vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăLumeaEuropaCum au sabotat Dragnea şi Tăriceanu şansele lui Kovesi la Parchetul European....

Cum au sabotat Dragnea şi Tăriceanu şansele lui Kovesi la Parchetul European. Ambasadoarea României la UE a votat cum i-au cerut PSD şi ALDE

-

Guvernul PSD-ALDE a folosit tot arsenalul din dotare pentru a o sabota pe Laura Codruţa Kovesi în competiţia pentru postul de procuror-şef al Parchetului European. Simpatia de care s-a bucurat Laura Codruţa Kovesi în rândul tuturor ţărilor europene, printre oficialii de la Bruxelles şi, desigur, în interiorul corpului magistraţilor din România trebuia lovită cumva.

Iar Dragnea şi Tăriceanu sunt maeştri la aşa ceva. Mai ales când au pe lângă ei tot felul de executanţi care mai de care mai slugarnici, incompetenţi şi recunoscători pe viaţă stăpânului pentru un post pe care nu l-ar fi ocupat niciodată într-o lume a valorilor, nu a lichelelor.

Planul anti-Kovesi a funcţionat uns. Înainte de toate, au scos-o la înaintare pe procuroarea auto-declarat neindependentă Adina Florea (prima din stânga-sus, în imagine alăturată) ajunsă la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SSIJ), un instrument creat de PSD-ALDE special pentru procurori-slugă şi împotriva magistraţilor independenţi.

- Advertisement -

Adina Florea a încercat prima oară să blocheze şansele lui Kovesi prin chemarea sa la audieri chiar în plină competiţie pentru ocuparea postului de procuror-şef al UE. Kovesi se situase deja pe locul 1 la evaluarile preliminare şi exista riscul ca ea să câştige competiţia. Dar audierile din „secţia lui Tudorel” n-au reuşit s-o împiedice pe fosta şefă a DNA să plece la Bruxelles.

Atunci a intrat în scenă planul 2, unul punitiv.

Ordin: nota cea mai mică pentru România, de la România!

- Advertisement -

Astfel, Guvernul Dăncilă a mandatat-o pe Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, să-i acorde punctaj minim Laurei Codruţa Kovesi în COREPER, for care va decide, în tandem cu Parlamentul European, viitorul şef al Parchetului European, aşa cum au declarat surse diplomatice citate deAdevărul.

Procedura de vot din COREPER este secretă, deci Guvernul Dăncilă nu poate fi acuzat, oficial, că a acţionat împotriva României.

Alegerea viitorului procuror-şef european presupune o procedură mai complicată, la care vor lua parte, cu egală putere, două instituţii: Parlamentul European şi COREPER – reuniunea ambasadorilor statelor UE la Bruxelles. COREPER este parte a Consiliului UE, condus, culmea, chiar de România, care deţine preşedinţia rotativă a acestui organism, în perioada ianuarie – iunie 2019.

De pe locul 1 pe locul 2

Desemnarea procurorului-şef european nu presupune un vot direct pentru unul dintre cei trei finalişti, ci un sistem de ierarhizare, pe puncte. După prima fază a selecţiei, Laura Codruţa Kovesi se afla pe prima poziţie a listei pentru şefia Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat un procuror francez, iar pe locul trei un procuror german.

Astăzi însă, foarte probabil şi urmare a punctajului prost primit de Kovesi din partea reprezentantului ţării sale (România), cea care se clasase iniţial pe locul 1 a ajuns pe locul 2, la votul de azi.

Reprezentanții celor 22 state membre care fac parte din structura Parchetului European l-au votat azi pe locul 1 pe candidatul francez, Jean-Francois Bohnert (șeful Parchetului din orașul Reims). Pe locul 2 s-a clasat Laura Codruța Kovesi și pe locul 3 candidatul german Andres Ritter.

Kovesi rămâne în cărţi

Totuşi, votul de azi nu este unul definitiv. Urmează votul din Parlamentul European și o negociere între parlament și statele membre (Consiliul UE). La finalul acestuit proces, va fi anunţat numele viitorului şef al Parchetului European, cu sediul în Luxemburg.

Clasamentul din Consiliul UE s-a stabilit în felul următor: fiecare stat a venit cu propriul clasament, iar la final s-a făcut media punctajelor.

De remarcat că România a anunțat că nu o va susține pe Kovesi, fiind notoriu conflictul PSD cu fosta șefă a DNA.

În istoria recentă a UE mai există un singur caz de țară care și-a împiedicat un cetățean care voia să acceadă la o funcție înaltă: e vorba de Polonia, care nu l-a susținut pe Donald Tusk când acesta voia să câștige al doilea mandat de președinte al Consiliului European.

CITIŢI ŞI:

Planul „ÎNJUNGHIERII” lui Kovesi, chiar în inima Europei. Guvernul îi va da punctaj minim pentru postul de procuror-şef al UE, dar nimeni nu va şti, fiind vot secret

„Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!” Flori şi încurajări pentru Kovesi înainte de audierea sa la „Secţia lui Tudorel”

Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?

Ziua în care Europa a aflat că situația din România e mult mai gravă. Mafia PSD-ALDE a preluat Justiția

Elena Udrea: „PSD restabilește statul de drept. Domnul Dragnea încearcă să aducă justiția în matca ei normală”. Către Kovesi: „Bun venit în clubul penalilor!”

8 COMENTARII

  1. Am facut socoteala punctelor, si mi-a iesit asa : fiecare stat a facut propriul punctaj, respectiv 3 puncte pentru primul candidat, 2 puncte pentru al doilea si 1 punct pentru al treilea, adica 6 puncte. Sunt 22 de state care au votat, asadar 22×6 puncte=132 puncte, maximum de puncte. Am inteles ca primul candidat a primit 50 de puncte, iar procuror Kovesi si candidatul german cate 29 de puncte, asadar 50+29+29=108 puncte. Maximum de puncte ale tuturor celor 22 de state este 132 de puncte, insa punctajele insumate ale candidatilor dau 108 puncte. Rezulta o diferenta de 24 de puncte : 132-108=24 de puncte care lipsesc la socoteala. Cum fiecare stat avea la dispozitie 6 puncte, reiese ca patru state s-au abtinut, nu au acordat puncte : 4×6 puncte=24 de puncte. Am eu o impresie ca cele patru state care s-au abtinut sunt : Romania, Ungaria, Italia si Polonia. Sa fiti ai dracului psd-draknea, si restul de iliberali, plini de corupti, tot la parnaie ajungeti!

  2. Am aflat din surse germane ca Ambasadorii Romaniei ,Ungariei , Poloniei si Italiei au votat inpotriva LCK si a germanului Andres Ritter dupa o negociere prealabila .Pe de alta parte trei surse diferite au anuntat in urma cu putin timp ca cele patru tari au negociat impreuna sustinerea candidatului Frantei pentru functia de Procuror General al EU.Merkel se astepta ca Italia,Ungaria si Polonia sa voteze inpotriva dar a fost surprinsa de Romania care a votat inpotriva propiului candidat.😰😝😰 Chestia cu votul secret este o gluma a spus un ambasador care a dat pucte azi pentru LCK .

    • Va rog nu mai spuneti aiureala asta ca Merkel a fost „surprinsa” de votul Romaniei impotriva lui Kovesi ca rid si curcile. Toata Europa stie ca guvernantii Romaniei trag din rasputeri sa nu iasa Kovesi.

  3. Ar fii extraordinar daca procurorul francez s ar retrage din cursa pentru ocuparea functiei de sef al Parchetului European si atunci automat candidatul care s a clasat pe locul doi sa i succeada

  4. Ca sa nu vă agitați degeaba și ca să fiți mai dumiriți de proporțiile votului, vă spun eu cum s-a votat.

    Legendă: ț – țări, p – puncte, * – semn înmulțire

    francez: 14ț* 3p+ 8ț* 1p= 50 puncte
    koveși: 2ț* 3p+ 3ț* 2p+ 17ț* 1p= 29 puncte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -