sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăNewsLegendarul Roberto Baggio, bătut și jefuit în propria casă, sechestrat cu întreaga...

Legendarul Roberto Baggio, bătut și jefuit în propria casă, sechestrat cu întreaga familie, în timpul meciului Italia – Spania! Atacatorii erau înarmați

-

Seara de joi, 20 iunie, a fost una de coșmar pentru Roberto Baggio, una dintre legendele fotbalului italian. Fostul atacant de geniu a fost atacat de o bandă înarmată, formată din cel puțin 5 indivizi, în vila sa de lângă Padova, unde urmărea la televizor meciul de fotbal Italia – Spania (0-1), de la Euro 2024. Lovit cu arma în cap și sechestrat într-o încăpere, Baggio a fost jefuit de tot ce avea prețios în casă.

Pe 20 iunie 1990, Roberto Baggio (23 de ani) își savura golul din seara precedentă, prin care închisese tabela cu Cehoslovacia (2-0), iar Italia câștigase Grupa A cu punctaj maxim. Urma „optimea” cu Uruguay și o nouă victorie cu 2-0, într-un parcurs ce avea să ducă Italia pe locul 3 la Mondialul găzduit chiar de ea.

Pe 20 iunie 1994, Roberto Baggio (27 de ani) se afla la Campionatul Mondial din SUA. Italia pierduse meciul cu Irlanda (0-1) și se pregătea de cel cu Norvegia, pe care avea să-l câștige cu 1-0. Erau primele puncte ale unui parcurs care avea să ducă Italia în finala World Cup 1994.

Pe 20 iunie 1998, Roberto Baggio (31 de ani) se afla la Campionatul Mondial din Franța – al treilea din cariera sa. Venea după meciul cu Camerun (3-0) și se pregătea de cel cu Austria (2-1), în care avea să marcheze golul de 2-0 și să consfințească locul 1 pentru Italia în Gupa B. Squadra azzurra avea să se oprească în „sferturi”.

- Advertisement -

Pe 20 iunie 2024, Roberto Baggio (57 de ani) se afla la vila sa de la Altavilla Vicentina, în apropiere de Padova (nord-estul Italiei). Urmărea la televizor meciul Italia – Spania, de la Euro 2024, alături de familia sa.

La 34 de ani de când ducea Italia pe podiumul Coppa del Mondo 1990…

La 30 de ani de când juca finala World Cup 1994…

- Advertisement -

La 26 de ani de când se oprea cu Italia în „sferturile” Coupe du Monde 1998…

… Roberto Baggio era amenințat cu moartea, lovit cu arma în cap, încuiat într-o cameră și jefuit în propra casă, într-o zonă superbă din nord-estul Italiei!

Bref: Italia, cu Roberto Baggio lider în teren, a fost stopată de fiecare dată la penalty-uri în drumul spre trofeul suprem, n-a pierdut niciun meci eliminatoriu în 90 de minute sau în prelungiri!

  • 1990, semifinale: Argentina – Italia 1-1 / 4-3 la penalty-uri (Roberto Baggio a transformat cea de-a doua lovitură a Italiei)
  • 1994, finala: Brazilia – Italia 0-0 / 3-2 la penalty-uri (Roberto Baggio a ratat ultimul penalty – cel de-al 5-lea – al Italiei)
  • 1998, sferturi: Franța – Italia 0-0 / 4-3 la penalty-uri (Roberto Baggio a transformat prima lovitură pentru Italia)

La cele trei Campionate Mondiale cu Roberto Baggio pe teren, Italia a pierdut un singur meci: 0-1 cu Irlanda, în 1994, la primul joc din grupă. În rest, 13 victorii și 5 remize. Dar trei eliminări consecutive la penalty-uri!

Roberto Baggio a marcat la toate cele trei turnee finale mondiale: 2 (în 1990) + 5 (în 1994) + 2 (în 1998) = 9 goluri, record pentru Italia, de 4 ori campioană mondială în istorie (1934, 1938, 1982, 2006).

Acesta este omul jefuit în propria casă, într-o seară în care juca naționala Italiei…

Zona verde și liniștită în care se află vila lui Roberto Baggio

Roberto, Andreina și cei trei copii

Poliția italiană a anunțat că, în momentul atacului, Roberto Baggio se uita la televizor, alături de familia sa. N-au fost oferite, deocamdată, detalii despre numărul celor aflați în vilă, nici despre identitatea acestora.

Avem, însă, informații despre familia marelui fotbalist. Acesta este căsătorit cu Andreina Fabbi (56 de ani) din 1989, pe când el avea 22 de ani, iar ea – 21.

Andreina Fabbi și soțul ei, Roberto Baggio

Cei doi au trei copii: o fată, Valentina (34 de ani), și doi băieți, Mattia (30 de ani) și Leonardo (19 ani).

Roberto Baggio provine dintr-o familie foarte numeroasă, cu 3 frați (Eddy, Walter, Giorgio) și 4 surori (Anna MariaCarla, Nadia, Gianna).

Roberto Baggio și familia sa locuiesc într-o zonă izolată, liniștită, într-un „ocean de verdeață”, în localitatea Altavilla Vicentina, situată la 43 de kilometri de Padova.

Fanilia Baggio: Roberto, Andreina și cei trei copii ai lor

Închiși 40 de minute într-o cameră. Ca să iasă, Roberto a spart ușa

Poliția italiană a anunțat că Roberto Baggio a fost victima unui jaf violent alături de familia sa. Cel puțin 5 persoane înarmate au pătruns în vila fostului fotbalist. Atacul a avut loc în jurul orei locale 22.00 (23.00 în România), când începea repriza a doua a meciului Italia – Spania.

Baggio a încercat să se lupte cu unul dintre hoți, însă nu a avut nicio șansă. A fost lovit în frunte cu un pistol, fiindu-i provocată o rană adâncă, și a fost amenințat că va fi împușcat dacă mai opune rezistență.

Tot sub amenințarea armelor, Roberto Baggio și membrii familiei sale au fost închiși într-o cameră din vilă, informează publicația italiană Corriere Della Sera.

În acest timp, hoții au răscolit în fiecare încăpere și au sustras ceasuri, bijuterii și bani. Nu a fost estimată încă paguba creată, din punct de vedere financiar.

După 40 de minute, când s-a făcut liniște, Baggio a spart ușa camerei în care erau sechestrați. Își dăduse seama că hoții au plecat.

Fostul fotbalist a sunat la carabinieri. Polițiștii au ajuns imediat la vila jefuită și s-au uitat pe înregistrările camerelor de supraveghere.

Baggio și membrii familiei sale au fost transportați ulterior la spital. Fostului fotbalist i-au fost aplicate mai multe puncte de sutură la rana de pe frunte.

Nimeni altcineva din familia sa nu a fost agresat, însă cu toții au fost traumatizați de violența și amenințările tâlharilor.

Roberto Baggio, traumatizat de cele întâmplate

„Violența pe care am suferit-o nu a generat decât câteva cusături, vânătăi și multă frică”

Prima declarație a lui Roberto Baggio, după ce a fost tâlhărit: „În primul rând, eu și familia mea am dori să le mulțumim tuturor pentru dragostea mare pe care am primit-o. Vă mulțumesc sincer! În împrejurări similare se poate întâmpla orice. Din fericire, violența pe care am suferit-o nu a generat decât câteva cusături pe persoana mea, vânătăi și multă frică. Acum nu mai rămâne decât să înving frica”.

Cifrele lui Roberto Baggio

  • 56 de meciuri și 27 de goluri pentru naționala Italiei.
  • A jucat pentru Vicenza, Fiorentina, Juventus Torino, AC Milan, Bologna, Inter Milano și Brescia.
  • A câștigat Balonul de Aur în 1993, când a câștigat Cupa UEFA cu Juventus Torino.
  • A participat la trei Campionate Mondiale (1990, 1994, 1998), marcând 9 goluri.
  • S-a retras din activitate în 2004.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Elena Lasconi spune că a discutat cu REPER pentru „o reconstrucție a USR”, dar fără Cioloș / „Nu mai putem defila cu Ludovic Orban”

EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -