțelegerii oculte din 2021 – la poziția de comisar european. Iohannis era interesat de portofoliul pe apărare, care ar urma să fie creat acum.

Numai că Guvernul României s-a orientat, joi, către un europarlamentar PSD. Se închide astfel un cerc vicios: Iohannis, care și-a trădat poporul și l-a predat pe mâna mafiei politice cu gândul că își asigură astfel avantaje personale, sfârșește prin a fi trădat la rândul său de cei cu care bătuse palma departe de ochii opiniei publice.

Lovitură prin ricoșeu: Ciolacu îl face europarlamentar și pe Andi Cristea, PSD-ist de-al său, de la Buzău!

Andi Cristea (PSD)

PSD are interesul de a nominaliza un comisar european dintre europarlamentarii săi și pentru că ar face loc în Legislativul de la Bruxelles unui alt PSD-ist: Andi Cristea (42 de ani), locul 20 pe lista comună PSD-PNL la alegerile din 9 iunie.

Andi Cristea e deputat PSD de Buzău, protejat al lui Marcel Ciolacu, care e tot buzoian.

Președintele PSD plănuiește o triplă lovitură:

  • în lasă pe Klaus Iohannis fără post de comisar;
  • îl promovează pe Victor Negrescu de la europarlamentar la comisar;
  • îl face pe Andi Cristea europarlamentar.

Victor Negrescu a ocupat locul 7 pe lista PSD-PNL pentru europarlamentare.

Această listă a obținut 19 din cele 33 de mandate ale României. PSD-iștilor le-au revenit 11 locuri (Mihai Tudose, Gabrila Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasle Dîncu, Maria Grapini, Gheorghe Cârciu, Dragoș Benea, Dan Nica, Ștefan Mușoiu, Roxana Mânzatu), iar PNL-iștilor 8 (Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureșan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu).

Următoarele rezerve, după eventuala intrare a lui Andi Cristea (locul 20) în Parlamentul European, sunt Alexandru Muraru (PNL), Andra Bică (PSD) și Mara Mareș (PNL).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Scandal diplomatic cu Japonia, produs de o toantă de la Ambasada României la Moscova: a vizitat Insulele Kurile, teritoriu ocupat ilegal de ruși! Guvernul de la Tokyo protestează și cere explicații

* VIDEO. Radiografia unui jeg. PSD-ist din Guvernul Ciolacu: „Săracule care ești! Păi, sărăcia, când se vede la mare… Că tu ești un sărac, bă!”

* Ciolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va fi de peste 8%, și nu de 5%! Aritmetica l-a doborât pe impostorul mincinos

* VIDEO. Voma Șoșoacă, dată afară din Parlamentul European chiar în ziua a doua. Urletele și bâlciul de la București n-au ținut la Bruxelles, scandalagioaica a fost scoasă cu forța din instituție

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -